Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Γαλλία: Η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που διαθέτει υπηρεσία για UFO


Τι κάνει η GEIPAN;


Στην Τουλούζη της Νότιας Γαλλίας, σε ένα παλιό κτίριο του 1970, όπου στεγάζεται η Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία, λειτουργεί κι ένα ολιγομελές τμήμα επιστημονικής μελέτης κι έρευνας γύρω από υποθέσεις Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ).

Η Γαλλία διαθέτει τη μεγαλύτερη διαστημική υπηρεσία της Ευρώπης, αποτέλεσμα απόφασης απο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Σαρλ Ντε Γκολ, που επιθυμούσε να ορθώσει το ανάστημα της χώρας του απέναντι στις ΗΠΑ. Με εντολή λοιπόν του Ντε Γκολ ιδρύθηκε και η GEIPAN, ένα αρκτικόλεξο που στα γαλλικά δηλώνει την «Ομάδα Μελέτης και Πληροφοριών για Άγνωστου Ταυτότητας Αεροναυτικά Φαινόμενα».

Το γαλλικό γραφείο ΑΤΙΑ απασχολεί προσωπικό τεσσάρων υπαλλήλων, όμως έχει τη συνδρομή περίπου δώδεκα εθελοντών από όλη τη χώρα που πιστεύουν ότι υπάρχουν ιπτάμενα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας. Οι 16 αυτοί άνθρωποι, μόλις υπάρξει κάποια καταγγελία για UFO, πληρώνονται τα έξοδα τους από το γαλλικό κράτος για να μεταβούν στην περιοχή και να ερευνήσουν το τι συμβαίνει. Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας λαμβάνουν περίπου δυο καταγγελίες την ημέρα, ενώ η ιστοσελίδα τους έχει 30.000 «χτυπήματα» το μήνα.

«Η αποστολή μας είναι να είμαστε όσο πιο διαφανείς γίνεται στην έρευνα μας όσον αφορά στις θεάσεις ΑΤΙΑ που φτάνουν στην υπηρεσία μας. Αν κάποιος κάνει μια καταγγελία για περίεργα φώτα στον ουρανό, τότε η ομάδα μας θα προσπαθήσει να διερευνήσει την υπόθεση, μελετώντας όλα τα αρχεία εναέριας κυκλοφορίας από πολιτικά ή στρατιωτικά αεροδρόμια», λέει ο επικεφαλής της GEIPAN, Ζαβιέ Πασό προσθέτοντας πως από τη σύσταση της υπηρεσίας το 1970, έχουν παρατηρηθεί και μελετηθεί γύρω στις 400 ανεξήγητες υποθέσεις θέασης UFO.

Όπως αναφέρει ο Πασό, οι περισσότερες από τις υποθέσεις έχουν εξήγηση: πρόκειται για φώτα και τις αντανακλάσεις τους. «Το πιο περίεργο πάντως είναι ότι τις περισσότερες αναφορές στο γραφείο μας τις κάνουν… καπνιστές. Βγαίνουν να καπνίσουν, βλέπουν τον ουρανό και ξαφνικά διακρίνουν το UFO», καταλήγει ο Πασό.

Αντίστοιχα γραφεία είχαν η Βρετανία και η Δανία, όμως υποχρεώθηκαν να τα κλείσουν λόγω έλλειψης κονδυλίων. Το 2009 το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έβαλε λουκέτο στο αντίστοιχο γραφείο, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πιθανόν δεν υπάρχουν ΑΤΙΑ και ως εκ τούτου δεν δημιουργούν απειλή για την ασφάλεια, ενω έκλεισε και την τηλεφωνική γραμμή που είχε τεθεί στη διάθεση του κοινού για να αναφέρει την ύπαρξη UFO.


Αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα που έχει περισυλλέξει και φυλάει στα γραφεία της η γαλλική «Ομάδα Μελέτης και Πληροφοριών για Άγνωστου Ταυτότητας Αεροναυτικά Φαινόμενα» με έδρα την Τουλούζη 



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου