Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δεν μας "ψέκασαν" ο ...Ηνίοχος 2014 ήταν!


Εικονικές αερομαχίες οι λευκοί κύκλοι στον ουρανό της Καλαμάτας!


Ύστερα από την έκταση που πήρε το θέμα με τους κυκλικούς αεροψεκασμούς που παρατηρήθηκαν προχθές 3/4/2014 στον ουρανό της Καλαμάτας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Οι "ειδικοί" μίλησαν ξανά για τα καύσιμα των αεροπλάνων που παγώνουν στα μεγάλα ύψη κτλ. κτλ. Όμως αυτή τη φορά δεν έμειναν μονάχα εκεί... Απέδωσαν τους σχηματισμούς σε εικονικές αερομαχίες...


Διαβάστε την είδηση όπως την παρουσίασε η εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας:



Εικονικές αερομαχίες οι λευκοί κύκλοι στον ουρανό


"Τα βλέμματα πολλών Μεσσήνιων απέσπασαν οι “ζωγραφιές” στον ουρανό από καυσαέρια αεροπλάνων την Πέμπτη το βράδυ. Αν και το φαινόμενο είναι σύνηθες, αυτή τη φορά οι “κύκλοι” που δημιουργήθηκαν στον ουρανό προξένησαν απορία σε αρκετό κόσμο και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες από το “παράξενο” φαινόμενο έδιναν και έπαιρναν στα social media ενώ αρκετοί επικαλέστηκαν πάλι θεωρίες συνομωσίες περί ψεκασμών.

 Σύμφωνα με πληροφορίες μας από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και από τον ιστότοπο defencenet.gr , από τις 31 Μαρτίου έως και τις 11 Απριλίου είναι σε εξέλιξη η μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων “Ηνίοχος” που έχει ως βάση τη γειτονική Ανδραβίδα και την 117 Π.Μ. Σκοπός της άσκησης είναι η παροχή τέτοιας ρεαλιστικής εκπαίδευσης που να προσομοιάζει   σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Πολλές φορές δε, το σενάριο σε αυτές τις ασκήσεις περιλαμβάνει και αερομαχίες σε πολύ υψηλά ύψη, όπου τα καύσιμα των αεροπλάνων παγώνουν  σε τόσο μεγάλο ύψος και έτσι για λίγο μένει αυτή η εικόνα ... Σύμφωνα με την εξήγηση των ειδικών ,κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συνέβη και στους ουρανούς της Μεσσηνίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το “παράξενο” φαινόμενο. "





Τελικά κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη μας...(?)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Κυκλικοί αεροψεκασμοί σήμερα...στην Καλαμάτα! 
Αεροπλάνο ζωγράφισε χθες τον ουρανό της Καλαμάτας!




ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου