Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάσισε ότι οι εμβολιασμοί δεν παραβιάζουν τα Συνταγματικά δικαιώματα των παιδιών


Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να ακούσει μια υπόθεση που αμφισβητεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης, η οποία απαιτεί όλα τα παιδιά να εμβολιαστούν πριν από τη φοίτηση τους στο δημόσιο σχολείο.

Η αποτυχία του SCOTUS να εκδικάσει την υπόθεση αποτελεσματικά δηλώνει ότι ουσιαστικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των παιδιών στο δημόσιο σχολείο, δεν παραβιάζει τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Ένα κατώτερο δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι η απαίτηση εμβολιασμού από το σχολείο, του οποίου τρεις γονείς είχαν αμφισβητήσει νομίμως μετά όταν τα μη εμβολιασμένα παιδιά τους είχε απαγορευθεί να πηγαίνουν στο σχολείο, δεν παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των παιδιών.

Το εφετείο επικύρωσε, επίσης, μια απόφαση με την οποία στα παιδιά που εξαιρούνται από εμβολιασμούς, λόγω θρησκευτικών λόγων, θα μπορούσε να απαγορευθεί η σχολική φοίτηση σε περίπτωση ασθενειών που προλαμβάνονται με εμβολιασμό.

Σύμφωνα με άρθρο του Associated Press:

Στην υπόθεση της Νέας Υόρκης, δύο φοιτητές που δεν είχαν εμβολιαστεί για θρησκευτικούς λόγους, απαγορεύτηκε προσωρινά να πηγαίνουν στο σχολείο, όταν ένας συμφοιτητής τους διαγνώστηκε με ανεμοβλογιά. Η οικογένεια του τρίτου φοιτητή αμφισβήτησε το καθεστώς, αλλά ένας δικαστής απέρριψε την αίτηση της μητέρας για απαλλαγή από το εμβόλιο, θεωρώντας ότι οι ανησυχίες της μητέρας κατά κύριο λόγο σχετίζονται με την υγεία και δεν σχετίζονται με τη θρησκεία.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις τρεις οικογένειες της Νέας Υόρκης έχει καταστήσει σαφές ότι το ζήτημα αυτό δεν πρόκειται απλά να ξεχαστεί, καθώς η συζήτηση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς έχει κορυφωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Είμαι απογοητευμένος, αλλά νομίζω ότι έρχονται κι άλλα," δήλωσε η δικηγόρος Patricia Finn.

Το θέμα δεν είναι αν κάποιος είναι υπέρ ή κατά των εμβολίων. Πρόκειται για το γεγονός ότι το κράτος δεν αναγνωρίζει το δικαίωμά μας στην ενημερωμένη συγκατάθεση. Ακόμη και αν οι εμβολιασμοί αποδειχθεί ότι είναι 100 % ασφαλείς, πράγμα που δεν είναι, θα εξακολουθεί να είναι ανήθικο για το κράτος να μας υποχρεώνει να τα βάζουμε στο σώμα μας παρά τη θέλησή μας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου