Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Η «δικαίωση» του Ρωμανού δεν ήταν νίκη της αναρχίας, αλλά της…


Στην επιστολή του Νίκου Ρωμανού δεν είδαμε σε κανένα σημείο αναφορά σε σχέση με την χαρά του, που τελικά θα καταφέρει να σπουδάσει. Καμία μεταμέλεια για την ληστεία με καλάσνικοφ. Αντίθετα εξίσωσε όσους νοιάστηκαν για την ανεκτίμητη αξία της ανθρώπινης ζωής του, με την αναρχία. Χαρακτήρισε την απόφαση της δικαιοσύνης να του επιτραπεί να σπουδάσει με βραχιολάκι παρακολούθησης ως νίκη της αναρχίας.

Ε, λοιπόν η συγκεκριμένη απόφαση δεν ήταν ούτε νίκη της αναρχίας, ούτε της δημοκρατίας, ούτε της δικαιοσύνης, ούτε της ανθρωπιάς.

Ήταν νίκη της παγκοσμιοποίησης καθώς διαφημίστηκε με τον καλύτερο τρόπο, όπως αναφέραμε σε σχετική ανάρτηση, το βραχιολάκι με το ενσωματωμένο μικροτσίπ, το οποίο θα μοιραστεί σε κρατουμένους που για τον άλφα η βήτα οικογενειακό-προσωπικό-επαγγελματικό λόγο θα επιθυμούν να βγουν εκτός φυλακής για να ρυθμίσουν τις όποιες εκκρεμότητες.

Οπως γράφει και η «Καθημερινή», το βραχιολάκι που θα φορέσει ο Νίκος Ρωμανός, αλλά και οι υπόλοιποι κρατούμενοι ή υπόδικοι που θα έχουν το δικαίωμα να παίρνουν άδειες από τις φυλακές, θα είναι συνδεδεμένο σε 24ωρη βάση, μέσω μικροτσίπ, με ειδική συσκευή γεωεντοπισμού. Θα τοποθετείται στο πόδι του, ή στο χέρι εφόσον συντρέχουν λόγοι υγείας.

Έτσι ξεκινά η απόλυτη παρακολούθηση της ανθρώπινης ζωής, καθώς μετά ενδεχόμενα μοιραστεί (σε διάφορες μορφές) σε όλους τους πολίτες χάριν της ασφάλειας και της ευκολίας συναλλαγών, μιας και το μικροτσίπ δεν παρακολουθεί μόνο αλλά αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα καταργώντας την χαρτούρα, βοηθά στις συναλλαγές αντικαθιστώντας κάρτες και μετρητά κ.ο.κ. Άλλωστε το βραχιολάκι κυκλοφορεί ήδη στο εμπόριο.

Μία μικρή τεχνολογική εταιρεία από την Γαλλία παρουσίασε πρόσφατα το Cicret βραχιόλι, ένα είδος έξυπνου βραχιιολιού που προβάλλει μια οθόνη αφής πάνω στο χέρι. Μάλιστα το βίντεο του γκάτζετ έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες με τους φαν της τεχνολογίας να ονειρεύονται έξυπνα τηλέφωνα, χωρίς το τηλέφωνο.

Η συσκευή λειτουργεί με ένα μικρό ενσωματωμένο προβολέα και μια σειρά από αισθητήρες εγγύτητας. Παρόμοια με την τεχνολογία πίσω από τα πληκτρολόγια προβολής, το σύστημα ανιχνεύει τη θέση του Cicret και την κίνηση των δακτύλων σας, ουσιαστικά μετατρέποντας την επιφάνεια του δέρματός σας σε μια οθόνη αφής. Μπορείτε να πατήσετε, να κυλήσετε και να αλλάξετε όπως θα κάνατε και στο κινητό σας.

Το Cicret λειτουργεί με μια αυτόνομη έκδοση του Android, ή συνδέεται με ένα smartphone μέσω Bluetooth. Ενσωματωμένο Wi-Fi παρέχει συνδεσιμότητα, και υπάρχει και μια θύρα micro USB, καθώς και ένα πρόγραμμα ασφάλειας που παρέχει δήθεν ανωνυμία και κρυπτογράφηση για κινητές συσκευές.

Το «έξυπνο» βραχιόλι θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει σύντομα και η ανταπόκριση που είχε στο κοινό είναι εννοείται τεράστια. Μας δείχνει ότι το μικροτσιπ μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα απ” όσα φανταζόμαστε. Ακόμα και να «επικοινωνήσει» με το σώμα μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πάντα για το καλό μας βέβαια!

Κανείς δεν ασχολείται όμως με αυτά, διότι ο φανατισμός και οι εμμονές δεν αφήνουν τους ανθρώπους να δουν την σκευωρία. Και αναγκάζουν ένα παιδί που δηλώνει «αναρχικός» να φορέσει ένα βραχιόλι απόλυτης σκλαβιάς, επηρεασμένος από τα όποια ιδεολογήματα που χωρίζουν τους Έλληνες και θέτουν όρια στην σκέψη…



ΠΥΓΜΗ.gr

Δείτε το βίντεο για το «έξυπνο» βραχιόλι και ακολουθούν παλιότερες αναρτήσεις για τους… δύσπιστους:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου