Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Μετά τα χαμόγελα στη Μόσχα, έρχεται ο λογαριασμός


Όλοι ξέρουν ότι είμαι υπέρ της προσέγγισης με τη Μόσχα. Όλοι όμως ξέρουν ότι ξέρω τι θέλουν οι Ρώσοι που δεν τους το δίνουμε εμείς, αφού είμαστε σε τελική ανάλυση υποχείρια της Δύσης και δεν είμαστε κυρίαρχο κράτος, όπως δεν είναι κυρίαρχο κράτος και κανένα κράτος στον κόσμο, πλην της  Ρωσίας.

Στα λόγια θα γίνει αγωγός και στην Ελλάδα, που θα είναι συνέχεια του αγωγού που σχεδιάζεται για μία ακόμη φορά να γίνει στην Τουρκία, αφού ως τώρα δεν έγινε.

Τα κανάλια ακόμη δεν τον είδανε και Γιάνη με ένα ν τον βαφτίσανε και άρχισαν να ονειρεύονται ότι το....2019 θα ρέει "ζεστό χρήμα" στα ελληνικά ταμεία.

Επίσης σκέφτηκαν ένα τρόπο να παρακάμψουν το εμπάργκο εξαγωγών στη Ρωσία μέσω τριγωνικών πωλήσεων, πράγμα που δεν ξέρουμε αν θέλει οπωσδήποτε να το κάνει ο Πούτιν, αφού αυτός δεν έχει κα΄ποιο όφελος από αυτό, ενώ δεν θέλει να τα σπάσει κιάλλο με τους Ευρωπαίους, αφού ουσιαστικά δημόσια ανακοινώθηκε μέθοδος παράκαμψης της κοινής ευρωπαϊκής γραμμής. Αυτά όταν τα κάνεις, τα κάνεις κρυφά. όταν τα φανερώνεις, το κάνεις για εσωτερική κατανάλωση και εφέ.

Άυτά τα μελλοντικά και αβέβαια σχέδια ανακοινωνότανε στη Μόσχα και όλοι κοιτούσαν κατά εκεί, όταν στο EUROGROUP,  υποσχεθήκαμε κάποου 2,5 δις περισσότερους φόρους για το 2015, που δεν ξέρουμε ακόμη ποιοι είναι και που θα πρέπει με νόμο να τους περάσουμε πριν τις 24 του Απριλίου, σε συμδυασμό με μείωση τελικά των συντάξεων.

Κάποια στιγμή, τα μαύρα λεφτά που κυκλοφορούν, από τους ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες (ηλεκτρολόγοι, κομωτές, μερεμετάδες, δικηγόροι, μηχανικοί, μεταφορείς, συνεργεία καθαρισμού κτλ) θα τελειώσουν και η ανέχεια θα βγει στο δρόμο. Το πότε, δυστυχώς θα το δούμε όπως πάμε σύντομα, αν δεν σταματήσει αυτή η αβεβαιότητα, ώστε να φύγουν τα καβούρια από τις τσέπες του κόσμου και να βγει να ξοδέψει τα έτοιμα στην αγορά.

Παρήγορο είναι αυτό που είπε ο αν. ΥΠΟΙΚ. κ. Μάρδας, που αποτελεί όαση ελπίδας. Δήλωσε λοιπόν, ότι πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικός πλούτος, δηλαδή κέρδη, από ιδιωτικές εταιρείες ώστε να έρθουν μέσω των φόρων, υγιή χρήματα στα ταμεία. ΑΜΗΝ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου