Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

"Πόλεμος" Google-Apple για ηλεκτρονικές πληρωμές


Στον αγώνα μεταξύ Google και Apple, οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου είναι επίσημα το νέο πεδίο μάχης, με τη μάχη αυτή να κορυφώνεται σήμερα, καθώς η Google αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών έχει στα σκαριά η Google, σύμφωνα με εμπιστευτικές πηγές που μίλησαν στους New York Times. Σύμφωνα με τις πηγές, η πλατφόρμα θα ονομάζεται Android Pay και θα είναι μια «ψηφιακή υποδομή», πάνω στην οποία οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα μπορεί να χτίσει τη δική του υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών, για αγορές τόσο από e-shop όσο και από φυσικά καταστήματα.

Έτσι, το Android Pay δεν έρχεται να ανταγωνισθεί υπηρεσίες όπως το Apple Pay της Apple, το νέο Samsung Pay της Samsung ή ακόμη και το Google Wallet, το οποίο έχει αναπτύξει η ίδια η Google, αλλά να δώσει τη δυνατότητα να υλοποιηθούν ανάλογες υπηρεσίες και από άλλες εταιρείες. Μάλιστα, το Google Wallet θα είναι ο πρώτος «πελάτης» της καινούριας πλατφόρμας.

Οι πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων αναμένεται να χτυπήσουν 142 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2019, μέχρι από 52 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, αλλά η τεχνολογία αυτή προσκρούει ακόμα πάνω σε ένα πρόβλημα: οι πιστωτικές κάρτες είναι τόσο εύκολες στη χρήση ώστε δεν υπάρχει κίνητρο για τους καταναλωτές να πληρώσουν με τα τηλέφωνά τους.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου