Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Τα κλειστά κλαμπ των ισχυρών


Είναι τόσο ξεχωριστά που δεν μπορεί να γίνει μέλος ο καθένας. Πόσα από αυτά θα σας δέχονταν; 


Του Κώστα Φαρμάκη

Έχουν αυστηρό screening για τους νεοεισερχόμενους, πανάκριβες συνδρομές, υψηλό πρεστίζ και πανίσχυρα μέλη. Όμως διατηρούν χαμηλό προφίλ και κάποιες από αυτές τις λέσχες είναι τόσο μυστικές που δεν τις έχετε ακούσει ποτέ. Και κάποιες είναι πασίγνωστες. Ας τις δούμε


ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ


Γνωστή στην Ελλάδα ως «η λέσχη που κυβερνά τον κόσμο», είναι στην πραγματικότητα ένα ετήσιο συνέδριο όπου συμμετέχουν (μόνο μετά από πρόσκληση) 120-150 προσωπικότητες από την πολιτική, τη βιομηχανία, τις τράπεζες, τα πανεπιστήμια και τα ΜΜΕ. Τα 2/3 είναι Ευρωπαίοι. Λειτουργεί από το 1954 και σκοπός είναι να συζητά άτυπα τις τάσεις και τα γεγονότα που επηρεάζουν τον πλανήτη. Οι επικριτές λένε πως είναι μια λέσχη που σκοπός της είναι να επιβάλλει μια παγκόσμια διακυβέρνηση ολιγαρχών.




TRILATERAL COMMISION


Άλλη μια λέσχη που «σκοπεύει να εγκαθιδρύσει παγκόσμια διακυβέρνηση», σύμφωνα με τους επικριτές της, ιδρύθηκε το 1973 από τον David Rockefeller με σκοπό τη συνεργασία πολιτικών και επιχειρηματιών από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού. Έχει περίπου 390 μέλη στα οποία περιλαμβάνονται οι Gerard C. Smith, Dick Cheney, Bill Clinton, Madeleine Albright, και George H.W. Bush.




ΤΗΕ ΒΟΗΕΜΙΑΝ CLUB


Ιδρύθηκε το 1872 στο Σαν Φρανσίσκο ως λέσχη κυρίων καλλιτεχνών, συγγραφέων και μουσικών. Με τα χρόνια οι προϋποθέσεις μάλλον «ξεχείλωσαν» για αυτό έγιναν μέλη του ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο Ρίτσαρντ Νίξον. Σήμερα φιλοξενεί συντηρητικούς πολιτικούς και επιδραστικούς επιχειρηματίες.




Ολόκληρη η λίστα των κλαμπ


(Πηγή: Fortunegreece.com)
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου