Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΔΝΤ: Η τρόικα δεν καταργείται έτσι εύκολα, υπάρχουν διαδικασίες


Μπορεί ο κύριος Τσίπρας να μιλήσει με την κυρία Λαγκάρντ, αλλά υπεύθυνος για την Ελλάδα είναι άλλος, διαμηνύουν από το Ταμείο


Η τρόικα δεν καταργείται έτσι εύκολα, υπάρχουν διαδικασίες στο Ταμείο, είναι το μήνυμα που στέλνει το ΔΝΤ σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές διεργασίες.

Μπορεί να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά... ως εκεί, διαμηνύουν οι υπεύθυνοι του Ταμείου από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, πηγές του ΔΝΤ σχολιάζοντας τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης και την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών περί κατάργησης της τρόικα, τονίζουν ότι στο Ταμείο υπάρχουν διεργασίες που ακολουθούνται και πως μπορεί η κυρία Λαγκάρντ να μιλήσει με τον κύριο Τσίπρα ανά πάσα στιγμή, όμως δεν θα λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις, καθώς αρμόδιος για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ο κύριος Γκογιάλ.

Την ίδια στιγμή, ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στέλνει στην Αθήνα αποστολή για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή θα αποτελείται από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που έχουν γνώση της κρίσης χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ομάδα αυτή είναι που θα αναλάβει τη μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να τερματιστεί η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου