Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ελον Μασκ: Αποικισμός του πλανήτη Άρη πριν από τον Γ' Παγκόσμιο


Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ελον Μασκ, ότι ο αποικισμός του πλανήτη Άρη πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ο κίνδυνος ο επερχόμενος Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος να θέσει το εγχείρημα σε κίνδυνο!

Ο Μασκ, που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας μέσω της εταιρείας Tesla, της εξερεύνησης του Διαστήματος μέσω της Space X και στον χώρο των διαδικτυακών πληρωμών μέσω της πλατφόρμας Pay Pal, σε συνέντευξη που έδωσε στο ανδρικό περιοδικό GQ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ότι ένας Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιο κοντά από αυτό που γενικά πιστεύεται και ότι κατά τη διάρκειά του οι καταστροφές στην τεχνολογική παραγωγή θα είναι τεράστιες.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στη συνέντευξή του στο GQ: «Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στην πιθανότητα ενός Γ” Παγκοσμίου Πολέμου. Ξέρετε, το 1912 αρκετοί ευαγγελίζονταν μια νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας, λέγοντας ότι ξεκινάει μια νέα χρυσή εποχή και ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει. Και μετά ήρθε ο Α” Παγκόσμιος Πόλεμος, που τον ακολούθησε ο Β” Παγκόσμιος Πόλεμος, που τον ακολούθησε ο Ψυχρός Πόλεμος.

Έτσι πιστεύω ότι πρέπει να παραδεχτούμε ότι σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα ενός Γ” Παγκοσμίου Πολέμου και ότι εάν αυτός συμβεί θα μπορούσε να είναι χειρότερος από οτιδήποτε έχει συμβεί πριν από αυτόν. Ας πούμε ότι θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα. Εννοώ ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα πανίσχυρο κοινωνικό κίνημα το οποίο στρέφεται κατά της τεχνολογίας. Υπάρχει επίσης ανάπτυξη του θρησκευτικού εξτρεμισμού.Το ISIS δεν αναπτύσσεται;».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος θέλει να «κατακτήσει» τον πλανήτη Άρη μέσω των διαστημικών προγραμμάτων και της εταιρείας Space X, δεν είναι μόνο το ενδεχόμενο του παγκόσμιου πολέμου που μπορεί να θέσει τον αποικισμό του Κόκκινου Πλανήτη σε κίνδυνο αλλά και η ίδια η εξέλιξη της Ιστορίας.

Εξηγώντας αυτήν του τη θέση, αναφέρθηκε σε ιστορικές περιόδους στις οποίες διάφοροι πολιτισμοί δεν ήξεραν πλέον πώς να κάνουν πράγματα που έκαναν παλιότερα, όπως ας πούμε δεν μπορούσαν να φτιάξουν πυραμίδες ή να φτάσουν την ανάπτυξη που υπήρχε στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου