Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν στην Βουλγαρία άρματα μάχης και πυροβολικό για την «ανάσχεση» του ρωσικού κινδύνου


Αμερικανοί πεζοναύτες που βρίσκονται στο ειδικό κέντρο εκπαίδευσης του βουλγαρικού στρατού  στο Νόβο Σέλο θα παραλάβουν  τέσσερα άρματα  μάχης  τύπου  M1A2 Abrams και άλλο εξοπλισμό, ως μέρος της στρατηγικής του Λευκού Οίκου για την «ανάσχεση του ρωσικού κινδύνου» , αναφέρει το portal military Times.

Η μονάδα του Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ  θα παραλάβει  άρματα μάχης και πυροβολικό στα πλαίσια της «Πρωτοβουλίας για  την ασφάλεια στην Ευρώπη», αναμεταδίδει ο ρωσικός τύπος , καθιστώντας την Βουλγαρία σιγά –σιγά σε μία από τις κύριες αμυντικές βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων .


Σύμφωνα με πληροφορίες εντός  βουλγαρικού  εδάφους μεταφέρονται  άμεσα  τέσσερα άρματα μάχης M1A2 Abrams , τρία  αυτοκινούμενα  πυροβόλα M109A7 καθώς και έξι θωρακισμένα οχήματα  αναγνώρισης (Stryker).

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα υλοποιηθεί η  τεχνική εκπαίδευση των συστημάτων  αυτών στο βουλγαρικό πεδίο εκπαίδευσης του  Νόβο Σέλο, όπου τώρα βρίσκονται για εκπαίδευση  περίπου 160 Αμερικανοί Πεζοναύτες , στο πλαίσιο της εκ περιτροπής εξάμηνης «ενίσχυσης» των νατοϊκών δυνάμεων στην Βουλγαρία.

Η νέα στρατηγική της ενίσχυσης  της Βουλγαρίας με αμερικανικές δυνάμεις, ανακοινώθηκε τον Ιούνιο στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην Ευρώπη και αποτελεί την  πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες αποστολές Αμερικανών πεζοναυτών στην χώρα .

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το  αμερικανικό Πεντάγωνο ξεκίνησε την αποστολή  βαρέως οπλισμού  στις στρατιωτικές βάσεις  στην ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί , εάν και εφόσον απαιτηθεί,  από 5.000 Αμερικανούς στρατιώτες, σε περίπτωση «εμπλοκής με την Ρωσία».

Κύρια επιδίωξη της  Ουάσινγκτον είναι να ενισχύσει τις εγγυήσεις ασφαλείας προς τις πρώην χώρες του σοβιετικού συνασπισμού, οι οποίες ανησυχούν από τον ρωσικό επεκτατισμό ένα χρόνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και από την υποστήριξη που συνεχίζει να παρέχει η Μόσχα προς τους ένοπλους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου που οι ΗΠΑ εγκαθιστούν  βαρύ οπλισμό στις νέες χώρες του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη. Σε συνδυασμό με την αποστολή πολεμικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα, έχουμε μια επανάληψη του ψυχρού πολέμου  εν έτει 2015.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου