Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Economist: Η Ρωσία του Πούτιν κυρίαρχη σε παγκόσμιο επίπεδο


Αποκαλύπτει το περιοδικό την πραγματική αιτία για τον οποία θα ξεκινήσει ο πόλεμος…


Με μια ασυνήθιστη για τα ιστορικά χρονικά αρθρογραφία, σχολιάζουν τα Μέσα, το γνωστό περιοδικό «The Economist», σε δημοσίευμα του, απομυθοποιεί πλήρως την «πρωτοκαθεδρία» της Δύσης στην παγκόσμια διπλωματική και οικονομική σκακιέρα, εκθειάζοντας την Ρωσία του Πούτιν.

Αποστόμωση, από το πιο γνωστό ίσως οικονομικό περιοδικό της Δύσης, σε όλους εκείνους που δεν παραδέχονταν την άνοδο της Ρωσίας, ως παγκόσμια υπερδύναμη, με την ταυτόχρονη πτώση της Δύσης, με τις υπερχρεωμένες Η.Π.Α. να έχουν βαρέσει στην ουσία φαλιμέντο και να εξαρτώνται κάθε λίγο και λιγάκι από τα δανεικά της παγκόσμιας διαπλοκής των οίκων και των πολυεθνικών.

Ο υπεύθυνος του διεθνούς τμήματος του περιοδικού, ο γνωστός βρετανός δημοσιογράφος Έντουαρντ Λούκας, γράφει χαρακτηριστικά: «Η Δύση πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει το γεγονός, ότι η Ρωσία είναι ο κυριάρχος του παιχνιδιού». Την ίδια στιγμή, μετά τις σημαντικές συμφωνίες πολλών δις δολαρίων στην Λατινική Αμερική, ο ρωσικός κολοσσός της ενέργειας Gazprom, αποκτά τον έλεγχο των μεγαλυτέρων εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη, που βρίσκονται στην Γερμανία, ισχυροποιώντας στο μέγιστο βαθμό την Ρωσία, ως βασικό παίκτη στον τομέα της ενέργειας.»

Στην συνέχεια ο Λούκας, δικαιώνοντας την εκτίμησή μας ότι η Ευρώπη οφείλει να συνεργαστεί με την Ρωσία και να απορρίψει τις «συμβουλές» των Αμρικανών που οδηγούν τον πλαήντη στον όλεθρο, κατακεραυνώνει την πρακτική και τη στάση των Ευρωπαίων στο ζήτημα τόσο των κυρώσεων όσο και της ενεργειακής πολιτικής με τον αγωγό South Stream: «Οι χώρες που έχουν παγώσει τις σχέσεις τους με την Ρωσία λόγω της Κριμαίας, θα πρέπει να εξηγήσουν αυτό στους πολίτες, οι οποίοι τώρα θα πληρώσουν το φυσικό αέριο σε υψηλότερη τιμή».

Εν κατακλείδι το Economist αποκαλύπτει κι αυτό, εκ των υστέρων βέβαια, τον πραγματικό λόγο, για τον οποίο Η.Π.Α. και σύμμαχοι κρίνουν τον μεγάλο πόλεμο ως αναπόφευκτο: τον έλεγχος και την κατατρόπωση της ρωσικής «Αρκούδας».

Ωστόσο καταλήγει το περιοδικό: «η Ρωσία δεν φοβάται το ΝΑΤΟ. Αντιθέτως, η Ρωσία έχει αποδεχθεί την πρόκληση προκειμένου να δοκιμάσει το ΝΑΤΟ!». Η Ρωσία πράγματι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, καθώς, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά Μέσα λαός, πολιτικές δυνάμεις και στρατός είναι αποφασισμένοι να σηκώσουν το γάντι και να το επιστρέψουν σιδερένιο…




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου