Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Έκρηξη στην Τιαντζίν: Το μυστικό όπλο του Πενταγώνου και οι θεωρίες συνομωσίας


Η τεράστια έκρηξη που ισοπέδωσε την Τιαντζίν αλλά και η άγνοια σχετικά με το τι την προκάλεσε εξυπακούεται πως έδωσαν τροφή για νέες θεωρίες συνομωσίας.

Η μία εξ αυτών λέει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την καταστροφή ενώ μια άλλη εικάζει πως ουσιαστικά επρόκειτο για απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Xi Jinping.


Το υπερ-όπλο των ΗΠΑ

Το «Ρόπαλο του Θεού» είναι σύμφωνα με το website Natural News ένα μυστικό όπλο που διαθέτει το Πεντάγωνο και για πρώτη φορά δοκιμάστηκε στην Τιαντζίν. Η Αμερική και η Κίνα βρίσκονται σε πόλεμο υποστηρίζει το site (το οποίο διαθέτει 7 εκατομμύρια οπαδούς). Η έκρηξη στην Τιαντζίν ήταν αντίποινα της Αμερικής για την υποτίμηση του κινεζικού νομίσματος και έγινε από το διάστημα αφού το «Ρόπαλο του Θεού» χρησιμοποιείται και για την εξερεύνησή του. Άλλες θεωρίες αναφέρουν πως ο αρχικός στόχος ήταν οι υπερ-υπολογιστές της Κίνας που βρίσκονται ένα μίλι μακριά από την Τιαντζίν και μιλούν για αστοχία του υπερ-όπλου.



Απόπειρα δολοφονίας

Τα κινεζικά sites από την άλλη πλευρά προτείνουν μια άλλη εκδοχή. Σύμφωνα με αυτά, το αρχικό σχέδιο ήταν η επίθεση στην Beidaihe όπου και θα γινόταν συνεδρίαση του κομμουνιστικού επιτελείου. Καθώς τα στελέχη θα έφευγαν η έκρηξη θα τους πετύχαινε στο δρόμο μεταξύ Tianjin και Heibei. Τα στελέχη του κόμματος όμως άλλαξαν σχέδια την τελευταία στιγμή οπότε οι δολοφόνοι βομβάρδισαν την αποθήκη για να εξαφανίσουν τα πειστήρια. Ο Πρόεδρος ήταν ο βασικός στόχο της επίθεσης, λένε οι ίδιες πηγές.



Ο Υπερ-Υπολογιστής

Ο κινεζικός Υπερ-υπολογιστής Tianhe-1A ο οποίος είναι τοποθετημένος στο Εθνικό Κέντρο της Binhai έκλεισε. Παρότι η έκρηξη δεν επηρέασε τη λειτουργία του οι Αρχές τον έκλεισαν για λόγους ασφαλείας. Για κάποιους αυτός ο υπολογιστής ήταν ο αληθινός στόχος της έκρηξης.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου