Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα σταματήσει να βομβαρδίζει τους Κούρδους της Συρίας


«Οι ΗΠΑ πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να υποστηρίζουν την Τουρκία ή τους Κούρδους αντάρτες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος - Όπως τόνισε είναι εγκληματικό να παραβλέπει κανείς τη σύνδεση των Κούρδων της Συρίας με το PKK



Η Τουρκία δεν προτίθεται να σταματήσει να βομβαρδίζει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG ανταποδίδοντας τα πυρά που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά των συνόρων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να υποστηρίζουν την Τουρκία ή τους Κούρδους αντάρτες.

Η ταχεία προώθηση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ μαχητών των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή για να καταλάβουν εδάφη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, έχει εξοργίσει την Άγκυρα, που χαρακτηρίζει τους εξεγερμένους τρομοκρατική οργάνωση. Η Τουρκία βομβαρδίζει εδώ και μέρες θέσεις των YPG.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως το να παραβλέπει κανείς τη σύνδεση των Κούρδων της Συρίας με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ((PKK) είναι μια «εχθρική πράξη».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου