Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Η Ευρώπη των κρατιδίων «ξεκινά» από την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία


Πάνω από χίλια άτομα συγκεντρώθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη ισπανική πόλη της Βαρκελώνης για την υποστήριξη της αυτονομίας της  Καταλονίας, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, σύμφωνα με  διεθνή δημοσιεύματα .

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η συγκέντρωση της Τρίτης συγκέντρωσε 650 άτομα, ενώ οι διοργανωτές υποστήριξαν την αυθόρμητη προσέλευση αρκετών χιλιάδων στην πλατεία Placa Sant Jaume στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Europa Press.

Ο επικεφαλής της Καταλανικής  Εθνοσυνέλευσης (ANC)  Jordi Sanchez δήλωσε ότι υπήρξε απόλυτη τάξη από τους διαδηλωτές  καθώς υπάρχει μεγάλη  εμπιστοσύνη ότι θα γραφθεί  ιστορία στις 27 Σεπτεμβρίου,  ημερομηνία κατά την οποία ο Πρόεδρος της Καταλονίας Artur Mas έχει  ορίσει  για τις επόμενες περιφερειακές εκλογές.  Η  λόγω ημερομηνία βάζει «φωτιές» στον Ισπανό Πρωθυπουργό Μ. Ραχόι, καθώς και στις  Βρυξέλλες και το Βερολίνο που άλλα «ετοιμάζουν» και άλλα εμφανίζονται στην πορεία της οικονομικής υποδούλωσης της Ευρώπης . Υπενθυμίζουμε ότι το «δώρο» του υπέρογκου  ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά στον Ισπανό Πρωθυπουργό από την Μέρκελ για την στάση του στις διαπραγματεύσεις , θα του βγει  «ξινό» που λέει και ο λαός μας, σε περίπτωση απόσχιση της Καταλονίας λόγω της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που θα υποστεί η ήδη δοκιμαζόμενη οικονομία της χώρας.  Η Καταλονία, παράγει το ένα τέταρτο των φορολογικών εσόδων της Ισπανίας και το ένα πέμπτο της συνολικής παραγωγής της.

Σε συνδυασμό με παλαιότερα άρθρα μας στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, έχουμε τονίσει επανειλημμένως    ότι η χώρα των Βάσκων,  η Σκωτία, η βόρεια Ιταλία, η Βαυαρία, αλλά και άλλες χώρες «προετοιμάζουν» εδώ και πολύ καιρό την ανεξαρτησία τους ,είτε για εθνικούς λόγους είτε για οικονομικούς λόγους. Πρόκειται για μια  «μαχαιριά» στα σχέδια του νέου Μέτερνιχ της Ευρώπης του Β.Σόιμπλε που επθυμεί να καταστεί Υπερυπουργός οικονομικών  της Ευρώπης . Η άκρατη λιτότητα, η προτεσταντική εμμονή σε προγράμματα και σχέδια που θυμίζουν στρατόπεδα συγκεντρώσεως, οδηγούν σε αντίδραση εκ μέρους των ευρωπαϊκών λαών.  Σύμφωνα δε  με το αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor  και πρόσφατη έκθεση για την Ευρώπη, αναφέρεται καθαρά για πρώτη φορά πιθανή εξέγερση των Ευρωπαίων κατά των Βρυξελλών λόγω ακριβώς  αυτών των πολιτικών λιτότητας.

Επισημαίνεται ότι την Τρίτη, ο Ισπανός Πρωθυπουργός Mariano Rajoy δήλωσε  ότι «κανείς δεν πρόκειται να στρέψει τους  πολίτες της Καταλονίας σε  βιαστικές αποφάσεις  μετατρέποντας Ισπανούς πολίτες ξένους μέσα  στην χώρα τους». Αλλά προφανώς οι δηλώσεις του αποτελούν ευσεβείς πόθους και τίποτε άλλο.

Οι Καταλανοί  υποστηρίζουν  ότι μια απλή πλειοψηφία μεταξύ των κομμάτων υπέρ της ανεξαρτησίας, θα δώσει ώθηση στην προσπάθεια της Καταλονίας να αποσχιστεί από την Ισπανία εντός 18 μηνών.

Οι Καταλανοί κατηγορούν τον Μαριάνο Ραχόι ότι έχει  περιορίσει την οικονομική, γλωσσική και πολιτισμική αυτονομία της περιοχής, από τότε που πήρε την εξουσία το 2011.

Στις 9 Νοεμβρίου το 2014, πάνω από το 80 τοις εκατό των ψηφοφόρων υποστήριξε την  απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία σε μια άτυπη ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της περιοχής, όπου υπολογίζεται ότι υπήρξε 40 τοις εκατό προσέλευση.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου