Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Σύμπραξη Ιράν με ΡΚΚ κατά της Τουρκίας


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Μια επίσημη σημαντική συνάντηση που έγινε αυτές τις μέρες μεταξύ ανώτατου κρατικού παράγοντα του Ιράν και της ηγεσίας του κουρδικού ΡΚΚ, έχει «ταράξει» την Τουρκία που διάγει μια από τις πιο ταραγμένες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο τουρκικός τύπος, ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν, Abdulrıza Rahmani Fazli, ντυμένος συμβολικά με στρατιωτική φόρμα πέρασε τα σύνορα Ιράκ – Ιράν και πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πόλη Καντίλ, που είναι το επίσημο αρχηγείο του ΡΚΚ.

Σημειωτέον ότι ο Abdulrıza Rahmani Fazli συνοδεύονταν από τον νομάρχη της ιρανικής συνοριακής περιοχής με το Ιράκ, του ιρανικού Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος επίσης ήταν ντυμένος με στρατιωτική φόρμα. Η συνάντηση έγινε, όπως ανέφερε επιδεικτικά στο Instagram ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν, σε πολύ θερμό κλίμα και σε υψόμετρο 3.000 μέτρα.

Οι εξελίξεις τρέχουν εν όψει πιθανών χερσαίων επιχειρήσεων στο εσωτερικό της Συρίας, επιχειρήσεων όμως όπως εξελίσονται οι ευρύτερες συμμαχίες, που θα σηματοδοτήσουν κατά πάσα πιθανότητα αλυσιδωτές διαλυτικές εκρήξεις στην ίδια την Τουρκία.

Άραγε εμείς που είμαστε ;



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου