Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

«Οι ΗΠΑ «δεν αντέχουν» να εμπλακούν σε πόλεμο με την Ρωσία»


Ανεπαρκείς αποδεικνύονται οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής με τη Ρωσία, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή μέσα από το Πεντάγωνο. Όπως δημοσιεύει η αμερικανική ενημερωτική – αποκαλυπτική ιστοσελίδα The Daily Beast, επικαλούμενη πηγές του Πενταγώνου (χωρίς να τις κατονομάζει), μετά από ενδελεχείς υπολογισμούς δυνάμεων στην περίπτωση πολεμικής σύρραξης με την Ρωσία, η αμερικανική πλευρά δεν είναι επαρκής.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, οι αμερικανικές δυνάμεις Ξηράς είναι απροετοίμαστες για για μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία όσον αφορά την υλικοτεχνική υποστήριξη και τη δύναμη προσωπικού.

Οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και το Ιράκ αλλά και ο 15ετής «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» έχουν εξαντλήσει τις ικανότητες των ΗΠΑ να διεξάγουν μακροχρόνιους πολέμους.

«Άραγε είναι δυνατόν να νικήσουμε τη Ρωσία, σε πιθανή εμπλοκή; Ναι, αλλά γι’αυτό θα χρειαζόμασταν όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας. Και σε αυτήν την περίπτωση, δεν είμαστε όσο έτοιμοι θα θέλαμε και θα μπορούσαμε να ήμασταν» λέει αμερικανός στρατιωτικός.

Ο αρθογράφος της Daily Beast σπεύδει να υπογραμμίσει πως ο αμερικανικός στρατός υπερβαίνει ακόμα και σήμερα τη Ρωσία σε μια σειρά από σημαντικές παραμέτρους. Ωστόσο και αυτά τα πλεονεκτήματα «έχουν όριο». Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να χρειαστούν να αποσπάσουν τα UAV στρατηγικής αναγνώρισης από άλλες ζώνες συγκρούσεων, στις οποίες συμμετέχουν, προκειμένου να τα στρέψουν κατά της Ρωσίας.

«Κατά ενός τέτοιου αντίπαλου, όπως η Ρωσία, δεν μπορούμε να κυριαρχήσουμε ούτε στο έδαος, ούτε στον αέρα, τουλάχιστον στο βαθμό που νομίζουμε» καταλήγει εκπρόσωπος του Πενταγώνου.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου