Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Η "λέσχη του Διαβόλου" και ο Σόρος τελειώνουν την Ελβετία


Σε ύποπτες κινήσεις προβαίνει η λέσχη Bilderberg, καθώς σύμφωνα με άρθρο του G.Soros, προτείνεται η χρεοκοπία Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας, με παράλληλη έξοδό τους από το ευρώ, την ίδια χρονική περίοδο όπου η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε την σύνδεση του ελβετικού φράγκου με το Ευρώ.

Πιο αναλυτικά η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας αποφάσισε να συνδέσει το νόμισμα της με το ευρώ, κίνηση η οποία είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, αφού θα χρειαστεί να δαπανηθούν δισεκατομμύρια φράγκα ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί η ισοτιμία των νομισμάτων.

Η συγκεκριμένη κίνηση καθιστά την Ελβετία ιδιαίτερα ευάλωτη ενάντια σε κερδοσκοπικές επιθέσεις, με πολλές πολυεθνικές τράπεζες να έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται σε ελβετικά φράγκα, έχοντας σχεδόν μηδενικά επιτόκια, χωρίς κανέναν συναλλαγματικό κίνδυνο, επενδύοντας τα δανεικά χρήματα σε κρατικά ή άλλα ομόλογα υψηλών αποδόσεων, σε μια περίοδο όπου το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Ήδη στις αγορές υπάρχει η πεποίθηση ότι η Ελβετία δεν θα τα καταφέρει να διατηρήσει σταθερές τις ισοτιμίες, όπως δεν τα κατάφεραν και οι χώρες της ΕΕ πριν από την εισαγωγή του ευρώ, γονατίζοντας την χώρα και τους πολίτες.

Άλλος ένας κίνδυνος για την Ελβετία αποτελεί η μεγάλη συσσώρευση του ευρωπαϊκού νομίσματος στους λογαριασμούς της ελβετικής κεντρικής τράπεζας, όπου σε υποτιθέμενο "βούλιαγμα" του ευρώ, η Ελβετία θα οδηγηθεί στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο διεθνής κερδοσκόπος G.Soros, δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, καθώς έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο για την "εκμετάλλευση" του ελβετικού φράγκου, με άγνωστα αποτελέσματα για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και την Ελβετία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι παλαιότερες επιθέσεις του G.Soros, στο γερμανικό μάρκο και την βρετανική στερλίνα, οι οποίες είχαν καταστροφικές συνέπειες τόσο για τις ίδιες τις χώρες όσο και για τις διεθνείς αγορές.

Η αυλαία έχει ήδη στηθεί, αναμένεται πλέον η κίνηση των νημάτων....



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου