Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Οδηγούν την Ελλάδα σε τροφική εξάρτηση


Άγρια φορολογία στους αγρότες που η Ευρώπη θέλει να τους βλέπει ως... επιχειρηματίες!


Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Τη στιγμή που η ελληνική πλευρά προσπαθεί να κάνει ύστατη προσπάθεια για να βρει τη χρυσή τομή με τους δανειστές, οι αγρότες θα είναι ένας από τους κλάδους που θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα.

Οι δανειστές, καθώς ζητούν να εξομοιωθεί το καθεστώς φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων με αυτό που ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στόχος είναι να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης και να καταργηθεί ο φόρος 13% στο εισόδημα των αγροτών με ένα πιθανό σενάριο να αναφέρει ότι θα αυξηθεί στο 33%. Από το μέτρο αυτό προβλέπεται να εξοικονομηθούν περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Για ποσά μέχρι 50.000 ευρώ ο συντελεστής θα ανέβει 13 μονάδες, ενώ για ποσά από 50.000 ευρώ και πάνω το χρόνο θα φορολογηθεί με 33%.

Ακόμη οι δανειστές -σύμφωνα με πληροφορίες- ζητούν κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου, αύξηση του συντελεστή προκαταβολής φόρου από 27,5% στο 100% του κύριου φόρου εισοδήματος.

Η ελληνική πλευρά δέχθηκε να καταργηθούν διατάξεις όπως της απαλλαγής των αγροτικών αποζημιώσεων από την φορολογία εισοδήματος και την απαλλαγή των επιδοτήσεων από την φορολογία μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ.

Και όλα αυτά γιατί -σύμφωνα με τους δανειστές- υπάρχει διακριτική, όπως τη χαρακτηρίζουν, φορολογική μεταχείριση των αγροτών σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες...!

Παράλογες αυξήσεις φόρων στους αγρότες οδηγούν σε αύξηση του κόστους παραγωγής και, με δεδομένες τις χαμηλές (έως εξευτελιστικές) τιμές πώλησης προς τους εμπόρους, δημιουργούνται συνθήκες εγκατάλειψης αγροτικής εκμετάλλευσης της γης. Και αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα μπορεί να είναι ανεξάρτητη διατροφικά και θα εξαναγκαστεί σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να γίνει χώρα εξαρτώμενη ως προς την τροφή...

Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς έξυπνος για να καταλάβει ότι η εξάρτηση από την τροφή σημαίνει πλήρη κατοχή της χώρας, στην οποία φαίνεται πως συμφωνεί η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου