Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Aεροσκάφη επιτήρησης του FBI με προσομοιωτές τοποθεσίας κινητών τηλεφώνων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης


Το γραφείο Τύπου του FBI δήλωσε ότι το FBI εξοπλίζει τα αεροσκάφη επιτήρησης της με προσομοιωτές τοποθεσίας κινητών τηλεφώνων για περιπτώσεις εκτάκτων συνθηκών.

"Με δικαστική εντολή ή κάτω από κρίσιμες συνθήκες, όπως μια κατάσταση ομηρίας, το αεροσκάφος μπορεί να προσαρμοστεί στο να συμπεριλάβει έναν προσομοιωτή τοποθεσίας κινητών στο χώρο", δήλωσε το δελτίο Τύπου.

Την Τρίτη, το Associated Press ανέφερε ότι το FBI έχει σε λειτουργία ένα μικρό αεροσκάφος που μεταφέρει βίντεο και τεχνολογία κινητών τηλεφώνων για να διεξαγάγει δραστηριότητες επιτήρησης.

Οι Προσομοιωτές τοποθεσίας κινητών μιμούνται τους πύργους κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να λάβουν μοναδικές πληροφορίες ταυτοποίησης κινητών τηλεφώνων. Οι προσομοιωτές επιτρέπουν στο στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ να εντοπίζουν με ακρίβεια κινητά τηλέφωνα.

Το FBI είπε ότι το πρόγραμμα για τα αεροσκάφη επιτήρησης δεν ήταν μυστικό και η κρυφή εγγραφή του γίνεται «υπό την αυστηρή εποπτεία» του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και σε πλήρη συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις μυστικές επιχειρήσεις.

Τον Μάιο του 2015, το FBI είχε κατηγορηθεί από τις αμερικανικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για κατάχρηση της τεχνολογίας επιτήρησης των κινητών τηλεφώνων.

Το FBI ανέφερε, επίσης, ότι καταχωρεί μυστικά ορισμένα από τα αεροσκάφη της που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή έρευνας στόχων για να προστατεύσει τα αεροπλάνα από το να εκτεθούν σε κίνδυνο.

Mια νέα έκθεση επιβεβαιώνει, ότι το FBI χρησιμοποιεί τουλάχιστον 13 πλαστές εταιρείες για να καλύψει ένα μικρό στόλο από αεροπλάνα επιτήρησης που συνήθως πετούν σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από μεγάλες πόλεις, είναι εξοπλισμένα με ισχυρές κάμερες και με εξοπλισμό επιτήρησης κινητών τηλεφώνων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου