Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Νέα γερμανική 'βόμβα': Βλακώδεις οι αναφορές στις πολεμικές αποζημιώσεις


Ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απέρριψε το ποσό των πολεμικών αποζημιώσεων στο οποίο αναφέρθηκε στέλεχος της κυβέρνησης της Ελλάδας


Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, χαρακτήρισε ''βλακώδεις''  τις νέες εκτιμήσεις της κυβέρνησης της Ελλάδας για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλονται στη χώρα λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα ο Γκάμπριελ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εκτίμηση ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις θα έπρεπε να ανέλθουν σε 287,7 δισεκ. ευρώ, απάντησε: “Ειλικρινά, βρίσκω ότι είναι βλακώδεις” και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει μεγαλύτερα περιθώρια από τους εταίρους της στην ευρωζώνη ώστε η Αθήνα να ξεπεράσει την κρίση κρατικού χρέους που αντιμετωπίζει. Περιθώρια που όπως είπε δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ή τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Το Βερολίνο έχει κάνει ξεκάθαρο ότι θέλει να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα . Μάλιστα αξιωματούχοι έχουν επιμείνει επανειλημμένα ότι η Γερμανία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για το αυτό το ζήτημα,αναφερόμενοι σε μια πληρωμή 115 εκατ. μάρκων που είχε γίνει στην Ελλάδα την δεκαετία του 1960.

Το ζήτημα ''έχει κλείσει νομικά και πολιτικά'', απάντησε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου