Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τζιχάντ και ιερά εξέταση


Ο Κώστας Καίσαρης, με αφορμή τους τζιχαντιστές, ανατρέχει στον Μεσαίωνα και στα ακόμη χειρότερα εγκλήματα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας


Φρίκη και αποτροπιασμός στην παγκόσμια κοινότητα. Για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των τζιχαντιστών. Που παίρνουνε τη χατζάρα και αποκεφαλίζουνε ανθρώπους. Που τους βάζουνε σε σιδερένια κλουβιά και τους καίνε ζωντανούς. Που μπουκάρουνε με τα όπλα και καθαρίζουνε τους σκιτσογράφους στο Παρίσι, επειδή κογιονάρουνε τον Μωάμεθ; Που κάνουνε ντου σε καφετέρια στη Κοπεγχάγη, ψάχνοντας άλλο βέβηλο σκιτσογράφο και σκορπάνε το θάνατο.

Που είναι το περίεργο και το πρωτότυπο; Πρώτη φορά, δηλαδή, συμβαίνουν αυτά στην ιστορία της ανθρωπότητας; Δεν έχουν ξαναγίνει; Το αντίθετο μάλιστα: Τα μεγαλύτερα εγκλήματα έχουν γίνει εν ονόματι θρησκείας. Και δε μιλάμε για τους αμόρφωτους και φανατικούς μουσουλμάνους, που στο όνομα του Μωάμεθ μπορούν να κάνουν -και έχουν κάνει- τα πάντα. Μιλάμε για τους Χριστιανούς. Που έχουν κάνει πολύ χειρότερα.

Οι τζιχαντιστές, τουλάχιστον, καθαρίζουνε με τη μία. Οι χριστιανοί, όχι μόνο έκαιγαν τους αμαρτωλούς, αλλά ήταν κορυφαίοι και στα βασανιστήρια. Οι πρώτοι διδάξαντες. Αυτοί προηγήθηκαν και άνοιξαν τον δρόμο στα Ες-Ες. Με την "ιερή" όπως την αποκαλούσαν εξέταση.

Αλλάζει σε τίποτα δηλαδή ότι οι Χριστιανοί τα ξεκίνησαν όλα αυτά το 1231, όταν ο Πάπας Γρηγόριος ΣΤ, ίδρυσε την ιερά εξέταση; Έχει σημασία ο χρόνος, ή τα εγκλήματα αυτά καθαυτά; Μιλάμε ότι η ιερά εξέταση διατηρήθηκε στην Ισπανία μέχρι το 1834 όταν την κατήργησε η βασίλισσα Ισαβέλλα Β

Εξακόσια και πλέον χρόνια σαδιστικών βασανιστηρίων στο όνομα του θεού. Για να ξεκαθαρίσουν οι αμαρτωλοί και οι αιρετικοί από τους αυθεντικούς πιστούς. Ο Πάπας, μάλιστα, είχε φροντίσει να εξασφαλίσει την ασυλία των βασανιστών. Οι ιεροεξεταστές, που βασάνιζαν, για να αποσπούν ομολογίες, ήταν αυτόματα συγχωρεμένοι από τον Θεό και την εκκλησία.

Ο μεσαίωνας δεν ήταν σχήμα λόγου. Έδεναν τα χέρια του ανακρινόμενου πίσω από την πλάτη, τα συνέδεαν με σκοινί που κρεμόταν από τον τοίχο και τον σήκωναν στον αέρα. Μέχρι να εξαρθρωθούν οι ώμοι. Ακόμη χειρότερη ήταν η διαδικασία, όταν ξάπλωναν τον "αμαρτωλό" σε ένα ξύλινο κρεβάτι κι έδεναν τα άκρα του με σκοινιά. Με τη βοήθεια των μοχλών τέντωναν τα σκοινιά. Για να πετύχουν κατ' αρχήν την εξάρθρωση, ενώ στη συνέχεια όταν τα άκρα αποκόπτονταν τελείως, ο βασανιζόμενος πέθαινε από αιμορραγία!

Ιδιαίτερης σαδιστική ήταν η αποκαλούμενη "κούνια του Ιούδα". Ο κρατούμενος τοποθετούταν πάνω σε μια ξύλινη πυραμίδα. Μέσω μηχανισμού τραβούσαν με σκοινιά τα πόδια του, προς τα κάτω. Η κορυφή της πυραμίδας τρύπαγε τον πρωκτό, μέχρι να πεθάνει κανείς από αιμορραγία, εκτός αν ομολογούσε.

Στις γυναίκες-αμαρτωλές υπήρχε ιδιαίτερη μεταχείριση. Μέσω του "μαστοβγάλτη". Πυρωμένο σίδερο με μορφή τσιμπίδας, με το οποίο μάγκωναν και ξέσκιζαν το στήθος των γυναικών μέχρι να πεθάνουν από αιμορραγία. Με ανάλογα εργαλεία τραυμάτιζαν τον κόλπο και τον πρωκτό των γυναικών ενώ ανάλογη μεταχείριση είχαν τα γεννητικά όργανα των ανδρών που συνθλίβονταν. Ο τεχνητός πνιγμός ήταν επίσης ένα από τα βασανιστήρια, που εκατοντάδες χρόνια αργότερα υιοθετήθηκαν από την CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες.

Ενα ξεχωριστό κεφάλαιο είναι οι σταυροφορίες. Πολεμικές εκστρατείες με την ευλογία του Πάπα. Δήθεν για την αποκατάσταση της πρόσβασης των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους. Για 200 χρόνια με έξι συνολικά σταυροφορίες! Εκατοντάδες χιλιάδες ρωμαιοκαθολικοί Χριστιανοί, έγιναν σταυροφόροι εξασφαλίζοντας "συγχωροχάρτια" από το Βατικανό.

Για να αναπτυχθεί η σχέση μεταξύ χριστιανοσύνης, φεουδαρχίας και μιλιταρισμού. Με τους σταυροφόρους να λεηλατούν μέχρι και τις χώρες από τις οποίες περνούσαν. Να σφάζουν και να δολοφονούν χιλιάδες Εβραίους. Με σύμβολο τον Σταυρό και τη διαβεβαίωση των κληρικών της εποχής ότι το να σκοτώσεις τον εχθρό του Ιησού Χριστού δε λογίζεται σαν αμαρτία! (Αυτό ακριβώς, που κάνουν σήμερα οι Τζιχαντιστές με κάποιες εκατοντάδες χρόνια καθυστέρηση).

Ο Χριστιανισμός, αντίθετα, σε τέτοια ζητήματα είχε την πρωτοπορία. Οι σταυροφορίες ξεκινούσαν με απόφαση του Πάπα. Συνήθως η κήρυξη μιας σταυροφορίας συνοδευόταν με διώξεις και εγκλήματα των Εβραίων στις κοινότητες της Δύσης. Με πλιάτσικα-καταστροφές. Κι εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Χριστιανοί προηγήθηκαν του Χίτλερ. Με τους Πάπες να βάζουν στις εκκλησίες παγκάρια για την χρηματοδότηση των σταυροφοριών.

Η μοναδική διαφορά του "χθες" με το σήμερα, των τζιχαντιστών με τους Χριστιανούς, είναι η ενημέρωση και η δημοσιότητα , μέσω της τεχνολογίας. Όταν έκαναν, αυτά που έκαναν, οι Χριστιανοί δεν υπήρχαν ούτε κάμερες, ούτε τηλεόραση, ούτε ίντερνετ. Με την καθολική εκκλησία να διατηρεί το προνόμιο της αποκλειστικότητας στις σεξουαλικές δραστηριότητες.

Να κωλομπαρεύουνε και σε ευρεία κλίμακα, μάλιστα, τα παπαδάκια. Κάτι που δεν έχει αναφερθεί για τους καθυστερημένους Μωαμεθανούς. Η ιστορία δεν είναι αποσπασματική Είναι ενιαία και διαρκής και δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Όσα έχουν Αντί για σταυροφορίες, οι Μωαμεθανοί ρίχνουν τους Δίδυμους Πύργους. Όσα έχουν συμβεί μπορεί να ξεχνιούνται, αλλά δεν παραγράφονται.

Όσο για την θρησκεία έχει πολλά χρόνια μπροστά της, που θα ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου