Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Krugman: Οι Ευρωπαίοι ήξεραν ότι η Ελλάδα θα απέρριπτε το μνημόνιο - Ίσως έχουν αποφασίσει να την οδηγήσουν στη χρεοκοπία


Από το να της δώσουν περισσότερο χώρο, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να οδηγείται σε χρεοκοπία, ώστε η κατάρρευσή της να αποτελέσει μάθημα...


Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί, διαμηνύει μέσω νέου του άρθρου, υπό τον τίτλο "Athenae Delenda Est", ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Paul Krugman.

Σε νέο του άρθρο του στους New York Times, κληθείς να σχολιάσει την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, ο Paul Krugman αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της κατέρρευσαν, μετά την απόφαση της ελληνικής πλευράς να απορρίψει το κείμενο - προσχέδιο του Eurogroup, που έκανε λόγο για παράταση του μνημονίου, χαρακτηρίζοντάς το παράλογο και τονίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό".

Όπως επισημαίνει ο Κrugman, δεν υπήρχε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του να υπογράψουν ένα τέτοιο προσχέδιο, γεγονός που εγείρει ένα καίριο ερώτημα:

Τι ακριβώς έκαναν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών;

"Θεωρώ ότι είναι πιθανό οι Ευρωπαίοι να είναι απλά ανόητοι και να μην καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα του 2015 δεν είναι σαν την Ιρλανδία του 2010 και ότι αυτού του τύπου οι εκβιασμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα", εξηγεί.

Εναλλακτικά, συνεχίζει ο ίδιος, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν την Ελλάδα στο γκρεμό.

"Από το να της δώσουν περισσότερο χώρο, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να οδηγείται σε χρεοκοπία και πιθανότατα εκτός Ευρωζώνης, ώστε η οικονομική της κατάρρευση να αποτελέσει μάθημα και σε όποιον άλλο σκέφτεται να ζητήσει οικονομική ανακούφιση.

Πρόκειται για την πρακτική της "Καρχηδόνιας ειρήνης" που επέρχεται μέσω της συνολικής καταστροφής του εχθρού, με τον ίδιο τρόπο που η Γαλλία προσπάθησε να επιβληθεί στη Γερμανία μετά το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική και τρομακτική, διαμηνύει ο Krugman.



www.bankingnews.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου