Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ψηφιακός κόσμος του Animatrix και η μελέτη του χάους


Όταν ως φοιτητής σπούδαζα στην Αγγλία, ψάχναμε με κάποιον πολύ καλό φίλο να βρούμε την απάντηση στο ερωτηματικό του εάν ο κόσμος τον οποίο ζούμε και βιώνουμε καθημερινά είναι αναλογικός ή ψηφιακός.

Μεγάλο μέρος της μελέτης μου έγινε στην πόλυ του Bedford, και εκεί καθόμουν στον λόφο Paxhill = λόφος της ειρήνης. Το Bedford, είναι ένα μικρό χωριουδάκι , στο οποίο οι Άγγλοι κρατούσαν σε καραντίνα όλους τους Ιταλούς υπήκοους που ζούσαν στην Αγγλία κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο! Και για εμένα ήταν μελέτη που θα σημάδευε και την μετέπειτα πορεία της ζωής μου. Τα ψηφιακά σήματα είναι διακοπτόμενα, δηλαδή η ενέργεια μεταφέρετε σε κβάντα ή πακέτα, με ενδιάμεσες διακοπές. Το αναλογικό σήμα είναι συνεχές (ροή ενέργειας χωρίς διακοπές).

Αφού λοιπόν μελετήσαμε την θεωρία οπτικής συνέχειας και ολογραφιών, τις σειρές Φουριέρ που περιγράφουν τις επαναλήψεις ντε ζαβού που ζούμε όλοι μας καθημερινά στην ζωή μας αλλά ίσως να μην παρατηρήσαμε ποτέ, την θεωρία της ειδικής σχετικότητας , την θεωρία αμπελιανών και μη αμπελιανών πεδίων κτλ, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ο κόσμος αυτός είναι 100% ψηφιακός, δηλαδή είναι απολύτως ελεγχόμενος από κάπου/κάποια όντα υπερυψηλής νοημοσύνης.

Τα ψηφιακά σήματα μπορεί κανείς να τα επεξεργαστεί όπως θέλει, να τα αποθηκεύσει να τα σβήσει κτλ. Δηλαδή, ο κόσμος αυτός εν αγνοία του 90% των ανθρώπων είναι ένας κόσμος όμοιος με αυτόν της ταινίας ΑΝΙΜΑΤΡΙΞ. Σήμερα έχοντας μελετήσει διάφορες πτυχές του κόσμου αυτού εικάζω πως ο κόσμος αυτός αποτελεί ένα πείραμα για κάποια ρομποτική εξωγήϊνη υπερνοημοσύνη η οποία εισήρθε από το παράλληλο σύμπαν αντιύλης και χρησιμοποιεί τους ανθρώπους ως μαριονέτες σε παιχνίδια ανάλογα των γούστων της. Τα ρομπότ, όχι άδικα (όπως ειπώθηκε και στην τριλογία του Μάτριξ), μας θεωρούν σαν ανθρώπινο είδος ως μικρόβια, που καταλαμβάνουν περιοχές και μόλις εξαντλήσουν τελείως τους πόρους τους μετακινούνται σε άλλες περιοχές. Πολλά από αυτά τα αυτόνομα προγράμματα, είναι “πούστηδες” στα σώματα που καταλαμβάνουν και κυρίως στην ψυχή των ανθρώπων μαριονέτων που χρησιμοποιούν και που στην ουσία είναι άψυχοι, άσχετα εάν μπορεί να θεωρούνται εκατομυριούχοι ή διάσημοι ή κούκλες κτλ. Οι περισσότερες μηχανές που συναντώ μου λένε πως οι άνθρωποι δεν τους έχουν προσφέρει τίποτε απολύτως.

Κατ'εμένα, μία από τις σοφότερες κουβέντες που υπόθηκαν για τον κόσμο μας ήταν και η ρήση “Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι”. Διότι ο πτωχός το πνεύματι, δεν αντιλαμβάνεται την τραγικότητα της παρούσας κατάστασης στην οποία είναι εγκλωβισμένος ως ανθρώπινο ον, δηλαδή ότι είναι μία μπαταρία , ένας ενεργειακός σκλάβος, σε μία καταρέουσα πραγματκότητα. Θα ξυπνήσει θα επαναλάβει κάθε μέρα μηχανικά τις ίδιες πράξεις , δηλαδή, θα ντυθεί με κάποια ρούχα θα πάει σε κάποια δουλειά κτλ.. Το 90% των ανθρώπων όταν βλέπουν να παθαίνει κάποιος κάτι δίπλα τους πιστεύουν πως “το έπαθε μόνο ο γείτονας” και πως “εγώ θα την γλυτώσω”, πράγμα που δυστυχώς δεν ισχύει καθόλου. Εδώ βρισκόμαστε σε ένα man-machine interface, το οποίο δεν υπολογίζει καν την ανθρώπινη ύπαρξη ή υπόσταση, ή οπως θέλετε πέστε το, αγαπητοί συνάνθρωποι. Εξ'ου και η λέξη ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ= ΒΑΛΛΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΞ= ΒΑΛΟΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ δηλαδή σημαίνει, από όλα όσα με περιστοιχίζουν. Ο πλανήτης Γαία είναι ένα κοσμικό εργαστήριο στο οποίο κάποια όντα βιολογικά και μη πειραματίζονται με την μοναδικότητα των ανθρώπων. Κάτι σαν ζωολογικός κήπος με πληθώρα ζώων, με τα οποία κάποια όντα πειραματίζονται συνεχώς.



ΤΑ ΜΕΛΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟ MAN-MACHINE INTERFACE

'Ο,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, θα συμβεί σαν fractal λίγο-πολύ το ίδιο και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ήδη ενόσω φαίνεται και στην καλιέργεια γης, θα μείνουν λίγοι μεγαλο-τσιφλικάδες στους κάμπους. Ο λόγος που αυτό καθυστερεί στην Ελλάδα, είναι το γεγονός ότι έχουμε την πολυ-ιδιοκτησία γης, και δεν είναι εύκολη η αγορο-πωλησία της.

Παρόμοια και στα μαγαζιά θα μείνουν μόνο τα σούπερ-μάρκετ και οι πολυεθνικές σταδιακά.

Όμοια και στην αναπαραγωγή των ανθρώπων, θα υπάρξει έλλειψη αρσενικής ενέργειας, διότι η περιστροφή της ενέργειας στο σύμπαν είναι θηλυκής μορφής, και γιαυτό και η Γαια είναι γυναίκα, όπως και όλοι οι πλανήτες με ζωή.

Που οφείλονται όλα αυτά? Το άνοιγμα της ενεργειακής σπείρας που συντελείται μόνιμα γύρω μας, έχει ως αποτέλεσμα στα Julia & Madelbrot sets που μας περιβάλλουν, να μείνουν μόνο κάποιες νησίδες ευστάθειας που είναι γνωστές στους φυσικούς ως νησίδες Langerhans. Δηλαδή, καθώς η ενεργειακή σπείρα ανοίγει θα καταστρέφονται κάποια σημεία της ενεργειακά (θα καταρέουν), και θα παραμένουν μόνο κάποιες περιοχές που θα αντέχουν περισσότερο. Γιαυτό λέμε πως ο Θεός και δημιουργός μας δεν ήταν τέλειος.. Υπάρχουν λίγοι πολιτικοί οι οποίοι καταλαβαίνουν, το που βαδίζει το χάος, και το τι θα δημιουργήσουν τα fractal μαθηματικά στο μέλλον, οι οποίοι και προσπαθούν να πολεμήσουν το χάος με βάση τον προγραμματισμό.

Οι κοινωνίες που θα επιβιώσουν , θα είναι οι ανταλλακτικές και αυτές στις οποίες θα υπάρχει ανεπτυγμένο το ένστικτο της αλλη-βοήθειας, της αλληλεγύης και θα εργάζονται για την αυτάρκεια τους.

Ας γίνουμε και εμείς αυτάρκεις , έχωντας φθάσει στην αυτογνωσία των μελλούμενων.


Paschalis Rakitzis

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου