Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Να μετατρέψει την Αλβανία σε μουσουλμανικό προτεκτοράτο επιδιώκει η Τουρκία;


Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, στην οποία αναφέρονται αλβανικά ΜΜΕ, η Άγκυρα θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του μεγαλύτερους τεμένους στα Βαλκάνια το οποίο θα έχει χωρητικότητα περίπου 4.500 θέσεων.

Όπως είπε ο Διευθυντής Θρησκευτικών θεμάτων της Τουρκίας Ισμαήλ Παλακογλου, η κατασκευή του θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια.

Ο κ. Παλάκογλου δήλωσε ότι το τζαμί θα αποτελείται από τέσσερις μιναρέδες και το ξεκίνημα των εργασιών είναι θέμα χρόνου, καθώς αναμένεται η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τη διευθέτηση του ζητήματος σε σχέση με την έκταση, στην οποία θα χτιστεί το τέμενος.

Τι κρύβουν οι μυστικές υπηρεσίες για τους εξωγήινους


Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι; Την απάντηση δίνουν διακεκριμένοι επιστήμονες της NASA, πρώην πράκτορες της CIA, ακτιβιστές, πολιτικοί


To πρόσφατο βίντεο-συνέντευξη του διεθνούς φήμης εφευρέτη του πυραύλου Stinger, Boyd Bushman, για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Οι δημόσιες τοποθετήσεις και αποκαλύψεις διακεκριμένων επιστημόνων και στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας και αν όλα αυτά κάποτε επιβεβαιωθούν, τότε η ανθρωπότητα θα βρίσκεται ενώπιον συγκλονιστικών ντοκουμέντων.

Τα διεθνή ΜΜΕ αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ για τις αποκαλύψεις-φωτιά του Boyd Bushman, με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος και ταυτόχρονα έντονος προβληματισμός.

Το καλοκαίρι του 2015 θα είναι πολύ θερμό σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ


Θα έχουμε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι το 2015, λένε οι ειδικοί της ΝΑΣΑ. Η μέση θερμοκρασία στον πλανήτη μας τους ερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες θα σημειώσει ρεκόρ.

Από το 1880, όταν άρχισε η μέτρηση των παραμέτρων του κλίματος της γης, ουδέποτε είχε παρατηρηθεί τέτοιο «ανεβοκατέβασμα» θερμοκρασίας όσο την φετινή άνοιξη. Όταν κάτι ανάλογο σημειώθηκε στο παρελθόν--το 1995, 1997, 1998 και 2010--το καλοκαίρι που ακολούθησε κατέγραψε υψηλές θερμοκρασίες.

Αφροδίτη της Μήλου: Πώς την άρπαξαν οι Γάλλοι πριν από την επανάσταση του 1821 για λίγα φράγκα


Την περίοδο της Τουρκοκρατίας δεν βρήκαν την ευκαιρία μόνο οι Βρετανοί για να αρπάξουν από την υποδουλωμένη Ελλάδα αρχαιολογικούς θησαυρούς, αλλά και οι Γάλλοι.

Το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, που κοσμεί σήμερα το Μουσείο του Λούβρου, το άρπαξαν από το νησί Γάλλοι αξιωματούχοι το 1821. Εικοσιτέσσερις μέρες πριν από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης παρουσίαζαν το απόκτημά τους με καμάρι στα Ηλύσια Πεδία. Ήταν το δώρο του πρεσβευτή της Γαλλίας στην Πόλη, Μαρκησίου Ντε Ριβιέρ, στον βασιλιά Λουδοβίκο το ΙΗ.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ισλαμική «Αποκάλυψη» - ISIS: Πρώτα θα καταλάβουμε την Κων/πολη και μετά τη Ρώμη πριν την «ημέρα της Κρίσεως»!


Η πεδιάδα που απλώνεται έξω από το μικρό χωρίο του Dabiq στη Συρία αποτελεί ένα περίεργο σκηνικό για μια από τις τελευταίες μάχες που περιγράφονται στην ισλαμικής εμπνεύσεως αποκάλυψη. Αν και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία το Dabiq δεν είναι σημαντικός στρατιωτικός ή στρατηγικός στόχος όπως επισημαίνει ηγετικό στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης,

Παρόλα αυτά η ISIS έδωσε πολύ σκληρές μάχες για την κατάληψη του χωριού το περασμένο καλοκαίρι επειδή τα μέλη της πιστεύουν ότι μια μεγάλη μάχη μεταξύ των «απίστων» και των μουσουλμάνων θα γίνει εκεί ως μια από τις τελευταίες πράξεις πριν την ημέρα της Κρίσεως.

Σε μια προφητεία η οποία αποδίδεται στον Μωάμεθ η «ημέρα της Κρίσεως» θα έρθει μετά την νίκη των μουσουλμάνων εναντίον της «Ρώμης» στο al-`Amaq ή στο Dabiq και τα δύο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Die Welt: Αυξάνονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ


Επιστρέφουν τα τρομοκρατικά δημοσιεύματα σχετικά με την θέση της Ελλάδας στο ευρώ και την πιθανότητα επιστροφή της στη δραχμή.

Όπως αναφέρει η Die Welt του Βερολίνου, σε αντίθεση με τις χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου, όπου η πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη έχει μειωθεί κάτω από το 1%, «η μόνιμα υποψήφια προς έξοδο Ελλάδα παρουσιάζει αρνητική εξέλιξη. Ο δείκτης εξόδου εκτοξεύθηκε στο 9%».

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποδέχεται Δαρβίνο και επιστήμη: "Οι θεωρίες της εξέλιξης και του Big Bang είναι αληθείς"


Σε συζήτηση στην Παπική Ακαδημία Επιστημών, ο ποντίφικας αναγνώρισε τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών και την υπόθεση της Μεγάλης Έκρηξης


"Οι θεωρίες της εξέλιξης των ειδών και του Big Bang είναι αληθείς". Τάδε έφη Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Παπική Ακαδημία Επιστημών.

"Όταν διαβάζουμε για τη Δημιουργία του κόσμου στη Γένεση, φανταζόμαστε το Θεό ως μάγο που με το μαγικό ραβδάκι του μπορεί να κάνει οτιδήποτε, αλλά δεν είναι έτσι", συνέχισε ο Ποντίφικας.

Με αυτές τις δηλώσεις του ο Πάπας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον προκάτοχό του, Βενέδικτο XVI, που υποστήριζε ότι "τέτοιες θεωρίες δεν αρκούν για να εξηγήσουν την πολυπλοκότητα του κόσμου".

Αμερικανός επιστήμονας λίγο πριν πεθάνει: Υπάρχουν εξωγήινοι, κάποιοι είναι φιλικοί μαζί μας


Συγκεκριμένα στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινων παρουσίασε ένας Αμερικανός επιστήμονας λίγο πριν πεθάνει. Το ντοκιμαντέρ με τα όσα εξομολογήθηκε πριν πεθάνει τον περασμένο Αύγουστο, σε ηλικία 78 ετών 


"Οι εξωγήινοι είναι αληθινοί", υποστηρίζει στην κάμερα ο Boyd Bushman επιδεικνύοντας φωτογραφίες προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με την New York Daily News, πρόκειται για έναν επιστήμονα με αξιόλογη πορεία που εργάστηκε στην μυστηριώδη περιοχή 51 (Area 51) στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Ναζί στην υπηρεσία των ΗΠΑ


Καλοφυλαγμένο μυστικό επί δεκαετίες υπήρξε η ανίερη συμμαχία που συνέπτυξε μεταπολεμικά το κράτος των ΗΠΑ με τα υπολείμματα του ηττημένου ναζιστικού καθεστώτος και συγκεκριμένα με Ναζί επιστήμονες και στρατιωτικούς που θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν και να καταδικαστούν ως εγκληματίες πολέμου. Με καθυστέρηση σχεδόν επτά δεκαετιών η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνωρίζει πλέον πως οι μυστικές υπηρεσίες της στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου χρησιμοποίησαν ως κατασκόπους κ.α. εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης περισσότερους από χίλιους Ναζί, παραβλέποντας το γεγονός πως οι πιο πολλοί ήταν  εγκληματίες πολέμου.

Έρευνα - βόμβα: Το πολύ γάλα μπορεί να ευθύνεται για κατάγματα και για πρόωρους θανάτους


Όλα όσα γνωρίζαμε για το γάλα ανατρέπονται, σύμφωνα με μια νέα Σουηδική μελέτη που υποστηρίζει πως η υπερβολική κατανάλωση γάλατος μόνο καλό δεν κάνει στην υγεία μας.


Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι


Μια νέα σουηδική επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπάορασμα στο συμπέρα ότι η μεγάλη κατανάλωση γάλακτος δεν είναι πάντα ωφέλιμη για την υγεία μας όπως νομίζουμε μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μεγάλη κατανάλωση γάλατος δεν συνοδεύεται από μικρότερο κίνδυνο καταγμάτων, όπως συνήθως πιστεύεται λόγω του αυξημένου ασβεστίου και των πρωτεϊνών για τα οστά, αλλά αντίθετα με μεγαλύτερη πιθανότητα κατάγματος και πρόωρου θανάτου τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Πώς οι «Preppers» ετοιμάζονται για τον Έμπολα


Η παράσταση αρχίζει για τους καταστροφολόγους… Καθώς ο Έμπολα εξαπλώνεται, οι «Preppers» (όπως αποκαλούν στην Αμερική αυτούς που ετοιμάζονται για πιθανές καταστροφές) αδειάζουν από τα ράφια τις αντιασφυξιογόνες μάσκες και από περιθωριακοί γίνονται πλειοψηφία.

Ο Jason Charles γνωρίζει την ακριβή στιγμή που θα οδηγήσει τη γυναίκα του και τα πέντε παιδιά τους από το σπίτι τους στο Χάρλεμ σε ένα αυτοκίνητο και από ‘κει στην άγρια φύση. Αυτό θα γίνει μόλις ο Έμπολα φτάσει στη Νέα Υόρκη, τα νοσοκομεία γεμίσουν και αρχίσουν οι πρώτες λεηλασίες στους δρόμους του Μανχάταν. «Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν είναι πολύ άσχημα, αλλά αν συμβεί το πρώτο κρούσμα στη Νέα Υόρκη, θα αρχίσεις να ακούς για εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι που θα αρρωσταίνουν και για καραμπίνες μέσα στην πόλη και μετά θα θέλεις να εφαρμόσεις το σχέδιό ου και να φύγεις», λέει ο 37χρονος πυροσβέστης και πιστός «prepper». Όταν συμβεί αυτό, λέει, «θα είναι μια ελεύθερη πτώση, όλο το σύστημα θα καταρρεύσει». Αλλά η στιγμή της εκκένωσης είναι λεπτή. Το να μην πας στη δουλειά, να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο, κτλ, είναι αποφάσεις με μακροχρόνιες συνέπειες. «Αν φύγεις πολύ νωρίς, θα μοιάζεις ηλίθιος. Αν αργήσεις, μπορεί να είσαι νεκρός» λέει ο Charles.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Οι 8 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανησυχούμε για την κρίση στην Κύπρο


Του Χρήστου Α. Καπούτση

Πρέπει να ανησυχούμε για τα συμβαίνοντα στην ΑΟΖ της Κύπρου; Μήπως διάφοροι εθνικιστές και κάποιοι γραφικοί εθνοπαράφρονες κινδυνολογούν άσκοπα και άστοχα, για μία ακόμη φορά; Ή πράγματι απειλούνται τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της Ελλάδας, από την Τουρκική εξωτερική πολιτική;

Ας κωδικοποιήσουμε τα γεγονότα και παράλληλα, ας προσπαθήσουμε να τα ερμηνεύσουμε:

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η ημέρα που τα UFO σταμάτησαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα

Φωτογραφία αρχείου της εποχής εκείνης, που εικονίζει κάποιους από τους ποδοσφαιριστές να κοιτούν αμήχανα τον ουρανό της Τοσκάνης 

27 Οκτωβρίου 1954: το ματς ανάμεσα στην ομάδα της Φιορεντίνα και της γειτονικής Πιστοϊέζε βρίσκεται σε εξέλιξη στο γήπεδο Αρτέμιο Φράνκι της Φλωρεντίας.

Πάνω από 15.000 θεατές έχουν συρρεύσει στις κερκίδες του σταδίου, εκείνο το κρύο φθινοπωρινό μεσημέρι προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τα ποδοσφαιρικά τους είδωλα, χωρίς να γνωρίζουν πως σε λίγες στιγμές θα εκτυλιχθεί ένα γεγονός που θα σημαδέψει άπαξ και διά παντός την (συλλογική) μνήμη τους.

Ο αγώνας άρχισε κανονικά, χωρίς τίποτα να προμηνύει αυτό που επρόκειτο να συμβεί. Ώσπου, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, όλο το γήπεδο, από εκεί που ζητωκραύγαζε τις προσπάθειες των 22 αθλητών, ξαφνικά σώπασε.

Οι ισλαμιστές λεηλατούν και καταστρέφουν την ελληνική κληρονομιά στη Συρία!


Ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του ήδη τετραετή εμφύλιου πολέμου στην Συρία, είναι η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά η οποία λεηλατείται ανηλεώς από τους ισλαμιστές αντάρτες. Σπάνια αντικείμενα ελληνιστικής, πρωτοχριστιανικής και ελληνορθόδοξης βυζαντινής περιόδου, καθώς και πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη, άγιες εικόνες και δισκοπότηρα, έχουν κλαπεί από τους Τζιχαντιστές και στη συνέχεια μέσω μαφιόζικων κυκλωμάτων πουλιούνται στο εξωτερικό, κυρίως στην Δύση, σε πρόθυμους αγοραστές.

Toν εθνικό μας εναέριο χώρο παραβίασαν τουρκικά μαχητικά


Σε μια άνευ προηγουμένη προκλητική ενέργεια προχώρησε σήμερα, παραμονή της εθνικής μας εορτής της 28ης Οκτωβρίου η τουρκική πολεμική αεροπορία. Έξι οπλισμένα μαχητικά της πάραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο, κάνοντας χημηλή πτήση επάνω από τα νησιά μας Αγαθονήσι, Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους.

Τα έξι τουρκικά εισέβαλαν στο FIR Αθηνών στις 13:11 μεταξύ Ν.Λέσβου και Ν.Χίου και εξήλθαν στις 13:44 νότια Ν. Σάμου.

Δηλαδή παρέμειναν στον ελληνικό εναέριο χώρο επί 33 ολόκληρα λεπτά.

Οι μυστικοί φάκελοι του Foreign Office για Γρίβα και ΕΟΚΑ


Σε έξι φακέλους που καλύπτουν την περίοδο 1945- 1962, είναι συγκεντρωμένα στα Βρετανικά Αρχεία τα έγγραφα της Υπηρεσίας Ασφαλείας MI5 και της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφαλείας MI6, που αποχαρακτηρίστηκαν σήμερα και αφορούν τον Γεώργιο Γρίβα- Διγενή, ο οποίος ήταν ο στρατιωτικός ηγέτης των Ελληνοκυπρίων στον αγώνα του 1955- 59 κατά της αποικιοκρατίας.

Η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στις σχέσεις του Γρίβα με το Μακάριο, την τότε ελληνική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στα πολιτικά σχέδιά του στην Ελλάδα, αλλά και στο χαρακτήρα του ανδρός.

Νέα προσομοίωση επανδρωμένης αποστολής στον Άρη


Ξεκίνησε εδώ και δύο 24ωρα, με σκοπό να διαρκέσει 8 μήνες, μια νέα προσομοίωση των συνθηκών που θα ζήσουν οι αστροναύτες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή με προορισμό τον πλανήτη Άρη. Η δοκιμή χρηματοδοτείται από τη ΝΑΣΑ και διεξάγεται στις εγκαταστάσεις Hawaii Space Exploration Analog and Simulation (γνωστές ως «Hi-Seas») στη Χαβάη, για να μελετηθεί πώς θα αντιδρούσε μία ομάδα ανθρώπων στην περίπτωση που θα χρειαζόταν να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα κλεισμένη σε έναν μικρό χώρο και εν πολλοίς αποκομμένη από τον έξω «κόσμο».

Το ερώτημα αυτό αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία μιας πραγματικής μελλοντικής αποστολής στον Άρη. Κι αυτό γιατί μόνο το «ταξίδι» μέχρι τον Άρη θα διαρκέσει 6 μήνες, ενώ μετά την παραμονή τους στον «Κόκκινο Πλανήτη», οι αστροναύτες θα χρειαστούν άλλους 6 μήνες για να επιστρέψουν στη Γη.

Telegraph: Τα Γλυπτά θα είχαν γίνει θεμέλια κάποιου κεμπαπτζίδικου


Επίθεση στην Ελλάδα για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα με αιχμή του δόρατος την επίσκεψη της Αμάλ Κλούνι στην Αθήνα, εξαπολύει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

«Εάν ο άθλιος λόρδος Έλγιν δεν είχε λεηλατήσει τα έργα τέχνης, θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει στα θεμέλια κάποιου κεμπαπτζίδικου της Αθήνας» αναφέρει σε εκτενές άρθρο με τίτλο: «Τα Ελγίνεια ανήκουν στη Βρετανία, κυρία Κλούνι», ο δημοσιογράφος Τζέρεμι Πάξμαν.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Αποκαλύπτεται σε 15 ημέρες το μεγάλο μυστικό της Αμφίπολης


Προς λύση οδεύει το μυστήριο του τάφου της Αμφίπολης. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα γίνει γνωστό σε ποιον ανήκει ο τάφος


Σε 15 μέρες το πολύ, ο τάφος της Αμφίπολης θα έχει αποκαλύψει το μυστικό του, δίνοντας απαντήσεις στο κεντρικό ερώτημα: ποιος είναι ο νεκρός που είχε ταφεί εκεί; Η ολοκλήρωση της ανασκαφής, που θα επιτρέψει τη λύση μεγαλύτερου γρίφου, θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ανασκαφικής ομάδας, μέσα στο διάστημα αυτό.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ήδη τα χώματα μειώνονται και ο τρίτος θάλαμος σύντομα θα είναι απολύτως ελεύθερος. Τα κεντρικά ερωτηματικά των ημερών σχετίζονται, βεβαίως, με τις σφίγγες. Πώς έσπασαν τα κεφάλια; Πώς βρέθηκε το ένα κάτω από το κατώφλι του τρίτου θαλάμου; Γιατί τα πρόσωπα έχουν διαφορετική υφή από τα σώματα; Έχουν σχέση με την Αίγυπτο;


Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Β.Πούτιν: "Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλλουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων"


Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλλουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ενώπιον του Κλαμπ Βαλντάι και δεν παρέλειψε να αναφερεθεί στους πρόσφατους πολέμους που έγιναν με ευθύνη της Ουάσιγκτον σε Λιβύη,Συρία,Ιράκ (με εισβολή) χωρίς να τιμωρηθεί από την Διεθνή Κοινότητα, και χωρίς να τη "στριμώχνουν" τα δυτικά ΜΜΕ.

Προσπαθούν να αναδιοργανώσουν την παγκόσμια τάξη για να ανταποκρίνεται καλύτερα στα συμφέροντά τους, είπε - Ο Ρώσος πρόεδρος ανέλυσε την κρίση στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στην πολιτική των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων - Δεν θα πάρουν φυσικό αέριο από αλλού, είπε

Oι ραδιουργίες των "Ιλλουμινάτι" - Κινούν τα νήματα της εξουσίας;


Oι Illuminati είνναι η πλέον φοβερή μυστική εταιρεία που αν και επισήμως καταστράφηκε απο το βαυαρικό κράτος το 18ο αιώνα, θεωρείται ότι υπάρχει ακόμα και κινεί τις μοίρες του πλανήτη.

Ακολουθεί πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Πρόβα της Κίνας για αποστολή μεταφοράς δειγμάτων από τη Σελήνη


Η Κίνα εκτόξευσε την Παρασκευή ένα ρομποτικό σκάφος που θα ταξιδέψει μέχρι τη Σελήνη και θα επιστρέψει στη Γη οκτώ μέρες αργότερα, μια πρόβα για τη φιλόδοξη αποστολή μεταφοράς δειγμάτων από τη Σελήνη, η οποία προγραμματίζεται για το 2017.

Η αποστολή, γνωστή μόνο με την κωδική ονομασία CE5-T1, εκτοξεύτηκε από τη διαστημική βάση του Σιτσιάνγκ στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν, ανακοίνωσε η Κρατική Υπηρεσία Επιστήμης, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας για την Εθνική Άμυνα.

Ποιος θέλει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και ποιος θα κερδίσει από αυτόν !!!!!! ; Φυσικά μόνο το Ισραήλ!!!!


·        ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ  ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο  Γ’  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
·        ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ Ο  “ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ”;

                        


Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
                     
Πάρα πολλά έχουν γραφτεί για αυτόν τον μέγα ανθρωποκτόνο Γ’ παγκόσμιο πόλεμο, που αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου ως ο πόλεμος της πέμπτης σάλπιγγος. Και τα γεγονότα που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους αλλά και αναμένονται,  είναι φοβερά όπως μας προειδοποιεί ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός:  “έστε  γαρ τότε θλίψις μεγάλη, οία ού γέγονεν απ’ αρχής κόσμου έως του νύν  ουδ’ ού μή γένηται”.  Ιησούς Χριστός ( Ματθ.  Κδ’  21 ) ( Θα υπάρξει τότε μεγάλη θλίψη στους ανθρώπους,  που όμοια δεν εγινε από την αρχή του κόσμου έως την σήμερον , ούτε και θα ξαναγίνει.)

Για να αναλύσουμε λίγο και την προφητεία του Ιησού Χριστού, το “ούτε και θα ξαναγίνει”,  μας λέει πως ο κόσμος θα συνεχίσει να υπάρχει μετά από αυτόν τον πόλεμο για μεγάλη χρονική περίοδο , στην οποία όμως δεν θα ξαναγίνει τέτοια καταστροφή.  Αυτό μας λέει επίσης,  πως αυτός ο πόλεμος  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ,  διότι πολύ απλά αν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά δεν θα υπάρξει συνέχεια του κόσμου.  Διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί,  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ , πως θα υπάρξει  ψυχαιμία  και  περιορισμένη χρήση πυρηνικών από τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Υπάρχουν εξωγήινοι και αν ναι, πώς μοιάζουν;


Μία θεωρία που πάντα γοητεύει...


Ο Θεός είχε επιλογή όταν δημιούργησε το σύμπαν; Ο εξελικτικός βιολόγος και συγγραφέας Ρίτσαρντ Ντόκινς αλλάζει το διάσημο ερώτημα του Αϊνστάιν ως εξής: Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για την ύπαρξη του σύμπαντος; Και πηγαίνοντας ακόμα παρακάτω, αναρωτιέται: «Είναι η ζωή που γνωρίζουμε στη γη, η μόνη ζωή που υπάρχει ή στις δυσθεώρητες αποστάσεις του διαστήματος μπορεί κανείς να ανακαλύψει ποικιλομορφία ζωής;». Ο Ντόκινς κάνει τις δικές του υποθέσεις και κρίνει το πόσο βάσιμα μπορεί να είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Τζούλιαν Ασάνζ: Στην ίδια βιομηχανία ανήκουν NSA και η Google


«Η συγκέντρωση εξουσιών στο Διαδίκτυο ίσως οδηγήσει σε μια δυστοπία»

Συλλογή πληροφοριών, φακέλωμα και πώληση των πληροφοριών σε τρίτους. Η Google και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ ουσιαστικά ανήκουν στην ίδια βιομηχανία, λέει ο διαβόητος συνιδρυτής των Wikileaks σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Scientist.

Από το καταφύγιό του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, ο καταζητούμενος Τζούλιαν Ασάνζ σχολιάζει τις συνέπειες από τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για την NSA και προειδοποιεί ότι η «συγκέντρωση εξουσιών» στο Διαδίκτυο απειλεί να μας οδηγήσει σε μια δυστοπία.

Ομοφυλοφιλική προπαγάνδα και Νέα Τάξη


Το παρακάτω άρθρο μου το έστειλε ο φίλος του ΚΟ, Γιώργος Σταφυλάς :  

Ο Πάνος Κούτρας ήταν γνωστός από την προηγούμενη του ταινία «Στρέλα». Σε εκείνη την ταινία ένας τραβεστί κάνει έρωτα με τον πατέρα του και στο τέλος ο πατέρας βρίσκει την αληθινή του ταυτότητα στην ομοφυλοφιλία. Στην καινούργια του ταινία, η οποία διαφημίζεται και προβάλλεται από τα media, δυο παιδιά, Αλβανάκια γεννημένα στην Ελλάδα, το ένα εξ αυτών μάλλον gay, ψάχνουν τον πατέρα τους. Η ομοφυλοφιλική προπαγάνδα υπάρχει κρυμμένη πίσω από ταινίες, σήριαλ, διαφημίσεις και εκπομπές λόγου της τηλεόρασης. Βλέπουμε σε σήριαλ μεγάλου καναλιού ζευγάρι ομοφυλόφιλων με μωρό. Παλιότερα το ίδιο κανάλι παρουσίαζε σε σήριαλ, ζευγάρι ομοφυλόφιλων που συζούσαν. Δεν θα αναφέρουμε άλλα παραδείγματα προβολής ομοφυλοφυλικών προτύπων. Είναι όμως τέτοια η συχνότητα παρουσίας δηλωμένων ομοφυλόφιλων σε σήριαλ και εκπομπές, που δύσκολα πείθεται κάνεις, ότι αυτό το πράγμα δεν είναι κατευθυνόμενο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει κεντρική κατεύθυνση προβολής των προτύπων της ομοφυλοφιλίας, ως κάτι απολύτως φυσιολογικό και γιατί όχι και ανώτερο, πιο τρέντυ, από την φυσιολογική ζωή...

Σύντομα οι άνθρωποι θα ζουν 150 ή και... 500 χρόνια


Ακούγεται ακραίο, σενάριο ίσως επιστημονικής φαντασίας, αλλά αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει μέχρι τα 500 χρόνια ζωής.

Σε συνέδριο γενετιστών και γεροντολόγων υποστηρίχτηκε από τον γενετιστή δρ. Πανκάι Καπάχι, ότι η διάρκεια της ανθρώπινης ζωής μπορεί να μεγαλώσει επί 5 ή 6 φορές ακόμα, κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσει τα 500 χρόνια!

Τα πραγματικά αίτια της επίθεσης στο τσιγάρο και το σαθρό άλλοθι της προστασίας της Υγείας


Απολαυστικό βίντεο με Αμερικανό ακαδημαϊκό-εγκώμιο στην ελευθερία καπνίσματος

της Σόνιας Χαϊμαντά

 Βαθιά υποκριτική, παντελώς ατελέσφορη, επικίνδυνα θολή και σίγουρα κατάφορα «αντιδημοκρατική», αποδεικνύεται η «σπουδή» της Πολιτείας να απαγορεύσει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, 6 χρόνια μετά τη σχετική υπουργική απόφαση που συμπεριέλαβε – με ορισμένες εξαιρέσεις - εντός της «κόκκινης»-απαγορευτικής γραμμής, τους χώρους εργασίας, τα κέντρα διασκεδάσεως, τα μπαρ και τα καφενεία.

Απαγορεύοντας τη χρήση ενός καθόλα νόμιμου προϊόντος (όπως εξάλλου το αλκοόλ, τη βενζίνη κίνησης που μολύνει το περιβάλλον, τα πλούσια σε λιπαρά, τρόφιμα και μια σειρά προϊόντων που στην κατάχρησή τους βλάπτουν αποδεδειγμένα την Υγεία) η τότε αλλά και η σημερινή κυβέρνηση, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στην καπνοβιομηχανία, τη βιομηχανία του θεάματος και της διασκέδασης ενώ φύτεψαν αναπόφευκτα σκέψεις υποψίας σε νομικούς, ακαδημαϊκούς και απλούς ανθρώπους αναφορικά με τα πραγματικά τους κίνητρα που δεν είναι άλλα από την πρόθεση ενεργοποίησης μια υπόγειας και υποχθόνιας «μηχανής» περιορισμού μιας σειράς ελευθεριών και δικαιωμάτων του πολίτη.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Λύθηκε το αίνιγμα του δίσκου της Φαιστού;


Το αίνιγμα που κρατά καλά κρυμμένο ο δίσκος της Φαιστού εδώ και 38 περίπου αιώνες υποστηρίζει ότι έλυσε ο γλωσσολόγος κι αρχαιολόγος Γκάρεθ Όουενς, που πιστεύει ότι ο δίσκος είναι «το πρώτο μινωικό cd rom», στο οποίο έχει εγγραφεί μια προσευχή προς την μητέρα.

Ο γλωσσολόγος που μελετάει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον Δίσκο τα τελευταία έξι χρόνια, εντοπίζει πως τα σημεία σε γραφή μινωική, που είναι χαραγμένα στις δύο πλευρές του δίσκου, διαβάζονται από έξω προς τα μέσα, με την λέξη I-QE-KU-RJA (YGEIAN + AGAPH), να εμφανίζεται σε τρία διαφορετικά σημεία στην μια πλευρά του δίσκου της Φαιστού, η οποία και δίνει και την ερμηνεία της ανάλογα με την θέση που βρίσκεται.


Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αμφίπολη: Βρέθηκε το κεφάλι της Σφίγγας


Το κεφάλι μιας εκ των δύο Σφιγγών βρέθηκε σε βάθος 0,15μ. από την επιφάνεια του εδάφους στον τέταρτο χώρο που ερευνά η αρχαιολογική ομάδα. Είναι ακέραιο με ελάχιστη θραύση στη μύτη. Έχει ύψος 0,60 μ. Το κεφάλι ταυτίζεται και αποδίδεται στον κορμό της ανατολικής Σφίγγας, όπου ήταν ένθετο.

Το παραπάνω έγινε γνωστό πριν απο λιγο φέρονοντας νέα δεδομένα στην ανασκαφική εργασία. Αυτό γιατί η απουσία των κεφαλών έιχε ερμηνευθεί ότι ίσως αποτελούσε απόδειξη ότι το μνημείο είναι συλημένο, κάτι που τώρα φέρεται να ανατρέπει  συγκεκριμένη  θεωρία.

Στην Τουρκία ο Πάπας το Νοέμβριο, συναντά Ερντογάν και Βαρθολομαίο


Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πρόκειται να πραγματοποιήσει από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μεταβαίνοντας διαδοχικά στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για σειρά συναντήσεων με την τουρκική πολιτική ηγεσία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία και το Μπλε τζαμί, ενώ θα μετάσχει σε οικουμενική προσευχή στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι συνυπογράφοντας επίσης κοινή διακήρυξη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον οποίο συνδέεται με στενή φιλία.

Γαλλικό ντοκιμαντέρ: "Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο που θα πείσει όλους να αποδεχτούν την λιτότητα"


Με συνέντευξή του στην ισπανική ιστοσελίδα publico.es, ο Φιλίπ Μενού, ανεξάρτητος Γάλλος δημοσιογράφος ο οποίος για πολλά χρόνια εργάστηκε στη δημόσια γαλλική τηλεόραση, τονίζει πως «η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο μιας τρομακτικής πολιτικής». Για εκείνον το παιχνίδι έγκειται στο να πειστούν οι λαοί πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της λιτότητας και να δεχθούν αγόγγυστα το μεγάλωμα της ψαλίδας των ανισοτήτων. Παράλληλα, μιλά για το μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά και για τον αγώνα του Μανώλη Γλέζου που διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις, χαρακτηρίζοντάς τον ως το «πραγματικό "μνημείο" στην Ελλάδα».

Σερβία: «Ετοιμάζουν την Μεγάλη Αλβανία οι δυτικοί»


Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Ως μία που διαδικασία που έχουν εκκινήσει οι δυτικοί και βρίσκεται σε εξέλιξη σε πλήρη εξέλιξη περιγράφουν την υπόθεση της «μεγάλης Αλβανίας» οι Σέρβοι.

Ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας που παρουσιάσθηκε στην καλά ενορχηστρωμένη προβοκάτσια του  σταδίου του Βελιγραδίου, είναι μια επικίνδυνη πρόκληση με  μήνυμα, προς τα υπόλοιπα κράτη της περιοχής επισημαίνουν οι ιστορικοί.

Ο ιστορικός του Μαυροβουνίου, ο Τζόργκε Μποροζάν (Ѓорге Борозан), που θεωρείται  ένας από τους άριστες γνώστες του ιδεολογήματος  του μεγαλοϊδεατισμού  και των διάφορων πρακτικών του τόνισε:

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η ιστορία της αρπαγής των γλυπτών του Παρθενών


Πώς ο Λόρδος του Έλγιν κατάφερε να αποσπάσει τον ελληνικό θησαυρό

«Δεν υπάρχουν Ελγίνια Μάρμαρα! Υπάρχουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Όπως υπάρχει ο Δαυίδ του Michael Angelo, ο Μυστικός Δείπνος του Da Vinci, ο Ερμής του Πραξιτέλη[…]Ένας από τους διακεκριμένους καθηγητές σας με συμβούλεψε να εξιστορήσω το πως πάρθηκαν τα μάρμαρα από την Αθήνα και έφθασαν στις Βρετανικές ακτές.

Ισχυρίστηκα ότι αυτό είναι αρκετά γνωστό, αλλά μου είπε ότι ακόμη κι αν υπάρχει έστω κι ένα άτομο που δεν έχει σαφή εικόνα για τα γεγονότα πίσω από την ιστορία των Μαρμάρων του Παρθενώνα, τότε η ιστορία πρέπει να ειπωθεί ξανά και ξανά». Αυτά ήταν τα λόγια που παρακίνησαν τη Μελίνα Μερκούρη να ξεκινήσει την περίφημη ομιλία της, στο Oxford Union το 1986, από την ιστορία της κλοπής των Μαρμάρων από τον Λόρδο Έλγιν.

Γράφει η Νίκη Παπάζογλου

Μυθικισμός, εξερευνώντας τους μύθους πίσω από τις θρησκείες


Συνομιλήσαμε με τους έλληνες ερευνητές της ιστορικότητας του Ιησού

Ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία των κυρίαρχων θρησκειών είναι η πίστη στους προφήτες τους, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως ιστορικά πρόσωπα που γεννήθηκαν σε συγκεκριμένη εποχή και τόπο, πραγματοποίησαν απτά θαύματα. Άλλοι μαρτύρησαν, ενώ άλλοι διήγαγαν έναν ασκητικό βίο και εν συνεχεία αναστήθηκαν, έτσι όπως αναφέρεται στα Ιερά Βιβλία. Υπάρχουν όμως εξωβιβλικές αποδείξεις για όλα τα προηγούμενα; Πρόκειται για αληθινές ιστορίες ή για μύθους; Υπήρξε στην πραγματικότητα ο Ιησούς, ο Μωάμεθ και άλλες θεότητες, έζησαν με τον τρόπο που περιγράφεται ή τεκμαίρεται η ιστορική τους υπόσταση.

Ρεπορτάζ: Νίκη Παπάζογλου

Αυτό ακριβώς το ερώτημα εξετάζει ο Μυθικισμός, εκ του ευρύτατα διαδεδομένου στο εξωτερικό, «Mythicism», ένα ρεύμα ιδεών που πρεσβεύει ότι πολλοί θεοί της αρχαιότητας, ανάμεσά τους και ο Ιησούς, δεν υπήρξαν πραγματικά πρόσωπα, αλλά μυθολογικοί χαρακτήρες που παρουσίαζαν μεταξύ τους κοινά αρχετυπικά στοιχεία και σε αρκετές περιπτώσεις συμβόλιζαν φυσικά φαινόμενα όπως ο Ήλιος, οι καιρικές συνθήκες, οι γεωλογικές μεταβολές κ.ά.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Paul Craig Roberts: "Η ΝΤΠ θα επιβληθεί μέσω του 'ελεύθερου' εμπορίου"


Το άρθρο του Πωλ Γραιγκ Ρόμπερτς, με το ακόλουθο κείμενο, φωτίζει και μαστιγώνει την σκοτεινή συνωμοσία που εξυφαίνεται για την υφαρπαγή των τελευταίων υπολειμμάτων εθνικής κυριαρχίας και των στοιχειωδέστερων δικαιωμάτων των πολιτών – μέχρι και της ελευθερίας να επιλέγουν τι τρώνε…

(Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού):

«Η Μηχανή των Εμπορικών Συνεταιρισμών της Ουάσιγκτων»

Εχω φθάσει στο συμπέρασμα πως η Δύση είναι μια τεράστια μηχανή ψεύδους για τη μυστική ατζέντα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Πάρτε για παράδειγμα τον «Διατλαντικό Συνεταιρισμό Εμπορίου και Επενδύσεων» και τον αντίστοιχό του για τις χώρες του Ειρηνικού.

Αυτοί οι δήθεν «συνεταιρισμοί» είναι στην πραγματικότητα οχήματα με τα οποία τα μεγάλα αμερικανικά επιχειρηματικά συγκροτήματα θα εξασφαλίσουν ασυλία από τους κυρίαρχους νόμους των χωρών με τις οποίες συναλλάσσονται. Μια κυρίαρχη χώρα, που επιχειρεί να επιβάλλει τον σεβασμό της νομοθεσίας της από μια μεγάλη αμερικανική επιχείρηση, μπορεί να προσαχθεί σε δικαστήριο από την επιχείρηση αυτή για «παρεμπόδιση εμπορικής λειτουργίας»…

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο Έμπολα μπορεί να δραπέτευσε από τα εργαστήρια βιο-πολέμου των ΗΠΑ


Είναι ο ιός του Έμπολα μεταλλαγμένος; Γιατί μεταδίδεται τόσο γρήγορα και διανύει τόσο μεγάλες αποστάσεις; Τι συμβαίνει στα εργαστήρια βιο-πολέμου που έχουν στήσει οι ΗΠΑ στη Δυτική Αφρική; Και το κυριότερο. Μας λένε την αλήθεια για τον Έμπολα;

Ο κορυφαίος Αμερικάνος καθηγητής Νομικής Francis A. Boyle, απαντά στις ερωτήσεις του tvxs.gr και αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη Δυτική Αφρική σαν offshore για να παρακάμψουν τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα και να κάνουν πειράματα.υγ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Βρετανικό δημοσίευμα προκαλεί: Κυρία Κλούνεϊ, εάν οι Έλληνες ξεπληρώσουν τα 240 δις ευρώ του δανείου τους, τότε θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα


Δημοσίευμα-πρόκληση από βρετανικό περιοδικό για την επιστροφή των Μαρμάρων και τον ρόλο της Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ


Μέσω ενός δηκτικού άρθρου, το βρετανικό περιοδικό Spectator, απευθυνόμενο προς την κυρία Κλούνεϊ, της λέει πως θα επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αν πληρώσει τα 240 δισ. ευρώ που χρωστάει!

Όπως αναφέρει η Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ πέταξε λίγο μετά τον γάμο της στην Αθήνα για να παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με "την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο".

Εντοπίστηκαν ίχνη συνείδησης σε ασθενείς «φυτά»

Αριστερά και στο μέσο της εικόνας απεικονίζονται τα εγκεφαλικά δίκτυα δύο ασθενών που βρίσκονται σε κατάσταση «φυτού» ενώ ο τρίο δεξιά στην εικόνα είναι το εγκεφαλικό δίκτυο ενός υγιούς ατόμου. Το δίκτυο του πρώτυ ασθενούς δείχνει μια μικρή δραστηριότητα ενώ του δεύτερου παρόμοια με εκείνη του υγιούς ατόμου

Οι ερευνητές εικάζουν ότι έχουν κάποια αντίληψη για το περιβάλλον που βρίσκονται

Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν κρυφές «υπογραφές» της συνείδησης σε ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και χρόνια σε κατάσταση «φυτού». Αυτό δείχνει ότι οι ασθενείς - φυτά μπορεί να είναι πιο συνειδητοί για τον κόσμο γύρω τους από ό,τι νομίζουμε έως τώρα, κάτι που τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει και άλλες έρευνες ότι μπορεί να συμβαίνει.

Ανακαλύφθηκε μεγάλος υπόγειος ωκεανός σε δορυφόρο του Κρόνου


Σπουδαία ανακάλυψη σε ένα από τα φεγγάρια του Κρόνου. Διαβάστε γιατί η θεωρία περί ύπαρξης υπόγειου Ωκεανού, δεν είναι απίθανη


Ένα από τα μικρότερα φεγγάρια του Κρόνου, ο Μιμάς, που έχει βαφτιστεί και «Άστρο του Θανάτου» λόγω της ομοιότητάς του με τον ομώνυμο διαστημικό σταθμό στον «Πόλεμο των Άστρων», είναι πιθανό να φιλοξενεί έναν τεράστιο υπόγειο ωκεανό στο εσωτερικό του, κάτω από την παγωμένη και γεμάτη κρατήρες επιφάνειά του.

Αν αυτό όντως συμβαίνει, τότε ο Μιμάς έρχεται να προστεθεί σε εκείνα τα ουράνια σώματα στο ηλιακό μας σύστημα, όπως οι δορυφόροι Ευρώπη και Εγκέλαδος, που μπορεί να φιλοξενούν κάποια μορφή ζωής. Άλλοι πάντως επιστήμονες εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατό να υπάρχει ένας μεγάλος ωκεανός σε ένα τόσο μικρό δορυφόρο.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Β.Πούτιν προς Μ.Ομπάμα: "Μην εκβιάζεις τη Ρωσία - Μπορεί να προκαλέσεις πυρηνικό πόλεμο"


Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα για την «εχθρική» όπως είπε στάση του κατά της Μόσχας, ενώ τον προειδοποίησε να σταματήσει τις απόπειρες εκβιασμού γιατί «η διχόνοια μεταξύ των μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων μπορεί να έχει επιπτώσεις στη στρατηγική σταθερότητα του κόσμου».

Αυτό που είπε δηλαδή ο Ρώσος Πρόεδρος είναι, πώς οι προκλητικές κινήσεις των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή μπορούν να προκαλέσουν πόλεμο με ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Σε αυτές μπορεί να ενταχθεί και η χρήση πυρηνικών σαφώς.

Deutsche Welle: Προς παγκόσμια οικονομική κρίση;


Ενδείξεις διακρίνουν αναλυτές, ερμηνεύοντας την συμπεριφορά των αγορών


Ενδείξεις νέας οικονομικής κρίσης διακρίνουν πολλοί αναλυτές, ερμηνεύοντας την συμπεριφορά των χρηματιστηρίων, την πτώση της τιμής του πετρελαίου και τη μείωση των αποδόσεων στα «ασφαλή» κρατικά ομόλογα.

«Επενδυτές σε κατάσταση πανικού», «Η Ευρώπη εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης», «Σε κατήφορο τα χρηματιστήρια» είναι μερικοί από τους τίτλους των σημερινών οικονομικών αναλύσεων που φιλοδοξούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα των αγορών.


To 1% των Ελλήνων κατέχει το 56% του πλούτου της χώρας


Στοιχεία για την υπερσυγκέντρωση του πλούτου στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη παρουσιάζει η τελευταία έκθεση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ στην Ελλάδα το 1% συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου. Η τράπεζα προειδοποιεί πως η αύξηση της ανισότητας μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα ύφεση.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα καταδεικνύουν πως το 1% ενισχύθηκε την περίοδο της κρίσης. Ειδικότερα το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2000 το 54,1% του πλούτου, το 2007 το 48,6%, ενώ το 2014 το 56,1%.

Ποιο είναι το φυσικό αντικαταθλιπτικό που οι φαρμακοβιομηχανίες δεν θέλουν να ξέρετε;


Κι όμως, υπάρχει φυσικός τρόπος χωρίς καμία παρενέργεια για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη, ώστε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να μην είστε μόνιμα λυπημένοι.

Tα οικονομικά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε λόγω της κρίσης, οι υποχρεώσεις και η πίεση της καθημερινότητας έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Το news247.gr σε συνεργασία με το invitromagazine.gr σας παρουσιάζει  ένα φυσικό τρόπο για να βελτιώσουμε τη διάθεση μας και να μην είμαστε μόνιμα λυπημένοι.

Την αρπαγή της Περσεφόνης απεικονίζει το ψηφιδωτό της Αμφίπολης


Αποκαλύφθηκε το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης. Πρόκειται για αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης. Συγκλονιστική η ομορφιά της εικόνας


Την αρπαγή της Περσεφόνης αναπαριστά το ψηφιδωτό, μεγέθους 4,5 χ 3, που αποκαλύφθηκε στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης.

Σήμερα που αφαιρέθηκαν και τα τελευταία στρώματα χωμάτων από την ανατολική πλευρά του ψηφιδωτού, αποκαλύφθηκε η τρίτη μορφή της παράστασης, πίσω από τον γενειοφόρο άνδρα, ο οποίος -εκτός από το στεφάνι- φοράει και κόκκινο ιμάτιο.

«Επιτακτική η εποίκηση του Αρη» λέει η NASA


Μόνη λύση για τη διάσωση της ανθρωπότητας η μετακόμιση στον Κόκκινο Πλανήτη υποστηρίζει ο διοικητής της διαστημικής υπηρεσίας


Ενδιαφέρουσες αλλά και αρκετά αμφιλεγόμενες δηλώσεις έκανε ο διοικητής της NASA. Μιλώντας σε εκδήλωση της Βασιλικής Αεροναυτικής Εταιρείας της Βρετανίας ο Τσαρλς Μπόλντεν είπε ότι «πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι κλιματικές αλλαγές συμβαίνουν, είναι μια πραγματικότητα» και ότι «η εποίκηση του Αρη είναι επιτακτική για την διάσωση του ανθρώπινου είδους». Οι απόψεις αυτές όμως προκάλεσαν αντιδράσεις ενώ παράλληλα μια νέα μελέτη για τις συνθήκες διαβίωσης στον Αρη δείχνει ότι ο δρόμος για την αποίκηση είναι ακόμη μακρύς και γεμάτος εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσουν οι επιστήμονες.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ζούμε μέσα σε μια... φούσκα;


Μια νέα θεωρία αναφέρει ότι υπερκαινοφανείς αστέρες εξερράγησαν «όπως το ποπκόρν», δημιουργώντας μια κοσμική φυσαλίδα μέσα στην οποία περικλείστηκε το ηλιακό μας σύστημα

Πιθανόν να ζούμε μέσα σε μια κοσμική φυσαλίδα


Ένας από τους άλυτους ακόμη κοσμολογικούς γρίφους που πονοκεφαλιάζει τους επιστήμονες είναι η παντελής απουσία κοσμικής σκόνης και αερίων πέριξ αλλά και στο εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος. Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι πριν από μερικά εκατομμύρια έτη υπήρχαν κοσμική σκόνη και αέρια στη διαστημική μας γειτονιά. Εκεί που διαφωνούν είναι στο πώς εξαφανίστηκαν.


«Υποπτα» για εθισμό τα Google Glass - Αμερικανός νοσηλεύτηκε με συμπτώματα εξάρτησης


Διαταραχή εθισμού στο Διαδίκτυο, η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολική χρήση βιντεοπαιχνιδιών, έξυπνων κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών εκδήλωσε ένας 31χρονος αμερικανός κάτοχος των ψηφιακών γυαλιών της Google.

Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα διαταραχής εθισμού στα Google Glass, η γνωστοποίηση του οποίου εγείρει ανησυχίες για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορούν να προκληθούν από την υπερβολική χρήση των γυαλιών της Google.

Οι πυξίδες μπορεί να γυρίσουν προς το νότο «μέσα σε μια στιγμή»


Το ερώτημα δεν είναι εάν αλλά πότε: Μια ωραία πρωία, η ανθρωπότητα θα ξυπνήσει για να διαπιστώσει ότι όλες οι πυξίδες δείχνουν προς το νότο αντί προς το βορρά.

Και αυτή η αντιστροφή των μαγνητικών πόλων μπορεί να συμβεί γρήγορα, σε διάστημα μικρότερο από 100 χρόνια -σχεδόν ακαριαία στην κλίμακα του γεωλογικού χρόνου.

Αυτό ακριβώς συνέβη την τελευταία φορά που το μαγνητικό πεδίο της Γης αναποδογύρισε πριν από 786.000 χρόνια, αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ.

«Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα συνέβη» σχολιάζει η Κούρτνεϊ Σπρέιν, μέλος της ερευνητικής ομάδας που δημοσιεύει τη μελέτη στο Geophysical Journal International.

Πώς ο Ήλιος έκλεψε το νερό και τον αέρα του Άρη


Οι πρώτες εικόνες που μεταδίδει η αποστολή Maven της NASA, ένας δορυφόρος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Άρη τον περασμένο μήνα, προσφέρουν νέα στοιχεία για την απώλεια της ατμόσφαιρας και του νερού από τον έρημο σήμερα πλανήτη.

Το σκάφος κατέγραψε σύννεφα ατόμων υδρογόνου, άνθρακα και οξυγόνου τα οποία δραπετεύουν από την ατμόσφαιρα του Άρη και χάνονται στο διάστημα -μια διαδικασία που συνεχίζεται εδώ και τρία δισεκατομμύρια χρόνια και άφησε τον πλανήτη παγωμένο και στεγνό.