Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Οι Ισλαμιστές θέλουν πρώτα την εκθρόνιση του Μπασάρ Αλ- Άσαντ και μετά…Ευρώπη


Τι ακριβώς δημιουργείται στην Μέση Ανατολή από την συγκέντρωση τουλάχιστον 100.000 χιλιάδων μισθοφόρων φονιάδων , με εξοπλισμό τακτικού στρατού;

Για πρώτη φορά στα σχεδόν πέντε χρόνια Συριακού πολέμου, οι  δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ο Ελεύθερος Συριακός  Στρατός( FSA) , παραλαμβάνει  σημαντικές ποσότητες βαρέων όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, την Τουρκία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρουν έγκυρες στρατιωτικές πηγές του ισραηλινού πρακτορείου ειδήσεων DEBKAfile .

Η ισορροπία της δύναμης του Συριακού πολέμου  γέρνει   υπέρ των δυνάμεων των ανταρτών, οι οποίοι   κερδίζουν νίκες εναντίον του στρατού του Μπασάρ Άσαντ, αναφέρουν οι Ισραηλινοί. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι αντάρτες έχουν καταλάβει το Jisr al-Shughour, στη βόρεια επαρχία Idlib, και είναι σε θέση να μετακινηθούν στις νέες θέσεις και στο φρούριο των Αλεβιτών,  την Λατάκεια, και στην πεδιάδα Χομς. Οι αντάρτες  επίσης έχουν  κερδίσει έδαφος στην νότια Συρία στην περιοχή Quneitra απέναντι από τα  ισραηλινά υψώματα του  Γκολάν.

Πηγές των ισραηλινών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών,  αναφέρουν ότι η  συριακή αντιπολίτευση διαθέτει  τώρα  πιο πολλά , όσο ποτέ άλλοτε  βαρέα όπλα όπως ,  άρματα μάχης Τ-55 Τ-62 και Τ-72, οχήματα μάχης πεζικού  BMP-1, εκτοξευτήρες ρουκετών, όλμους και  βαριά  αντιαεροπορικά πολυβόλα (12.7, 14.5, και 23 mm) τοποθετημένα επί ειδικών οχημάτων . Επίσης οι δυνάμεις διαθέτουν  τουλάχιστον τέσσερις τύπους αντιαρματικών φορητών συστημάτων , συμπεριλαμβανομένων των  RPG-7S, RPG-22S, M79s, και μια πολύ μεγάλη ποσότητα αμερικανικών  πυραύλων TOW. Όλο το υλικό αυτό έχει έρθει μαζί με ειδικές συσκευές νυχτερινής όρασης.

Αν και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης της συριακής «μετριοπαθούς» αποκαλούμενης αντιπολίτευσης,  είχαν  εξοπλιστεί σε αυτή την κλίμακα σε προγενέστερο στάδιο, η συριακή σύγκρουση θα μπορούσε να είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα  με την ήττα του Σύρου Προέδρου  ‘Ασσαντ και την εξοικονόμηση εκατομμυρίων ζωών , καταλήγει ο ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, είναι αποφασισμένες  να αποτρέψουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την μαζική είσοδο στην Συρία, των  Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, των μαχητών της Χεζμπολάχ και του Αφγανιστάν και τις σιιτικές πολιτοφυλακές  του Πακιστάν .

Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει την ανατροπή του Άσαντ, μαζί με την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, στον δρόμο για την επίτευξη αυτών των στόχων, οι αντάρτες του FSA  έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα ανησυχητικό υποπροϊόν της υποστήριξης τους, Η  μερίδα του λέοντος στην προμήθεια  όπλων που διακινούνται αφειδώς για την αντιπολίτευση , κατέχουν οι επαναστατικές ομάδες που συνδέονται ή ταυτοποιούνται με την Αλ Κάιντα.

Το DEBKAfile απαριθμεί τους παραλήπτες:


  1.     Το μέτωπο Al Nusra Front, που αποτελεί πτέρυγα της Αλ Κάιντα και συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και είναι ο κύριος αντίπαλος του «κινήματος του Λεβάντε» στην προσπάθεια για την κυριαρχία στην Συρία. Το μέτωπο Al-Nusra είναι η ισχυρότερη και πιο επαγγελματική από όλες τις παραστρατιωτικές ομάδες της αντιπολίτευσης που αγωνίζονται εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ. Έχοντας στην κατοχή του μια πληθώρα προηγμένων οπλικών συστημάτων , το μέτωπο έχει  δημιουργήσει ένα χώρο εκπαίδευσης στην  περιοχή της οροσειράς  Qalamoun . Μια περιοχή που ευρίσκεται στα δυτικά σύνορα της Συρίας, και του Λιβάνου, όπου εκπαιδεύονται  μαχητές  για να τελειοποιήσουν τις ικανότητές τους, αποκλειστικά στους  αντιαρματικούς πυραύλους.
  2.     Η οργάνωση Ahrar Al-Sam, είναι παραστρατιωτική ομάδα  ακραίων ισλαμιστών με σπόνσορα το Κατάρ. Η οργάνωση είναι πιο ριζοσπαστική και από το Μέτωπο της Al- Nusra και διατηρεί  περιορισμένους δεσμούς με  τον ISIS.
  3.     Η Coastal Division , οργάνωση φανατικών ισλαμιστών με περιοχή ευθύνης την ευρύτερη περιοχή της Λατάκιας, είναι ένα παρακλάδι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αλλά στην πράξη λαμβάνει εντολές  από το μέτωπο  Nusra Front.
  4.     Οι Ταξιαρχίες Sukur Al Ahab , οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στην οροσειρά του  Qalamoun, είναι επίσης «υποταγμένες» στο μέτωπο Al- Nusra.
  5.     Το «νότιο μέτωπο συνασπισμού», είναι μία οργάνωση η οποία είναι παρούσα στην νότια Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, και είναι και αυτή κάτω από τις εντολές της οργάνωσης Al-Nusra.

Αυτή η ποικιλόμορφη ομάδα των ανάμεικτων πολιτοφυλακών επιτέθηκε τον περασμένο μήνα στην μάχη για την  Quneitra κατά του  «Jaish Al-Jihad» (ο Στρατός του Τζιχάντ) που είχε υποσχεθεί  πίστη στον ISIS.

Οι  ξένες κυβερνήσεις εξοπλίζουν επίσημα την συριακή αντιπολίτευση FSA , αλλά  στην πραγματικότητα η ενίσχυση αυτή καταλήγει στις ριζοσπαστικές οργανώσεις των ισλαμιστών, μερικές από τις οποίες βρίσκονται μαζί  με την Αλ Κάιντα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προτιμούν να απεικονίζουν τους παραλήπτες των όπλων αυτών ως «μετριοπαθείς»  αντάρτες. Ισραηλινές  πηγές παραδέχονται ότι η στρατιωτική  βοήθεια φτάνει στα χέρια του μετώπου  Al Nusra, αλλά ισχυρίζονται  ότι είναι μια «τοπική ομάδα», η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς «ποιος είναι ποιος», μεταξύ αυτών φονιάδων που μαζεύτηκαν σαν τα όρνεα πάνω από την Συρία και το Ιράκ . Αυτές οι πολλές χιλιάδες εγκληματίες που πολεμούν σε Συρία και Ιράκ  για ίδιο όφελος  ΤΕΛΙΚΑ, όταν λήξει αυτός ο πόλεμος τι θα κάνουν. Υπάρχουν ενδείξεις ότι  θα κινηθούν « κατά  Ευρώπη» μεριά. όποτε γίνεται κατανοητό τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου