Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Υποταγή της Ορθοδοξίας στον Πάπα; - Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος δέχθηκαν την «ευλογία» του Ποντίφικα στον δείπνο με τους «πρόσφυγες»


Η επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο ολοκληρώθηκε χθες με τα μηνύματα Πανθρησκείας αλλά και αποδοχής της ισλαμοποίησης Ελλάδας και Ευρώπης να δεσπόζουν στην κοινή διακήρυξη των τριών προκαθημένων.

Μεταξύ άλλων εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του δείπνου που δόθηκε μπροστά στις κάμερες με την συμμετοχή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Πάπα Φραγκίσκου και προσφυγικών οικογενειών, ο επικεφαλής των Καθολικών ήταν εκείνος που ευλόγησε το τραπέζι.

Απ' όσο γνωρίζουμε το τραπέζι το ευλογεί πάντοτε ο ανώτατος Ιερέας. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατί δεν ευλόγησε το δείπνο ο Αρχιεπίσκοπος ή έστω ο Πατριάρχης; Είναι ο Πάπας ανώτερος από τον Αρχιεπίσκοπο των Ορθοδόξων Ελλήνων σε ελληνικό μάλιστα έδαφος;

Είναι δε, δυνατόν Καθολικός να ευλογεί δείπνο, στο οποίο κάθονται Ορθόδοξοι; Οι Καθολικοί δεν θεωρούνται αιρετικοί σύμφωνα με την Ορθόδοξη Πίστη;

Αλλά και καθ' όλην την διάρκεια στης παρουσίας του Πάπα στην Λέσβο, όλες οι κάμερες ήταν στραμμένες πάνω του, κάνοντας τους επικεφαλής της Ορθοδοξίας να μοιάζουν με ακόλουθούς του.

Να θυμίσουμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος πρωτοστατεί στη προσπάθεια επιβολής Πανθρησκείας, ενώ πολλάκις έχει υποβαθμίσει την Σταυρική θυσία του Χριστού.

Αποδέχονται οι ταγοί της Ορθοδοξίας τις απόψεις του;




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου