Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία και Σαουδική Αραβία οδηγούν τη Δύση σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο


Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν τη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα τη βασιλική οικογένεια των Σαούντ ότι θα τους ανατρέψουν.

«Σκληρή εκδίκηση θα πλήξει τους Αλ Σαούντ στο προσεχές μέλλον και θα προκαλέσει την πτώση αυτού του φιλοτρομοκρατικού, αντιισλαμικού καθεστώτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αναρτήθηκαν τα σκληρά και απειλητικά του λόγια για το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας:

«Χωρίς αμφιβολία το αίμα αυτού του βασανισμένου μάρτυρα, που χύθηκε άδικα, θα έχει γρήγορα συνέπειες και η θεϊκή εκδίκηση θα πέσει πάνω στους Σαουδάραβες πολιτικούς».

Η οργή του Ιράν ήταν η αντίδραση στην εκτέλεση από τη Σαουδική Αραβία του σιίτη σεΐχη Νιμρ Αλ Νιμρ το Σάββατο το πρωί.

Για τη Σαουδική Αραβία ο Νιμρ Αλ Νιμρ ήταν ένας επικίνδυνος τρομοκράτης που ήθελε να ανατρέψει τη βασιλική οικογένεια των Σαούντ.

Για το Ιράν ο Νιμρ Αλ Νιμρ ήταν ένας αγωνιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων που ζητούσε ισότητα μεταξύ σουνιτών και σιιτών υπηκόων του θεοκρατικού βασιλείου.

Το βράδυ του Σαββάτου, έξαλλοι Ιρανοί διαδηλωτές επιτέθηκαν στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη. Τη βανδάλισαν και της έβαλαν φωτιά.

Την Κυριακή το βράδυ η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ιράν.

Η μέχρι τώρα σύγκρουση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν παιζόταν «περιφερειακά». Η Σαουδική Αραβία υποστήριζε τους σουνίτες τζιχαντιστές, το Ιράν τις σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Στη Συρία, στο Ιράκ και στην Υεμένη είναι γνωστό ότι μάχονται οι προσκείμενοι στις δύο χώρες μεταξύ τους.

Όμως σε μια τόσο «κλειστή» περιοχή, όπως η Μέση Ανατολή και η Μεσοποταμία, η απευθείας σύγκρουση των δύο «παικτών» δεν θα αργούσε να εκδηλωθεί, όπως και έγινε.

Τώρα τα ζητήματα είναι φλέγοντα. Τι θα συμβεί εάν το Ιράν υλοποιήσει τις απειλές του ενάντια στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, εάν δηλαδή επιχειρήσει την ανατροπή της;

Η Δύση, που θεωρεί σύμμαχό της τη Σαουδική Αραβία, θα εμπλακεί σε έναν πόλεμο ενάντια στο Ιράν; Η Ρωσία, που τα έχει βρει με το Ιράν, ποια στάση θα κρατήσει;

Μέχρι και την Παρασκευή οι δυτικοί σύμμαχοι είχαν να ανησυχούν μόνο για την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κρίση στις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Από το Σαββατοκύριακο και μετά, οι δυτικοί σύμμαχοι έχουν και την κρίση στις σχέσεις Σαουδικής Αραβίας – Ιράν. Η Ρωσία, επαναλαμβάνουμε, είναι με το μέρος του Ιράν.

Τι θα γίνει άραγε; Θα βυθιστεί ο πλανήτης σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας που έχουν και την κυρίως ευθύνη για τον πόλεμο στη Συρία.

Ας μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία και ανακοίνωσε επισήμως τη συμμαχία της χώρας του με το θεοκρατικό βασίλειο.

«Ο βασιλιάς Σαλμάν συζήτησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη δημιουργία ενός στρατηγικού συμβουλίου. Το στρατηγικό συμβούλιο θα επιτρέψει ένα ποιοτικό άλμα στις σχέσεις Σαουδικής Αραβίας – Τουρκίας».

Μόλις έφυγε από τη Σαουδική Αραβία ο Ερντογάν, αποκεφαλίστηκαν οι 47 κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Νιμρ Αλ Νιμρ.

Τουρκία και Σαουδική Αραβία παίζουν το δικό τους παιχνίδι στη Μέση Ανατολή και το τραγικότερο όλων είναι ότι επιθυμούν να συμπαρασύρουν στον θρησκευτικό ολέθριο πόλεμό τους και τη Δύση.

Η Δύση είναι εγκλωβισμένη. Εάν δεν στηρίξει Σαουδική Αραβία και Τουρκία φοβάται ότι το Ιράν θα καταπιεί τη Μέση Ανατολή. Όμως εδώ τα πράγματα δεν έφτασαν από μόνα τους.

Τα έφτασαν Ερντογάν και Σαλμάν μαζί. Απίστευτο αλλά μοιάζει να είναι αληθινό. Ο Ερντογάν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας παγίδευσαν τη Δύση στον δικό τους πόλεμο.

Τουρκία και Σαουδική Αραβία σχεδιάζουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και η δίχως ηγέτες Δύση παρακολουθεί αμήχανη, σαστισμένη, μπερδεμένη… Γιατί η Δύση έκανε ένα λάθος. Τους υποτίμησε. Νόμισε ότι τους είχε από κάτω. Δεν υπολόγισε ότι τα δισεκατομμύρια της Σαουδικής Αραβίας και ο υπερπληθυσμός της Τουρκίας, έκαναν αυτές τις δύο χώρες να αισθανθούν ικανές να παίξουν το δικό τους παιχνίδι. Και το παίζουν…

Η Ευρώπη βυθισμένη στην εσωστρέφεια της γερμανικής λιτότητας και των εμμονών του Βερολίνου, που δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του, και η Αμερική να κινδυνεύει να χάσει την αυτοκρατορική ισχύ της από την «μπρος – πίσω» εξωτερική πολιτική της διακυβέρνησης Ομπάμα, σύρονται από τους σχεδιασμούς Τούρκων και Σαουδαράβων. Τραγικό; Εντελώς.

Και έτσι ο Πούτιν, από εκεί που ήταν στην απέξω, είναι ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που μοιάζει ικανός να βάλει τάξη στο αραβικό χάος. Μοιάζει, γιατί η «σταυροφορία» του Ρώσου, μια «ορθόδοξη σταυροφορία», δεν είναι αποδεκτή από τη δυτική χριστιανοσύνη, που έχει τα θέματά της ανοιχτά με την ανατολική χριστιανοσύνη.

Και όλη αυτή η σαλάτα γιατί; Ποιος ξέρει. Ή έχουμε μπλέξει παγκοσμίως με ανόητους και πονηρούληδες που παριστάνουν τους ηγέτες της ανθρωπότητας, ή εισερχόμαστε σε σενάρια συνωμοσίας.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου