Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τρίτη εντολή: πολιτειακή ανωμαλία;


Παρουσιάζουμε σήμερα μία άλλη παράμετρο των πιθανών μετεκλογικών εξελίξεων, την οποία σχεδόν κανείς δεν έχει σκεφτεί ή θίξει! Το όλο θέμα έχει να κάνει άμεσα με την περιβόητη «πολιτειακή ανωμαλία» που ουκ ολίγοι φοβούνται ότι πρόκειται να ξεσπάσει, βυθίζοντας έτι περαιτέρω τον τόπο μας στο χάος… Ας δούμε λοιπόν από πού ξεκινά ο εν λόγω προβληματισμός και πού καταλήγει.

Ως γνωστόν, μετά τις βουλευτικές εκλογές ο πρώτος σε ψήφους πολιτικός σχηματισμός παίρνει τη διερευνητική εντολή, προκειμένου να κυβερνήσει μόνος του (εάν είναι αυτοδύναμος στο κοινοβούλιο) ή με συμμάχους, εάν δεν έχει την πλειοψηφία στη βουλή. Οι διερευνητικές εντολές είναι, κατά το Σύνταγμα της Ελλάδας, συνολικά τρεις και απευθύνονται στους τρεις πρώτους σε αριθμό ψήφων πολιτικούς σχηματισμούς που πήραν μέρος στις εκλογές.

Τι θα γίνει λοιπόν, στην περίπτωση που δεν δώσουν «καρπούς» οι δύο πρώτες εντολές (που θα λάβουν, σύμφωνα με τα προεκλογικά δημοσκοπικά στοιχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αντίστοιχα); Πολλοί προβληματίζονται, διότι τρίτο κόμμα στις  εκλογές αυτές θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η… Χρυσή Αυγή!!! Τι θα κάνει λοιπόν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας;

Μια άποψη λέει ότι θα πρέπει να περιμένει την έκδοση εισαγγελικού βουλεύματος αναγκαστικής αποφυλάκισης του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, και να του επιδώσει την εντολή στο Προεδρικό Μέγαρο… Άλλη άποψη ισχυρίζεται ότι μπορεί να του αποστείλει την εντολή στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατείται «προσωρινά» ο νεοναζί «αρχηγός»!
Ό ,τι και αν κάνει από τις δύο αυτές εκδοχές ο Παπούλιας, θα πρόκειται για βαρύτατη ήττα του δημοκρατικού πολιτεύματος!...

Συνεπώς, θα επιλέξει κατά πάσα πιθανότητα μία άλλη, τρίτη, «εναλλακτική» λύση: να παραιτηθεί από πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους»! Τότε, κατά το Σύνταγμα, η χώρα θα οδηγηθεί αυτομάτως και πάλι σε εκλογές!... Συνεπώς… μια τρίτη διερευνητική εντολή στα χέρια των ναζιστών θα προκαλέσει την περίφημη «πολιτειακή ανωμαλία», για την οποία τόσος λόγος έγινε από Γέροντες της πίστης μας, καθώς και από «ειδικούς συνεργάτες» μυστικών υπηρεσιών!




Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου