Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσικός τύπος: Η τελευταία μάχη των Ηνωμένων Πολιτειών πριν την πτώση τους


Σύμφωνα με άρθρο που παρουσιάστηκε στον ρωσικό τύπο , οι ΗΠΑ, πραγματοποιούν ειδικά τα τελευταία χρόνια « σπασμωδικές κινήσεις», για ότι έρχεται και το οποίο δεν φαίνεται να δύνανται να το αλλάξουν.

Συγκεκριμένα στο άρθρο αυτό στο ρωσικό  πρακτορείο ειδήσεων newsland.com, αναφέρεται ότι « δεν μπορεί κάποιος αμφιβάλλει ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ με την Ρωσία, θα είναι η τελευταία μάχη των αμερικανών πριν την αναπόφευκτη πτώση τους  , αλλά για να το καταλάβουμε, απλά  πρέπει να παρατηρήσουμε  τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Πριν από ένα χρόνο, στην Ουκρανία έλαβαν χώρα τραγικά γεγονότα. Η επανάσταση της πλατείας «Μαϊντάν», πόλεμος στα ανατολικά , όλα αυτά τα προκάλεσαν οι Αμερικανοί, για να αναγκάσουν την Ρωσία να εισέρθει στην μάχη.

Οι Αμερικανοί χρειάζονται έναν μεγάλο πόλεμο, με τον οποίο θα είναι δυνατό να διαγράψουν όλα τα τεράστια χρέη τους που κυμαίνονται σε 13 τρις δολάρια.

Παρά τις συνεχείς προκλήσεις των αμερικανών , ο Πούτιν δεν ενέδωσε, και δεν πρόκειται να δώσει στην Ουάσιγκτον την ευκαιρία να σχεδιάσει  εκ νέου  τον κόσμο με έναν νέο πόλεμο. Αλλά τώρα έχει έρθει και πάλι η ώρα, και ευρισκόμαστε στα πρόθυρα του πολέμου. Όλες οι «χρωματιστές επαναστάσεις», οι αλλαγές κυβερνήσεων, η δράση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών,  και ούτω καθεξής, δεν έχουν βοηθήσει τις ΗΠΑ, αλλά  αντιστρόφως, οδήγησαν σε  περαιτέρω αύξηση του ήδη τεράστιου χρέους. Ήρθε η ώρα για τις ΗΠΑ, είτε να πληρώσουν τα χρέη τους , είτε  να τα  διαγράψουν, και παράλληλα να αποτρέψουν την Ρωσία, να μετατραπεί  σε αυτοκρατορία. Σε ποιους τομείς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να το κάνουν αυτό:


  •     Με την κατάρρευση της Ένωσης χωρών του συνασπισμού BRICS. Για τους Αμερικανούς, η ένωση αυτή στέκεται  «ως ένα κόκαλο στο λαιμό». Η ένωση χωρών BRICS αποτελείται από οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες μπορούν εγκαταλείπουν εντελώς το δολάριο, ως μέσο συνδιαλλαγής, και συναλλάσσονται είτε με χρυσό, είτε θα  δημιουργήσουν το δικό τους νόμισμα. Προκειμένου να επιτευχθεί η ανεξαρτησία από το δολάριο για το 2015,  θα πραγματοποιηθεί ειδική σύνοδος κορυφής των χωρών του συνασπισμού BRICS, όπου το κύριο θέμα θα είναι η δημιουργία νέας Τράπεζας Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις εκθέσεις της συνόδου κορυφής  του περασμένου έτους,  η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, η  νέα υπό δημιουργία τράπεζα θα είναι έτοιμη πιθανόν το Φθινόπωρο του 2015. Η Ουάσιγκτον πριν από όλα θα προσπαθήσει με «νύχια και με δόντια» , το συντομότερο δυνατόν να αποτρέψει τις χώρες του συνασπισμού  BRICS, από το να  δημιουργήσουν την τράπεζα αυτήν.

  •     «Turk Stream», ο αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος είναι εντελώς «αχρείαστος» για τους Αμερικανούς, διότι το αέριο στην Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να ρέει μέσω της Ουκρανίας, για να δύναται η οικονομική ελίτ στην Ουάσιγκτον να τον «ελέγξει» . Ενώ η Τουρκία θα πρέπει να ενισχυθεί ιδιαίτερα στην συνοριακή της ζώνη, λόγω της παρουσίας του ισλαμικού στρατού, για την απαγόρευση εισόδου των τζιχαντσιστών σε τουρκικό έδαφος.

  •     Στην Ουκρανία θα μεταφερθεί βαρύς οπλισμός από τις ΗΠΑ, και σε περίπτωση άρνησης της παγκόσμια κοινότητας, στα σχέδια αυτά της Ουάσινγκτον, θα εξακολουθούν να λειτουργούν τα ανεπίσημα «μαύρα» κανάλια, ολοκληρώνοντας την « δουλειά» στο ακέραιο . Όλες οι δημόσιες δηλώσεις έγιναν μόνο και μόνο, για να «τρομάξει» η Ρωσία, υπονοώντας ότι οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την κίνηση αυτή.

  •     Διάρρηξη πάση θυσία της στενής φιλίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας. Αν η Ρωσία και η Κίνα ενωθούν και άλλο, η Ουάσιγκτον δεν θα έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει το γεωπολιτικό και οικονομικό παιχνίδι , και θα αντιμετωπίσει μόνη της την νέα διαμορφωθείσα κατάσταση. Οι μέθοδοι για την επίτευξη αυτού του σκοπού μπορεί να είναι διαφορετικές, από πραξικοπήματα και μαζικές απεργίες,  έως στρατιωτικές επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές, και άλλες ενέργειες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.


Τι θα συμβεί τώρα; Είναι απλό. Οι ρώσοι πολιτοφύλακες του Ντονέτσκ, θα εμπλακούν  σοβαρά με τον  ουκρανικό στρατό στο Νταμπάλτσεβο, ο οποίος ουκρανικός στρατός διαθέτει νέα αμερικανικά όπλα  , και μαζί με αυτόν, εισέρχεται και στρατός των ΗΠΑ. Μετά απλά το χάος ……….

Σε γενικές γραμμές λογικά,  για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, η ρωσική πολιτοφυλακή πρέπει να λάβει διαβεβαίωση ότι θα αποχωρήσει από την χώρα, η νέα ουκρανική κυβέρνηση, και μαζί να χάσουν οι Αμερικανοί την επιρροή τους σε όλη τη χώρα. Τότε ίσως μπορεί  να αποφευχθεί ένας μεγάλος πόλεμος, αλλά  οι ΗΠΑ θα βυθιστούν σε μια βαθιά, οικονομική , κοινωνική , και πολιτική  κρίση.

Ο Πούτιν έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι το πάγωμα  μια σύγκρουσης δεν λειτουργεί ως λύση για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι τότε θα πρέπει να επιλυθεί», καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα μας στο pentapostagma.gr, έχουμε καταστήσει σαφές ότι η κατάσταση αρχικά στην περιοχή της Ουκρανίας, στην συνέχεια σε Μολδαβία,  Βαλκάνια ,  Καύκασο, αποτελούν ωρολογιακή βόμβα. Άλλωστε συμφωνούν και οι ρώσοι , οι οποίοι παρεμπιπτόντως , «προετοιμάζονται εντατικά» για τον σκοπό αυτό….





pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου