Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Φρούτα και λαχανικά με φυτοφάρμακα καταστρέφουν το σπέρμα


Τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας είναι πιθανός σύμμαχος… αναπαραγωγής


Οι άνδρες που συχνά τρώνε φρούτα και λαχανικά, τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα ζιζανιοκτόνων, παρασιτοκτόνων και άλλων φυτοφαρμάκων, εμφανίζουν μικρότερη ποσότητα και χειρότερη ποιότητα σπέρματος και άρα πιθανώς (αλλά όχι σίγουρα) μειωμένη ικανότητα αναπαραγωγής, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ρωσικές εφημερίδες: Οι Τούρκοι Μουσουλμάνοι αναζητούν ίαση σε ορθόδοξες εκκλησίες


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», πολλοί οι Τούρκοι μουσουλμάνοι ζητούν θεραπεία από τις ασθένειες τους … σε ορθόδοξες εκκλησίες της χώρας, αναφέρει σε άρθρο της η ρωσική εκκλησιαστική ιστοσελίδα sedmitza.ru, στις 27 Μαρτίου 2015  .

Μάλιστα για το θέμα αυτό το άρθρο επικαλείται δημοσίευμα της  εφημερίδας «Hürriyet», που δημοσιεύθηκε υπό τον τίτλο «Σε ποια εκκλησία πηγαίνουν για  ελπίδα;», εννοώντας  ότι οι Τούρκοι συμμετέχουν σε λειτουργίες σε εκκλησίες της  Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης , αναφέρει η ιστοσελίδα .

Ο πόλεμος του Ισλάμ με θύματα τους χριστιανούς


Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας


Πρώτον, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κήρυξε την εβδομάδα που διανύουμε ως εβδομάδα προσευχής υπέρ των χειμαζόμενων, φονευόμενων και διωκόμενων χριστιανών στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Δεύτερον, διότι στην Υεμένη εξερράγη φιλοϊρανικό πραξικόπημα. Η Σαουδική Αραβία εισέβαλε με πρόσχημα την αποκατάσταση της τάξης και ουσιαστικά για να εμποδίσει τη διείσδυση του Ιράν στη γειτονιά της. Τρίτον, οι μάχες του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται κατά του ιρακινού στρατού και κατά των Κούρδων της Συρίας, με συνεχή τηλεοπτικά ντοκουμέντα φρίκης και φανατισμού.

Ρωσική Εκκλησία: Να μη γίνονται διακρίσεις εις βάρος όσων δεν παίρνουν τις ηλεκτρονικές κάρτες


Τη στιγμή που στη χώρα μας έχιε φουντώσει εκ νέου το ζήτημα της κάρτας του πολίτη που ετοιμάζει να...σερβίρει η κυβέρνηση, στη Ρωσία η Εκκλησία παρεμβαίνει σε ανάλογη περίπτωση και ζητάει να μην γίνονται διακρίσεις εις βάρος όσων δεν δέχονται να πάρουν τις ηλεκτρονικές κάρτες.

Η Ρωσική Εκκλησία και ο ίδιος ο Πατριάρχης Κύριλλος δέχονται εκκλήσεις χιλιάδων πολιτών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας και άλλων περιοχών σχετικά με τις ηλεκτρονικές κάρτες.

To Facebook «παρακολουθεί τους πάντες πάντα»


Παρακολουθεί και χρήστες που έχουν αποσυνδεθεί από την υπηρεσία


Το Facebook παρακολουθεί τη συμπεριφορά χρηστών που δεν έχουν καν λογαριασμό στο Facebook, χρηστών που έχουν αποσυνδεθεί από την υπηρεσία, ακόμα και χρηστών που έχουν ζητήσει επισήμως να μην παρακολουθούνται, αποκαλύπτει βελγική έκθεση.

Η Facebook, από την πλευρά της, απορρίπτει τις καταγγελίες και κάνει λόγο για «ανακρίβειες».

Reuters: Βαρύ στην τσέπη της ΕΚΤ πέφτει το Grexit


Ζημίες δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να επιφέρει στην ΕΚΤ μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Ο λογαριασμός αυτός θα είναι ανεξάρτητος από τις απώλειες που θα έχουν τα κράτη της ευρωζώνης από μια ελληνική χρεοκοπία.

Μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να επιφέρει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζημίες δισεκατομμυρίων, μια τρύπα που θα κληθούν να καλύψουν η Γερμανία και άλλα μέλη της ευρωζώνης, επισημαίνει ανάλυση του Reuters.

Πληθυσμός σε καταστολή


ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ : Η ΝΕΑ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ‏ 


Αντικαταθλιπτικά ,η νέα μάστιγα της εποχής μας . Ενας θαυμάσιος τρόπος να κρατάς έναν πληθυσμό σε καταστολή απόλυτα ταιριασμένος με τις υπόλοιπες μεθόδους ήπιας προπαγάνδας. Έχουν γίνει
μόδα πλέον σε δόξα των προβλέψεων του Αλντους Χάξλευ που περιέγραψε πριν αρκετές δεκαετίες στο βιβλίο του “Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος” την επερχόμενη φαρμακευτική δικτατορία.

Οποιαδήποτε απολύτως ανθρώπινη αντίδραση όπως θλίψη ,θυμός ,στεναχώρια,πένθος, άγχος, αλλά και χαρά ακόμα θεωρείται ασθένεια και πρέπει ν’αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά. Οι γιατροί μοιράζουν τα χάπια σαν τσίχλες χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι ζημιά προκαλούν. ‘

Ανταρκτική σε... θερμοκρασία δωματίου


Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδήγησε το βορειότερο παγωμένο τμήμα της Ανταρκτικής να αγγίξει την περασμένη εβδομάδα τους 17,5 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που αποτελεί ρεκόρ 54 ετών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Βάσης Εσπεράντσα στην Αργεντινή, οι καιρικές συνθήκες στην Ανταρκτική είναι πιο θερμές σε σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία.

«Βουλιμικές» μαύρες τρύπες καταπίνουν αστέρες σε λίγες ημέρες


Αν και κατά κανόνα οι μαύρες τρύπες χρειάζονται μερικά χρόνια για να «καταβροχθίσουν» τους αστέρες που παγιδεύονται στο βαρυτικό τους πεδίο, ορισμένες μελανές οπές είναι τόσο «βουλιμικές» που εξαφανίζουν το «κοσμικό γεύμα» τους σε λίγες μόνο ημέρες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια, μέσω μίας προσομοίωσης της αλληλεπίδρασης ενός άστρου περίπου σαν τον Ήλιο μας, με μια μαύρη τρύπα με μάζα 1 εκατομμύριο φορές τη μάζα του Ήλιου. «Τρέχοντας» την προσομοίωση, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η μαύρη τρύπα χρειάστηκε ελάχιστα 24ωρα για να «καταπιεί» τον αστέρα.

Η τεχνητή νοημοσύνη ενάντια στον άνθρωπο


Σύμφωνα με πληροφορίες του prisonplanet.gr μεγάλη πρόοδος έχει συντελεστεί ήδη στον τομέα ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, κυρίως στην υπηρεσία στρατιωτικών εφαρμογών και την ανάπτυξη ρομποτικών μηχανισμών, που υποτίθεται ότι υπηρετούν τον άνθρωπο και τον προστατεύουν από τους κινδύνους στα πεδία των μαχών.

Μια από τις κορυφαίες εταιρίες που πρωτοπορούν σε αυτόν τον τομέα είναι και η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) Yπηρεσία Προηγμένης Έρευνας Αμυντικών Προγραμμάτων, η οποία ιδρύθηκε το 1958 στις ΗΠΑ κι εφαρμόζει καινοτόμες τεχνολογίες και έρευνα, που σκοπό έχουν την ανάπτυξη των ρομποτικών βιολογικών μηχανών, οι οποίες θα κάνουν τα πάντα αντικαθιστώντας τον άνθρωπο σε κάθε εργασία και καθιστώντας το ανθρώπινο είδος εντελώς παθητικό, μαλθακό και ανίκανο παραγωγής έργου, βάσει σχεδίου.

Τέτοιους ιερείς θέλουν να μας επιβάλλουν οι οικουμενιστές


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Ιερείς… ζογκλέρ, ιερείς χορευταράδες που χοροπηδάνε υπό την σκιά του Πάπα και του Βατικανού και καλογριές σούπερ σταρ του πενταγράμμου που συναγωνίζονται τις μεγάλες φίρμες και πουλάνε χιλιάδες DVD, είναι τα νέα εκσυγχρονιστικά πρότυπα της παπικής εκκλησίας τα οποία επιδιώκουν να επιβάλουν και στην καθ” ημάς ανατολή χάριν της διαφημιζόμενης ένωσης των εκκλησιών και του Οικουμενισμού.

Ω μη γένοιτο!

Τα 'ανεξάρτητα' κράτη που επισήμως δεν υπάρχουν


Τα κράτη που έχουν διεκδικήσει την αυτονομία τους και δεν αναγνωρίζονται επίσημα από πολλές χώρες 


Κράτη που έχουν  προχωρήσει στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας τους, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζονται επίσημα από άλλα κράτη, με αποτέλεσμα να αποτελούν αγκάθι στην γεωπολιτική σταθερότητα περιοχών που μαστίζονται από συγκρούσεις και διαμάχες.

Καβάλα: Ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή ζήτησε να φύγει η ταμπέλα με το «Δεν ξεχνώ»για την Κύπρο


Να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της πινακίδας που απεικονίζει την αιματοβαμμένη Κύπρο και φέρει το μήνυμα «Δεν ξεχνώ», στα ελληνικά και τα τουρκικά, ζήτησε ο νέος γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί, από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, στη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψής του στο Δημαρχείο.

Για το θέμα ενημέρωσε η κ. Τσανάκα, χθες, το δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι ο κ. Ακιντζί την παρακάλεσε να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της πινακίδας καθώς, όπως ισχυρίστηκε, οι Τούρκοι επισκέπτες -κυρίως από την Κωνσταντινούπολη- «νιώθουν στενάχωρα» αντικρίζοντάς την κατά την είσοδό τους στην πόλη.

Μαζικό μπλάκ - άουτ και συναγερμός στην Τουρκία


Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία λόγω του μαζικού μπλακ άουτ σε 44 επαρχίες της Τουρκίας.

Ανάμεσα στις πόλεις που δεν έχουν ρεύμα είναι η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη.

Εκπρόσωποι της εταιρείας διαχείρισης λένε ότι πρόκειται για τη χειρότερη κατάσταση της τελευταίας 15ετίας, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων και η τρομοκρατική ενέργεια΄

Ο Πάπας της Ρώμης δεν αναγνωρίζει την Αρμένικη γενοκτονία


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Πραγματικά αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο Πάπας του Βατικανού με την άρνηση του να αναγνωρίσει την αρμένικη γενοκτονία στα πλαίσια της εκατοστής επετείου της μεγάλης σφαγής των Αρμενίων, αλλά και των άλλων χριστιανών της Μικράς Ασίας στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα το αίτημα που διαβιβάστηκε στον Πάπα από τον εκπρόσωπο της αρμενικής κυβέρνησης να κάνει δημόσια δήλωση αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας, απορρίφτηκε από το Βατικανό προκαλώντας τα πολύ ευμενή σχόλια της τουρκικής πλευράς. Η στάση αυτή του Πάπα, από τους Τούρκους αποδόθηκε στην έντονη δραστηριότητα του πρέσβη της Τουρκίας στο Βατικανό, Mehmet Paçaci, ο οποίος κινήθηκε έγκαιρα για να επιτύχει την αρνητική απάντηση από το Βατικανό. Έτσι, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, στην δημόσια τελετή που θα τελέσει ο Πάπας τις 12 Απριλίου δεν θα κάνει καμία αναφορά όπως περίμενε το Ερεβάν, στην αρμένικη γενοκτονία.

Όσα "ξέχασε" να πει ο κος Μπαλτάς για την Επανάσταση του 1821


Η "Αυγή" απαντά στον Μπαλτά για την επανάσταση του 1821

  • Η μήτρα της ελληνικής επανάστασης και το "τσουβάλιασμα" όλων των επαναστάσεων στην Ευρώπη
     
  • Δεν ήταν ταξική αλλά εθνικοαπελευθερωτική - Επικαλείται έως και τον Μπαράκ Ομπάμα για να καταρρίψει τα επιχειρήματα του υπουργού Παιδείας - Τον εντάσσει στην ομάδα Ρεπούση-Δήμου που επιχειρούν να ξαναγραφεί η ιστορία κατά το δοκούν
     
  • Όλα όσα υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου προς τους μαθητές αποδομεί η Αυγή με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Τρίτης.

Στο κείμενο με τίτλο «Όσα "ξέχασε" να πει ο κος Μπαλτάς για την Επανάσταση του 1821» εκφράζεται μια τελείως διαφορετική θέση για το θέμα σε σχέση με όλα όσα έγραψε ο καθηγητής Πανεπιστημίου και υπουργός για την εθνική εορτή.

Ο αρθρογράφος Στάθης Διομήδης υποστηρίζει ότι ο υπουργός «μέσα από έναν αξιοζήλευτο γραπτό λόγο προσπαθεί να ξαναγράψει ή/και να σβήσει την ιστορία» καθώς όπως αναφέρει στόχος του με το να γράψει ότι μήτρα ήταν ο Διαφωτισμός ήταν να δείξει ότι η επανάσταση του '21 ήταν κυρίως ταξική αν και «παγκοσμίως ιστορικά είναι κοινά αποδεκτό ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι κυρίως Εθνικοαπελευθερωτική έχοντας και κοινωνικά χαρακτηριστικά». «Εάν πιστεύει ότι είναι ταξική ας μας πει ποια τάξη και με ποια αιτήματα ξεσηκώθηκε…» απευθύνει το ερώτημα προς τον κύριο Μπαλτά

Σόρος: Μία στις τρεις η πιθανότητα για Grexit


Ο Τζορτζ Σόρος δήλωσε έτοιμος να επενδύσει ένα δισ. δολάρια στην Ουκρανία εάν τα δυτικά κράτη βοηθήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα αυτή, ενώ εκτίμησε επίσης ότι η πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη είναι μία στις τρεις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard και δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο Σόρος έχει καλέσει επανειλημμένα τη Δύση να αυξήσει τη χρηματοδότησή της στην Ουκρανία, αναφερόμενος σε ένα πακέτο ύψους 50 δισεκ. δολαρίων που όπως υποστηρίζει πρέπει να θεωρηθεί ως ένα οχυρωματικό έργο έναντι της Ρωσίας.

Δέκα στρατιές ετοιμάζονται να συντριβούν στην Μέση Ανατολή


Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει μια μαζική εισβολή στην Υεμένη - και είναι σίγουρη για τη νίκη. Αλλά πόσο ισχυρή είναι στην πραγματικότητα η σουνιτική στρατιωτική συμμαχία; Πώς θα αντισταθεί η πολιτοφυλακή των Χούτις; Μια επισκόπηση της ισορροπίας δυνάμεων.

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έχει μάθει πολλά στις ΗΠΑ. Η προπαγάνδα που συνοδεύει τη στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη, θα μπορούσε να προέρχεται από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτι σαν ένα αντίγραφο της δημόσιας εκστρατείας που προηγήθηκε των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πατήρ Αρσένιος Βλιαγκόφτης: «Λέμε ΟΧΙ στην Κάρτα φακελώματος του Πολίτη»


Από το blog Ρωμαίικο Οδοιπορικό


Ὁ πατὴρ Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης σὲ ἀποκλειστική συνέντευξη ποὺ μᾶς παρεχώρησε, ἀναλύει ὅλα ὅσα πρέπει νὰ γνωρίζουμε σχετικὰ μὲ τὸ θέμα τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη. Ἀναφέρει ὅτι ὀφείλουμε νὰ ὀρθώσουμε τὸ ἀνάστημά μας καὶ νὰ ποῦμε σὲ ὅλους ὅσοι δουλεύουν γιὰ τὴ ἐπιβολή τῆς νέας τάξεως πραγμάτων: "Κύριοι δηλώνω ἀντιρρησίας συνειδήσεως, ὅταν τὴ Θεοσδοτη ἐλευθερία μου πάτε νὰ τὴν καταργήσετε μέσω τοῦ ἠλεκτρονικοῦ φακελώματος. Ἔτσι, ἀντιλαμβανόμαστε ὅτι οἰκοδομεῖται συστηματικὰ ἕνα παγκόσμιο σύστημα ὁλοκληρωτικοῦ ἐλέγχου, τὸ ὁποῖο πάει ὅλα νὰ τὰ καταπιεῖ. Σὲ αὐτὸ τὸ σύστημα οἱ Ὀρθόδοξοι Ἕλληνες δὲν θὰ δώσουμε νομιμοποίηση. Ἀντιθέτως, θὰ ποῦμε ὄχι στὴν κάρτα φακελώματος τοῦ πολίτη".

Ο αρχαίος εχθρός


Λένε πως σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι αρχίζουν να στρέφονται ο ένας προς τον άλλον για βοήθεια και υποστήριξη. Πως αρχίζουν να δημιουργούνται ομάδες ενεργών πολιτών και εθελοντών, οι οποίες ευαισθητοποιούνται και προσπαθούν να προσφέρουν βοήθεια όπου υπάρχουν ανάγκες.

Έχουμε αρκετά παραδείγματα ομάδων που δημιουργήθηκαν μέσα από συνθήκες καλών κι αγαθών κινήτρων προσφοράς. Πόσες όμως από αυτές καταφέρνουν να υπάρξουν βασιζόμενες μόνο στις αγνές προθέσεις των μελών τους;

Πόσες μπορούν να προσφέρουν χωρίς χρήματα; Πόσοι αντέχουν την ψυχολογική πίεση, τις παραπάνω ώρες εθελοντικής εργασίας, τις επιθέσεις όλων των άλλων, που από συμφέρον ή απλά από κακία εποφθαλμιούν το καλό έργο που μπορεί να προκύψει από μια τέτοια προσπάθεια και τελικά το πολεμούν ώστε να το κάνουν να πάψει να υπάρχει;

Οι επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στα παιδιά


Τα παιδιά των καπνιστών διατρέχουν έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακές ασθένειες αργότερα στη ζωή τους, με τον κίνδυνο να παραμένει ακόμη κι αν οι γονείς που καπνίζουν περιορίσουν την έκθεση του παιδιού τους στο παθητικό κάπνισμα, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει μια πρόσφατη έρευνα, ο μοναδικός τρόπος για να προστατέψει κανείς τα παιδιά του είναι… να μην καπνίζει καθόλου.

Τα ευρήματα της πρόσφατης αυτής έρευνας επιβεβαιώνουν προηγούμενες έρευνες, οι οποίες συνέδεσαν τον καπνό από τα τσιγάρα και τις τοξίνες που περιέχονται σε αυτόν με μακροχρόνιες επιδράσεις στην καρδιαγγειακή υγεία των παιδιών.

Hello Barbie : Η ανατριχιαστική κούκλα που κατασκοπεύει τα παιδιά ... και τους γονείς τους


 Η “Hello Barbie”, η τελευταία κούκλα της Mattel καταγράφει τις απαντήσεις των παιδιών και στέλνει τις πληροφορίες σε μια βάση δεδομένων μέσω Wi-Fi και Bluetooth. Πρόκειται όπως διαβάζουμε, για την «πρώτη διαδραστική Barbie κούκλα του κόσμου».

Εξοπλισμένη με ένα μικρόφωνο και δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, η κούκλα θέτει ερωτήματα στα παιδιά, καταγράφει τις απαντήσεις τους και στέλνει τις πληροφορίες πίσω στους servers της Mattel όπου κατατίθενται και υποβάλλονται σε επεξεργασία από έναν ισχυρό αλγόριθμο.

30 Μαρτίου 1822 - Η καταστροφή της Χίου


Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.

Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.

Όλη η αλήθεια για τη Σαηεντολογία. Η Real Estate 'θρησκευτική φυλακή' των εκβιασμών


Απειλές, εξωγήινοι, διάσημοι, μυστικά, "φακελώματα". Ο άγνωστος κόσμος της Σαηεντολογίας και η κυριαρχία της στον χώρο των celebrities του πλανήτη


Η πρώτη εκκλησία της Σαηεντολογίας ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1953 από τον L. Ron Hubbard και τους Mary Sue Hubbard, John Galusha, Barbara Byran και Verna Greenough.

Η Διεθνής Εκκλησία της Σαηεντολογίας (Church of Scientology International, CSI), με έδρα το Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί την κεφαλή της Εκκλησίας της θρησκείας της Σαηεντολογίας.

Ο ιδρυτής της, L. Ron Hubbard ήταν συγγραφέας μυθιστορημάτων φαντασίας και όνειρο του ήταν να δημιουργήσει τη δική του θρησκεία.

Το 1950 έγραψε το βιβλίο αυτοβελτίωσης "Διανοητική" και τέσσερα χρόνια μετά προχώρησε στην ίδρυση της "Scientology" βασίζοντας το δόγμα της σε ψυχοθεραπευτικές συμβουλές.

Οι φιλάνθρωποι της νέας τάξης


Γνωστές οι μέθοδοι των παγκοσμιοποιητών, όπως συνεχώς επισημαίνει το prisonplanet.gr. Αφού δημιουργήσουν όλα τα προβλήματα και φέρουν την ανεργία, τη φτώχεια, τους πολέμους κι όλοι αναγκαστούν να γίνουν άστεγοι και μετανάστες, μετά έρχονται να τους «φροντίσουν». Έχουν τη λύση έτοιμη και εμφανίζονται και φιλάνθρωποι και ελεήμονες.

Παντού έρχονται οργανωμένοι με χρήματα και εξοπλισμό, με οργανώσεις και ανθρώπινο δυναμικό, έτοιμοι να προστατέψουν τους φτωχούς και τους αδύνατους. Πλούσιοι δίνουν τις περιουσίες τους. Φτιάχνουν ξενώνες, δίνουν γεύματα, σου βρίσκουν και δουλειά μερικοί.

Γειτονικό άστρο φιλοξενεί… φιλόξενους πλανήτες


Ο Alpha Centauri B διαθέτει πιθανώς κάποιους κόσμους με συνθήκες ευνοϊκές για τη ζωή


Πριν από τρία χρόνια διεθνής ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ένα πλανήτη που κινούνταν γύρω από το άστρο Alpha Centauri B και είναι ο κοντινότερος εξωπλανήτης που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα. Όμως ο πλανήτης κινείται σε απόσταση αναπνοής από το άστρο και έτσι δεν είναι φιλικός στη ζωή. Ομως νέες παρατηρήσεις στο σύστημα αυτό δείχνει ότι πιθανώς υπάρχουν και άλλοι πλανήτες εκεί με κάποιους εξ αυτών να διαθέτουν συνθήκες ευνοϊκές για την παρουσία της ζωής.

3-D εκτυπωμένα τεχνητά μυρμήγκια- εργάτες


Έχουν το μέγεθος ενός ανθρώπινου χεριού και μιμούνται τη «συμπεριφορά» των κανονικών μυρμηγκιών-εργατών, λαμβάνοντας ατομικά αποφάσεις με στόχο την υλοποίηση ενός κοινού στόχου.

Τα 3-D εκτυπωμένα τεχνητά «μυρμήγκια» της γερμανικής εταιρείας Festo, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα τουNew Scientist, μπορούν να ολοκληρώνουν εργασίες ομαδικά που δεν θα μπορούσαν να το κάνουν το καθένα μόνο του, όπως η μετακίνηση ενός μεγάλου αντικειμένου. Μια κάμερα στο κεφάλι του κάθε μυργμηγιού βοηθά στον εντοπισμό θέσης και την ταυτοποίηση αντικειμένου, που μπορεί στη συνέχεια να πιαστεί με λαβίδες/ δαγκάνες. Επίσης, ειδικοί αισθητήρες βοηθούν τα ρομπότ να έχουν αίσθηση του περιβάλλοντός τους, επικοινωνώντας παράλληλα μέσω ασυρμάτου δικτύου.

Μία από τις πιο παράξενες συμφωνίες της ιστορίας – Οι Ρώσοι πουλάνε την Αλάσκα στην Αμερική για 7,2 εκατομμύρια δολάρια (30 Μαρτίου 1867)


Στις 30 Μαρτίου 1867 οι Ρώσοι πουλάνε την Αλάσκα και τις Αλεούτιες νήσους στην Αμερική για 7,2 εκατομμύρια δολάρια, μην ξέροντας ότι κάτω από τους πάγους κρύβεται μαύρος χρυσός.

Συμπληρώθηκαν 147 χρόνια από την ημέρα που η Ρωσία πούλησε την Αλάσκα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για πέντε δολάρια ανά εκτάριο!

Η συμφωνία υπογράφηκε στις 16.00 το απόγευμα από τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Eduard Stoeckl. Η κυβέρνηση του Αλέξανδρου του δεύτερου πούλησε τη τεράστια έκταση πάνω από 1,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα για 7,2 εκατομμύρια δολάρια.

Στα... πλοκάμια του Σόρος το μεταναστευτικό και ο αφανισμός των Ελλήνων


ΤΟ «ΓΕΡΑΚΙ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΠ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ... ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ


Σαν... μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι ΜΚΟ στην Ελλάδα που έχουν ως βασικό χρηματοδότη το «γεράκι» της παγκόσμιας κερδοσκοπίας και της νέας τάξης πραγμάτων, Τζορτζ Σόρος και αντικείμενο... δράσης, την «τακτοποίηση» των μεταναστών στην πατρίδα μας και τον «αφανισμό» των Ελλήνων.

Ενα σχέδιο... δράσης που ως απότερο σκοπό δεν μπορεί να έχει κάτι διαφορετικό, απ' το να διαμορφωθούν σε βάθος ετών τέτοιες συνθήκες στην Ελλάδα, όπου οι Ελληνες θα τείνουν να μετατραπούν σε μειονότητα στην ίδια τους την πατρίδα.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα...

Σοκ στην Τουρκία από δήλωση Καμμένου ότι το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Την έντονη οργή της Άγκυρας προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας κ Παναγιώτη Καμμένου ότι το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ όπου πήγε για να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας για την επέτειο της επανάστασης του 1821.

Οι δηλώσεις αυτές του Έλληνα υπουργού Άμυνας έχουν πάρει μεγάλη έκταση στα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία τονίζουν με έμφαση ότι ο κ Καμμένος τόνισε δημόσια στην Ουάσιγκτον, όπου βρέθηκε αυτές τις μέρες, ότι το Αίγιο είναι ελληνική θήλασα, ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ την συνεργασία στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο, αφήνοντας φυσικά έξω την Τουρκιά και απορρίπτοντας τις όποιες τουρκικές διεκδικήσεις στο σημαντικό αυτό θέμα.

10 λόγοι για να μην πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι


Μια θεωρία συνωμοσίας, που έρχεται και επανέρχεται. Πατήσαμε στο φεγγάρι τελικά ή μήπως πρόκειται για μια καλοσκηνοθετημένη παράσταση 


Η ιστορία κατέγραψε ότι ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι στις 21 Ιουλίου του 1969.

Η αποστολή Απόλλων 11 ήταν μέρος του Προγράμματος Απόλλων της NASA, που τελικό του στόχο είχε την προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη. Όπερ και εγένετο όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της εποχής.

Ποιοι κάνουν κουμάντο στην Ευρωπαϊκή Ενωση;


Πόσο ελεύθερη είναι η ΕΕ στις αποφάσεις της, πόσο αδιάβροχοι οι πολιτικοί της ηγέτες και πόσοι κρατούν ομπρέλα στις Βρυξέλλες κάθε που βρέχει... λομπίστες; Μήπως η πραγματικότητα δεν εμπνέει καθαρές πολιτικές εκκρίσεις και ως εκ τούτου και αυτή η Ευρωπαϊκή άνοιξη δε μυρίζει... Δημοκρατία;


Της Γεωργίας Λινάρδου


Την ώρα που οι μηχανισμοί της ΕΕ σκληραίνουν με τους απείθαρχους του ευρωπαϊκού σώματος και ευαγγελίζονται τη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και πολλά άλλα ομολογουμένως πολύ συμβατά με το Ευρωπαϊκό ιδεώδες, ένα κακό σπυρί έχουν αφήσει να μεγαλώνει στον... κόρφο τους. Όταν η ευρωπαϊκή νομοθεσία εξαρτάται από χιλιάδες λομπίστες, μερικοί εκ των οποίων διαθέτουν και μόνιμο γραφείο στις Βρυξέλλες (ίσως και να' ναι το πιο αθώο αυτό) τι είδους διαφάνεια ευαγγελίζεται και παλεύει γι' αυτήν η ΕΕ;

Μάθετε τι είναι ο φόρος λίπους που θα επιβάλλει η κυβέρνηση


Αύξηση τουλάχιστον κατά 1 λεπτό του ευρώ σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο να επιβάλει σε προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη, αλάτι και λίπος (Φόρος Λίπους).

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η κυβέρνηση στο Brussels Group, περιλαμβάνεται και ο λεγόμενος fat tax (φόρος λίπους).

Αυτός μεταφράζεται στην τσέπη του καταναλωτή σε επιβάρυνση όταν αγοράζει προϊόντα πλούσια σε ζάχαρη, αλάτι και λίπος, όπως τα αναψυκτικά, τα γλυκά και άλλα φαγητά πλούσια σε λιπαρά.

Οι 'μαύροι' αριθμοί της κρίσης: Κατά 35% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα


Αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα λόγω κρίσης, λιτότητας και ανεργίας, σύμφωνα με νέα ελληνοβρετανική έρευνα. Τι συνέβαινε στην προμνημονιακή εποχή


Μια ακόμα επιστημονική έρευνα έρχεται να καταδείξει τις συνέπειες της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων. Ερευνητές από την Ελλάδα και τη Βρετανία ανέλυσαν τα διαθέσιμα στοιχεία και επισημαίνουν ότι κατά τα «μνημονιακά» έτη 2011 - 2012, υπήρξε αύξηση 35% στις αυτοκτονίες, σε σχέση με την περίοδο έως το 2010, κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας και της απόγνωσης που αυτή προκαλεί.

Πιο σοβαρές ήσαν οι συνέπειες για τους εργαζόμενους άνδρες που έχασαν τη δουλειά τους σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ αύξηση αυτοκτονιών υπήρξε και μεταξύ των ηλικιωμένων συνταξιούχων.

Ο Ντράγκι οχυρώνει την Ευρώπη έναντι ενός πιθανού Grexit γράφουν οι Financial Times


H ποσοτική χαλάρωση στην Ευρωζώνη ξεκίνησε για να σωθεί το μπλοκ του ενιαίου νομίσματος. Αλλά μπορεί να καταλήξει να κάνει ευκολότερη την διάσπαση της Ευρωζώνης, σημειώνουν οι Financial Times.

Από τότε που ξεκίνησε το QE, έχει καταφέρει να ρίξει το κόστος του κρατικού δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Με την αποδυνάμωση του ευρώ, έχει επίσης ενισχύσει τις εξαγωγές, έστειλε τις μετοχές στα ύψη και δημιούργησε ελπίδες για ανάκαμψη της Eυρωζώνης.

Αλλά με τον τρόπο αυτό, μπορεί επίσης να καμουφλάρει τον πόνο μιας πιθανής ελληνικής εξόδου από το ευρώ - μια προοπτική που κάποτε τρομοκρατούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τους εταίρους, αλλά πλέον δεν φαίνεται να τρομάζει κανέναν.

Γενετικός επιστήμονας μιλάει ενάντια στους ΓΤΟ


Ο Δρ Thierry Vrain είχε μια μακρά σταδιοδρομία ως βιολόγος εδάφους και γενετικός επιστήμονας και ολοκλήρωσε τη καριέρα του ως επικεφαλής ενός τμήματος μοριακής βιολογίας που έκανε το δικό του ερευνητικό πρόγραμμα για να κατασκευάσει γονίδια φυτών με αντίσταση στα νηματώδη (σκουλήκια) στον Ερευνητικό Σταθμό Summerland του Agriculture Canada. Αφού έλαβε υπόψη το μεγάλο ποσό των επιστημονικών στοιχείων που δείχνουν πώς οι ΓΤΟ μπορούν να είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, ο Δρ Vrain αποφάσισε να μιλήσει σχετικά με τους ΓΤΟ προειδοποιώντας μας για τους κινδύνους που συνδέονται με αυτούς.


Ο Δρ Vrain στη παρουσίασή του συνοψίζει τα προβλήματα με τους ΓΤΟ στα εξής:

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Μεξικό: Η κυβέρνηση δημοσίευσε αρχεία των Μάγια για παρουσία εξωγήινων

 Η κυβέρνηση του Μεξικού αποφάσισε να δημοσιοποιήσει επιβεβαιωμένες επαφές με εξωγήινη νοημοσύνη, φέρνοντας στη δημοσιότητα αρχαία έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινης παρουσίας.

Πριν από λίγο καιρό αποχαρακτηρίστηκαν διάφορα έγγραφα των Μάγια, τα οποία είχαν συνταχθεί πριν από 1300 χρόνια, που δείχνουν ότι η ανθρώπινη φυλή δεν είναι η μόνη νοημοσύνη με προηγμένη τεχνολογία στον κόσμο (σύμπαν). Τα διαστημικά ταξίδια ήταν σε χρήση από εξωγήινα πλάσματα εδώ και πολλούς αιώνες στο περιβάλλον της γης.

Τα έγγραφα αυτά που έχουν δημοσιοποιηθεί από την κυβέρνηση του Μεξικού, είναι μελέτες για το ζήτημα αυτό, οι οποίες θα προσθέσουν πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της νοημοσύνης στην ανθρωπότητα.

Τουρκική ΜΙΤ: "Οι Αμερικανοί αφήνουν επίτηδες ζωντανούς τους ισλαμιστές του ISIL και δίνουν όπλα στο ΡΚΚ"


ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ;


Η Τουρκία για πρώτη φορά καταγγέλει τις ΗΠΑ ότι εξοπλίζουν τους Κούρδους του ΡΚΚ και αφήνουν επίτηδες τους τζιχαντιστές του ISIL να επιβιώνουν από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς.

Είναι ένα ακόμα βήμα προς την οριστική ρήξη μεταξύ της πρώην κυβέρνησης Ρ.Τ.Ερντογάν και νυν Α.Νταβούτογλου και της Ουάσιγκτον. Την ίδια στιγμή γερουσιαστές των ΗΠΑ καταγγέλουν την Τουρκία για έλλειμμα δημοκρατίας.

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο φανερή σύγκρουση μεταξύ των δύο "Συμμάχων". Πάντοτε οι ΗΠΑ έπαιρναν απροκάλυπτα το μέρος της Τουρκίας σε ότι αφορούσε ζητήματα που άπτονταν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και γενικά έκαναν τα "στραβά" μάτια ακόμα καί όταν οι Τούρκοι τους "έριχναν" όπως στην περίπτωση της βάσης του Ιντσιρλίκ το 2002.

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ - Η Γερουσία ερευνά τον Μ.Ομπάμα για παράνομη χρηματοδότηση των αντιπάλων του Μ.Νετανιάχου


ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΟΜΠΙ


Η Μόνιμη Υποεπιτροπή Ερευνών, μια πανίσχυρη εξεταστική επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ξεκίνησε επισήμως έρευνα για τις συνδέσεις της διακυβέρνησης Μ.Ομπάμα με την ΜΚΟ OneVoice μια ομάδα με έδρα την Ουάσινγκτον η θυγατρική της οποίας με το όνομα Victory 15 συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες για να εκδιώξουν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Η έρευνα της επιτροπής είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Πρώτον, η επιτροπή είναι διακομματική. Η συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων μπορεί με ακρίβεια να ληφθεί ως μομφή προς τον Ομπάμα ο οποίος δεν έχει προσπαθήσει να κρύψει την δυσφορία του για τον Μ.Νετανιάχου.


Το μυστήριο του γιγαντιαίου βράχου Waffle


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα στις ΗΠΑ


Ο γιγαντιαίος βράχος στη δυτική όχθη της λίμνης Jennings Randolph συνεχίζει να προβληματίζει τους ερευνητές και τους επισκέπτες.

Εντύπωση προκαλεί η περίεργη δικτυωτή διαμόρφωση που αποτυπώνεται στην πλευρά του βράχου. Πρόκειται άραγε για μια απλή γεωλογική παραξενιά ή είναι το υπόλειμμα μιας αρχαίας τεχνολογίας; Το πρόβλημα πάντως είναι ότι η πέτρα χρονολογείται πριν 250.000.000 χρόνια.

Τα χαμένα οστά των αγωνιστών του 1821. Κάποια πετάχτηκαν στη θάλασσα, άλλα «εξαφανίστηκαν» και για τα περισσότερα δεν υπήρξε μέριμνα


Μερικές δεκάδες μέτρα έξω από το σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου «Νέο Φάληρο», δεσπόζει το μνημείο του ρουμελιώτη αρχιστράτηγου, Γεωργίου Καραΐσκάκη.

Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν μέσα σε αυτό βρίσκονται όντως τα οστά του μεγάλου αγωνιστή.

Επί χούντας, ο δήμαρχος Πειραιά Σκυλίτσης ζήτησε την ανακατασκευή του μνημείου που είχε ανεγερθεί επί Όθωνα.

Η τεχνική εταιρεία όμως που εκτέλεσε τότε τα έργα, μαζί με τα μπάζα φέρεται να πέταξε στη θάλασσα ή σε γκαράζ τα οστά του θρυλικού «γιου της καλόγριας», καθώς και άλλων αγωνιστών.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Νίκο Γιαννόπουλο μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις για το τι απέγιναν τα οστά του Καραΐσκάκη.

Στα 500 τρισ. η περιουσία των Rothschild


Η εβραϊκή οικογένεια των Ρότσιλντ έχει κατηγορηθεί για πλείστα όσα, τα περισσότερα των οποίων δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα... Ο ιδρυτής της δυναστείας Μάγιερ Άμσχελ Ρότσιλντ (πρώην Μπάουερ, 1743-1812) ίδρυσε μία τράπεζα στη Φρανκφούρτη το 1776. Εκείνο που διέκρινε τον Μ. Α. Ρότσιλντ, και στη συνέχεια ολόκληρη τη δυναστεία, είναι το γεγονός ότι έκαναν business σχεδόν αποκλειστικά με κυβερνήσεις, δανείζοντας χρήματα όταν εκείνες τα είχαν ανάγκη, όπως σε περιόδους πολέμων.

Ο Μ. Α. Ρότσιλντ έστειλε τους πέντε γιους του να ιδρύσουν παραρτήματα της οικογενειακής τράπεζας σε πέντε πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου: ο Σάλομον εγκαταστάθηκε στη Βιέννη (ο αυστριακός οίκος διαλύθηκε το 1931), ο Καρλ στη Νάπολι της Ιταλίας (ο οίκος διαλύθηκε το 1861), ο Νάθαν εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και ο Ιάκωβος στο Παρίσι (είναι τα μόνα παρακλάδια της οικογένειας που υπάρχουν μέχρι σήμερα), ενώ, τέλος, ο Άνσελμ παρέμεινε στη Φρανκφούρτη. Ο οίκος της Φρανκφούρτης διαλύθηκε το 1901 και τη διεύθυνσή του ανέλαβαν, για λογαριασμό των Ρότσιλντ, οι αδελφοί Βάμπουργκ, εκ των οποίων οι δύο μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, όπου ως «τεχνοκράτες» βοήθησαν στη δημιουργία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ), ενώ ο τρίτος παρέμεινε στη Γερμανία, χρηματοδοτώντας ο ίδιος, αλλά και διευκολύνοντας τη χρηματοδότηση των μπολσεβίκων, μετά την επανάσταση του 1917.

Προετοιμασία των ΗΠΑ για έναν παγκόσμιο κυβερνοπόλεμο


Ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών κερδίζει έδαφος  στον κυβερνοχώρο αναφέρει η ιστοσελίδα rueconomics.ru. Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε σχεδόν ταυτόχρονα την δημιουργία ειδικών δομών, οι οποίες θα ασχολούνται με την καταπολέμηση  απειλών στον κυβερνοχώρο. Μπορεί «αύριο» να ξεσπάσει στον κυβερνοχώρο ένας  Παγκόσμιος Πόλεμος « cyberwar», τονίζουν αμερικανοί ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Πέρυσι, ο αριθμός των επιθέσεων από χάκερ είχε  αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με το ρωσικό Ινστιτούτο «Kaspersky Lab», το 98% των ρωσικών εταιρειών το 2014, βρέθηκε αντιμέτωπο με  «εξωτερικές απειλές», ενώ το 25% από αυτές απώλεσε άκρως εμπιστευτικά δεδομένα.

Σαν σήμερα το 1864 τα Επτάνησα παραχωρούνται στην Ελλάδα


Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως «προίκα» στο νέο βασιλιά Γεώργιο Α΄.

Η πρώτη επέκταση των συνόρων του Ελληνικού κράτους ήρθε σε περισσότερα από τριάντα χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα καμιάς από τις αλυτρωτικές εξεγέρσεις του ελληνικού κράτους ούτε συντελέστηκε σε βάρος του μόνου μέχρι το 1878 εχθρού, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Με τη συνθήκη που υπογράφτηκε στις 17/29 Μαρτίου 1864 ανάμεσα στις τρεις Δυνάμεις, την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, και στο ελληνικό βασίλειο τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην Ελληνική κυριαρχία στις 21 Μαΐου.

Τι γράφουν τα τουρκικά σχολικά βιβλία για την ελληνική επανάσταση του 1821


Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία.

Τα σχόλια και οι υποσημειώσεις είναι των συγγραφέων Κατσουλάκου Θ.,Τσαντίνη Κ. από το βιβλίο τους “Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα Σχολικά Εγχειρίδια των Βαλκανικών Κρατών. Επανάσταση του΄21, Βαλκανικοί Πόλεμοι. εκδ. Εκκρεμές”. Η αρίθμηση μέσα στο κείμενο παραπέμπει σε αντίστοιχο σχολιασμό από τους ερευνητές παρακάτω.

Μυστήριο που ζητά απάντηση: Η επιγραφή του Σάγκμπορο


Εκ πρώτης όψεως, αυτό το μνημείο στη Βρετανία, δεν έχει κάτι το παράξενο.

Με μια πιο προσεκτική ματιά, ο παρατηρητής θα δει μία μυστηριώδη επιγραφή: DOUOSVAVVM.

Εδώ και 250 χρόνια, κανείς δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει τι σημαίνουν αυτά τα γράμματα.

«Η εκπαίδευση ενηλίκων στην Αγγλία θα πάψει να υφίσταται από το 2020» - Ατζέντα 21: Η περισσότερη εκπαίδευση αυξάνει την απειλή για βιωσιμότητα


Η εκπαίδευση ενηλίκων στην Αγγλία δεν θα υπάρχει πλέον από το 2020, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίζει τα ισχύοντα μέτρα λιτότητας, προειδοποιούν εκατοντάδες κολέγια.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
26 Μαρτίου 2015



Κάθε κράτος, όπως πχ η Ελλάδα έχει και το δικό του μνημόνιο που του έχουν επιβάλλει.

Η επιτήρηση βέβαια δεν είναι η ίδια παντού, όμως η ουσία της Ατζέντα 21 επιβάλλεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δορυφορικό «μάτι», θα «βλέπει» ποιος χτίζει πού


Ένα σημαντικό εργαλείο μελέτης του φυσικού περιβάλλοντος με το οποίο θα γίνεται η καταγραφή της κάλυψης και των χρήσεων γης ανά την χώρα, θα είναι σε θέση να παρέχει σε λίγους μήνες η Εθνικό κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση.

Πρόκειται για ένα εθνικής κλίμακας πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με βάση δορυφορικές εικόνες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας και γεωχωρικά δεδομένα της ΕΚΧΑ και αφορά την καταγραφή των μορφών κάλυψης, και των χρήσεων γης για τα έτη 2006 και 2012 καθώς και την διόρθωση αυτών για το 2000. Σύμφωνα με τον κ. Μίμη Βογιατζή δασολόγο και Διευθυντή Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος της ΕΚΧΑ ΑΕ, αντίστοιχη καταγραφή γίνεται κάθε εξαετία.

Η Αγια-Σοφιά και ο Παρθενώνας, οι μήτρες της Επανάστασης του 1821


Γράφει ο Φώτιος Μιχαήλ, ιατρός


Από το 1453 μέχρι το 1821 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100 κατά τόπους επαναστατικά κινήματα και τουλάχιστο 6 οργανωμένες επαναστάσεις.

Το 1462 επαναστατεί η Λέσβος.

Το 1481 ξεσηκώνεται η Ήπειρος.

Το 1571 επαναστατούν Ρούμελη και Ήπειρος μαζί.

Το 1585 επαναστατεί η Ακαρνανία.

Το 1617, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Σταγών Διονύσιο, απελευθερώνονται τα Τρίκαλα.

Το 1678 επαναστατεί η Πιερία με αρχηγό τον Επίσκοπο Κίτρους Νικόλαο. κ.ο.κ.

Πως να αναγνωρίσετε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας


Έχετε αναρωτηθεί γιατί έχουμε τόσο καλό σήμα στα κινητά τηλέφωνα στα Τρίκαλα; Ο δήμος Τρικκαίων έχει τσεκάρει ποτέ του να δει αν υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες των πολυκατοικιών...

Πάντως να κάθεσαι στο ισόγειο της πολυκατοικίας και να έχεις καμπάνα σήμα σε προβληματίζει.

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, τις κάνουν παραλλαγή καμινάδας και θερμοσίφωνα, και είναι λίγο δύσκολο να τις εντοπίσουν οι πολίτες.