Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Tech Tats: Βιομετρικά tattoo παρακολουθούν την υγεία και την τοποθεσία σου


Η Chaotic Moon, μια νεοσύστατη εταιρεία γνωστή για τα διαφορετικά και διασκεδαστικά της project, αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία για τατουάζ, τα οποία μπορούν να έχουν διάφορες εφαρμογές. Η τεχνολογία αποκαλείται «Tech Tats» και είναι κυριολεκτικά stick-on ανάγλυφα τατουάζ, καθώς περιέχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός μικροελεγκτή και LED.

Ο CEO Ben Lamm, αποκάλεσε την τεχνολογία αυτή ως τα «νέα wearable», τονίζοντας ότι μπορεί να είναι μια πιο μόνιμη έκδοση του FitBit και άλλων fitness trackers. Τα τατουάζ αυτά, μπορούν για παράδειγμα να εντοπίσουν αν είσαι στρεσαρισμένος, να ελέγξουν την θερμοκρασία τους σώματός σου, την πίεση και τους παλμούς και να μεταδώσουν όλα τα δεδομένα μέσω της ηλεκτρικά αγώγιμης βαφής τους.

Φυσικά οι εφαρμογές αυτής της τεχνολογία δεν σταματάνε εδώ. Θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία για να εντοπίζεις το παιδί σου σε ένα μέρος με πολύ κόσμο και μελλοντικά ίσως και να πληρώνεις για τις συναλλαγές σου, όπως για παράδειγμα με το Samsung και Apple Pay. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον στρατό για να ελέγχει την κατάσταση και την τοποθεσία ενός στρατιώτη.

Αυτή την στιγμή η τεχνολογία «Tech Tats» είναι υπό ανάπτυξη, ενώ υπάρχουν αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με τεχνολογικά τατουάζ. Μια άλλη ομάδα από το UC του San Diego, δημιούργησε τατουάζ τα οποία μπορούν να μετατρέψουν τον ιδρώτα σε ηλεκτρισμό, ενώ κάποιοι επιστήμονες από την Κορέα φτιάχνουν τατουάζ από γραφένιο. Τέλος η Motorola σκέφτεται το πως θα δημιουργήσει τατουάζ μικρόφωνα τα οποία θα μπαίνουν στον λαιμό του χρήστη.



Δείτε το video:




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου