Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Δεν θέλει την προσευχή στα σχολεία ο Φίλης


Πάει να διαλύσει το συνδετικό κρίκο που κράτησε ενωμένο τον Ελληνισμό

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε ευθέως μαθητές και εκπαιδευτικούς να μην κάνουν προσευχή στα σχολεία


Τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ορθοδοξίας συνεχίζει ο κ. Νίκος Φίλης ο οποίος φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να σβήσει κάθε τι χριστιανικό από την εκπαίδευση των παιδιών.

Την ώρα που η... προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστηρίζει την ανέγερση τζαμιών στην Αθήνα τονίζοντας ότι πρέπει να σεβόμαστε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των αλλοδαπών, την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει έναν αδικαιολόγητο πόλεμο κατά του Ελληνισμού αλλά και κατά της Ορθοδοξίας.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο κ. Φίλης είχε προτείνει την μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων ελληνικών, υποστηρίζοντας ότι δεν εξυπηρετούν στην εκπαίδευση των νέων! Είχε χαρακτηρίσει μάλιστα τη διδασκαλία των Αρχαίων «παρά φύσιν».

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης κατά την επίσκεψή του, σήμερα 14 Ιουνίου, στο δημοτικό σχολείο Ξυλοκέριζας Κορίνθου, κάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να μην κάνουν πρωινή προσευχή στο σχολείο.

«Δεν είναι αμαρτία να πείτε ότι δεν θα κάνετε μια μέρα προσευχή στο σχολείο. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι προσευχής και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό» ανέφερε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα ζητήματα αυτά και εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό».

Η τοποθέτηση του κ. Φίλη για την πρωινή προσευχή προκάλεσε την ήπια αντίδραση του δημάρχου Κορίνθου Αλέξανδρου Πνευματικού. Ο δήμαρχος Κορίνθου εξέφρασε τη διαφωνία του λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν «τεράστιες αντιπαραθέσεις που θα οδηγήσουν την κοινωνία σε διχασμό».

Για τις παρελάσεις ο υπουργός υπογράμμισε ότι καταλαβαίνει την επιθυμία των γονέων να καμαρώνουν τα παιδιά τους ωστόσο σημείωσε ότι «θα ήταν καλύτερα μία ωραία εκδήλωση στο σχολείο ή στην πλατεία του χωριού ή της πόλης, από το να γίνει μία παρέλαση στρατιωτικού χαρακτήρα».

Από πότε ένας υπουργός κάνει υποδείξεις στους μαθητές για τα πιστεύω τους; Με ποια λογική ο κ. Φίλης επεμβαίνει στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των νέων; Πού το πάει τελικά ο κ. Φίλης; Τι θέλει να πετύχει; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί;

Επιτέλους, ας πάρει θέση ο πρωθυπουργός για αυτά τα σοβαρά ζητήματα. Δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Παιδείας να προκαλεί τους Έλληνες και να μην του λέει κανείς τίποτα.

Μαζέψτε τον!


Δείτε το βίντεο με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Νίκου Φίλη:





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου