Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Νέος τουρκικός οικονομικός «Αττίλας» στην Κύπρο!


Τουρκικό βρώμικο σχέδιο για την εξαγορά ακίνητης περιουσίας στην Κύπρο!


Οι Τούρκοι γνωστοί για την συμπεριφορά τους ειδικά τα τελευταία χρόνια έναντι του ελληνισμού, εφαρμόζουν ένα βρώμικο και συνάμα ύπουλο σχέδιο , κατά της Ελλάδος και της Κύπρου.

Συγκεκριμένα είναι γνωστό ότι Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν αποδοθεί σε ένα ανηλεές «σαφάρι», εξαγορών στην Ελλάδα , από μαρίνες και μαγαζιά στην Μύκονο, μέχρι ξενοδοχειακές μονάδες, ακόμα και βραχονησίδες έχουν βάλει στο μάτι τους.

Αυτό ακριβώς αυτό το σχέδιο έβαλαν σε εφαρμογή και στην Κύπρο. Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα « Σημερινή», υπάρχουν  φόβοι για το ενδεχόμενο τουρκικά ταμεία να «εμπλακούν» στην αγορά πακετοποιημένων δανείων, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές.

Σύμφωνα με έγκυρες οικονομικού τύπου πληροφορίες,  οι οποίες τις επιβεβαιώνουν και έγκυροι οικονομικοί  αναλυτές, γίνεται  λόγος για τεράστιο ενδιαφέρον τουρκικών ταμείων να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, πολιτικός αρχηγός διαμήνυσε ήδη στις αρμόδιες Αρχές, ότι Ρώσος επιχειρηματίας, με έντονη δραστηριότητα στην Κύπρο, που προσφάτως βρέθηκε στην Άγκυρα, έγινε δέκτης ενδιαφέροντος από τουρκικά ταμεία για σύμπλευση, ώστε να καταστεί εφικτή η αγορά ενυπόθηκων δανείων -άρα και της ακίνητης περιουσίας- στις ελεύθερες περιοχές.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και άλλος Κύπριος πολιτικός αρχηγός, ο οποίος, αποκάλυψε την πρόθεσή του, να θέσει τις απόρρητες πληροφορίες που έχει στην κατοχή του , και τις οποίες χαρακτήρισε ως άκρως αξιόπιστες, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, τουρκικά επενδυτικά ταμεία έχουν ήδη κινητοποιηθεί και προέβησαν σε προτάσεις σε διεθνή επενδυτικά ταμεία, ώστε να συμμετέχουν στο κεφάλαιό τους, εάν και εφόσον αυτά ενδιαφερθούν για αγορά πακετοποιημένων δανείων στην Κύπρο.

Το θέμα αυτό ήρθε στην δημοσιότητα, όταν η διευθύντρια  της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χρυστάλλα Γιωκράτζη απεύθυνε έκκληση στα κόμματα να επιτρέψουν στις τράπεζες να πουλούν δάνεια στο εξωτερικό.

Η κ. Γιωρκάτζη ζήτησε από τη Βουλή να προχωρήσει σε τροποποίηση του νόμου περί εργασιών πιστωτικών ιδρυμάτων που ψηφίστηκε τέλος Ιανουαρίου και απαγορεύει στις τράπεζες να πωλούν δάνεια σε τρίτους εκτός Κύπρου.

Η κ. Γιωρκάτζη, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, υποδεικνύοντας ότι πέραν του ότι πιθανόν να τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας, ήδη δημιουργεί προβλήματα στις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Σύμφωνα με ανάλυση στο penatpostagma.gr, η τουρκική κυβέρνηση μέσω των επιχειρηματιών , επιχειρεί πάση θυσία με κάθε τρόπο, να καταλάβει με τα χρήματα ότι δεν μπόρεσε να καταλάβει με τα όπλα το 1974. Οι Τούρκοι  οι οποίοι έχουν στην κυριολεξία λυσσάξει με την Κύπρο και την προσπάθεια της να εξέλθει της κρίσης μέσω των υδρογονανθράκων, προφανώς «παίρνουν θέση», στην χώρα με σκοπό να ελέγξουν αύριο την πολιτική ζωή της χώρας. Οι Τούρκοι δεν έρχονται ως  επενδυτές στην Κύπρο, αλλά σαν κατακτητές.

Ο ελληνισμός διάγει μία από τις χειρότερες και μελανότερες περιόδους της ιστορίας του. Μόνο η επιστροφή στις αξίες μας μας, στην θρησκεία , στην οικογένεια, και προπάντων η ομόνοια μεταξύ μας, με απαραίτητη την χάρη του Θεού, θα μας βγάλει από την «στενωπό», των αναρίθμητων παγίδων που ευρίσκονται μπροστά μας.



Με πληροφορίες από newsit.com.cy


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου