Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

«Έτοιμη να αποχαιρετήσει το μνημόνιο η Κύπρος»


«Αρχές του 2016 η Κύπρος αναμένεται να εξέλθει του μνημονίου», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κυπριακού Συνδέσμου Τραπεζών Μιχάλης Καμμάς, μιλώντας για την πορεία της κυπριακής οικονομίας στο συνέδριο «Αραβική και Περιφερειακή Συμμαχία ενάντια στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» (Arab - Regional Alliance against Money Laundering and Terrorist Financing).

Παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα της οικονομίας της Κύπρου, ο κ. Καμμάς είπε ότι μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Όπως είπε η Κύπρος το α’ εξάμηνο του 2015 παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 0,8% του ΑΕΠ, έναντι αρνητικού ρυθμού -2,5% την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Χαρακτήρισε, εξάλλου, θετικές τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας και είπε ότι η ανάπτυξη ενδέχεται να ξεπεράσει το 1% του ΑΕΠ το 2015. Για τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, ο κ. Καμμάς είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο εποπτείας για τα θέματα καταπολέμησης ξεπλύματος παράνομου χρήματος και της τρομοκρατίας είναι πλήρως συνυφασμένο με το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε ότι οι πρόνοιες της νέας σχετικής οδηγίας του Ιουνίου 2015, με δύο χρόνια προθεσμία εφαρμογής από τα κράτη μέλη, έχει ήδη σε μεγάλο βαθμό υιοθετηθεί και εφαρμόζεται στην Κύπρο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου