Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Φτώχεια και ανέχεια προκάλεσε στην Αίγυπτο η Νέα Τάξη - Με «έξυπνες κάρτες» η σίτιση - Ελλείψεις ακόμα και στο λάδι


Έτσι «αναπτύσσει» η Νέα Τάξη χώρες, στις οποίες παρεμβαίνει.

Μετά την αμερικανοκίνητη «Αραβική Άνοιξη», δεκάδες εκατομμύρια Αιγυπτίων περιμένουν την οικονομική ενίσχυση του κράτους, που δίνεται μέσω μονάδων σε... έξυπνες κάρτες (Κάρτα του Πολίτη), προκειμένου να καλύψουν τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες τους. Υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και στο λάδια ή το ρύζι.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες εβδομάδες εισαγόμενα αγαθά όπως, το λάδι για μαγείρεμα έχουν γίνει δυσεύρετα, καθώς τα προβλήματα ρευστότητας σε δολάρια που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος, καθιστούν πιο δύσκολη για τους κρατικούς εισαγωγείς την διασφάλιση της ομαλής ροής των αγαθών που εισάγουν.

Οι ελλείψεις των αγαθών παρατηρούνται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες πόλεις, από την Αλεξάνδρεια στο Βορρά μέχρι την πόλη Μίνια στο Νότο.

Πέντε χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ, η Αίγυπτος παρουσιάζει σημάδια διάλυσης

Ακτιβιστές και απλοί πολίτες δηλώνουν ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά μετά την ανατροπή του καθεστώτος από την «Αραβική Άνοιξη». Αντίθετα η κατάσταση δείχνει να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

«Συμμετείχα στην επανάσταση, απαιτώντας ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια, αλλά πέντε χρόνια μετά, από όταν έπεσε ο Μουμπάρακ η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Ίσως είναι χειρότερη» δήλωσε ένας πολίτης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου