Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ISIS: Αποκεφάλισαν 15χρονο επειδή άκουγε pop μουσική


Οι φρικαλεότητες των τζιχαντιστών δεν έχουν τέλος. Βάσει Σαρίας, όπως την ερμηνεύουν, αποκεφάλισαν ένα 15χρονο παιδί επειδή άκουγε pop μουσική στον δρόμο


Φρίκη δίχως τέλος. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβαν και αποκεφάλισαν τον 15χρονο Ayham Hussein, επειδή άκουγε pop μουσική με το φορητό cd player που είχε στην κατοχή του. Η σύλληψη και η εκτέλεση του, έγινε στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης του Ιράκ, που ελέγχεται από το IK.

Κουρδικά μέσα ενημέρωσης αλλά και η Jerusalem Post, αναφέρουν πως ο νεαρός δικάστηκε βάσει Σαρίας και σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται από τους τζιχαντιστές, απαγορεύεται η ακρόαση "δυτικής pop μουσικής", κάτι που οδήγησε στην απόφαση για την εκτέλεση του Ayham Hussein. Όταν συνελήφθη το παιδί, ήταν μαζί με τον πατέρα του σε υπαίθριο παζάρι.

Πριν δικαστεί, υπέστη βασανισμό και ξυλοδαρμό. Ο αποκεφαλισμός του έγινε στη μέση πλατείας, προς παραδειγματισμό των θεατών. Τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται η Jerusalem Post, αναφέρουν πάντως πως η εκτέλεση εξαγρίωσε μέρος των κατοίκων της συνοικίας που ζούσε ο 15χρονος, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία συμπαράστασης μέχρι την οικία που ζουν οι οικείοι του.

Το πρακτορείο aranews.net, αναφέρει πως πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση που λαμβάνει χώρα, για λόγους ακρόασης "δυτικής μουσικής".

Πηγές που επικαλείται το εν λόγω πρακτορείο, ανέφεραν πως η Σαρία δεν απαγορεύει την ακρόαση συγκεκριμένων ειδών μουσικής.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου